• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tussen Aqualectra en vakbond SEU bestaat al langer een verschil over de prestatie beloning in de cao. De twee partijen hebben gisteren een principe akkoord bereikt met de vakbond in bijzijn van de Landsbemiddelaar, maar de leden hebben vanochtend het akkoord afgewezen.

Het principe akkoord behelst een eenmalige tegemoetkoming van 0.75 procent van het bruto jaarinkomen voor 2010 en 1 procent van het bruto jaarinkomen voor 2011, voor hun leden die daarvoor in aanmerking komen. Volgens Aqualectra is dit voorstel voor prestatiebeloning het maximaal haalbare.

Afgewezen
Maar het akkoord is door de leden afgewezen en de vakbond heeft vanochtend een vergadering onder werktijd opgeroepen. “De directie betreurt de ontstane situatie en hoopt nog steeds om tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen”, aldus Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker.

Nieuwe CAO
De leden willen een nieuw CAO waarbij Aqualectra meer moet gaan betalen en legde daarom op 7 maart het werk neer waardoor drie filialen van het nutsbedrijf dicht moesten die dag. Ook vandaag zijn drie filialen gesloten omdat de leden een vergadering houden onder werktijd. Dat leidde tot een kort geding waarbij Aqualectra hoopte dat de rechter de staking onrechtmatig zou verklaren. Daar heeft de rechter echter geen uitspraak over gedaan. Wel oordeelde hij dat de partijen weer om de onderhandelingstafel moeten gaan zitten.

2 reacties op “Aqualectra over geschil met vakbond SEU”

  1. Wie heeft Aqualectra in deze penibele situatie gebracht, dat er niet meer dan het gebodene in zit? Drie maal raden, hoewel 1 maal al genoeg is.

  2. Zijn de (ex) loyalisten eindelijk wakker geworden?