• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) heeft donderdag het startsein gegeven voor het infrastructurele project voor de ontwikkeling van Piscadera. Het gaat om infrastructuur onder de weg zoals afwatering, riolering, kabels voor elektriciteit en telecommunicatie.

In 2006 heeft het eilandsgebied Curaçao een masterplan laten maken voor dit gebied met als hoofddoel om een gebied te creëren van hoge kwaliteit waarbij zowel de ontwikkeling van toerisme en recreatie voor de lokale bevolking kan plaatsvinden.

Straat
In Piscadera moet de straat dienen als voetgangerspad, fietspad en voor recreatie. “Een straat waar het gemotoriseerd verkeer ondergeschikt is aan de voetganger. Een straat dus, die past in het concept van ‘shared street’. Dit is iets nieuws voor Curaçao, wat aansluit bij moderne regels en internationale ontwikkelingen”, aldus Cooper.

Toeristische gebieden
Een andere functie van de straat is om de toeristische gebieden met elkaar te verbinden. De straat zal beginnen bij de Piscaderaweg tussen het Hilton Hotel en het terrein van Residensia Piscadera en zal verder gaan in de omgeving van Carmabi, Pirate Bay en het bekende restaurant Awa di Playa om terug aan te sluiten op de Piscaderaweg.

Kosten
De bouw van Piscadera Harbour Village is in vergevorderd stadium. Een ander gebied, perceel D en perceel E zullen binnenkort worden ontwikkeld onder de naam Queen Gardens. De coördinator en projecteigenaar is Domeinbeheer. Het project wordt gefinancieerd door de regering en USONA. USONA financieert een deel van het project in het kader van de SEI projecten. Bekijk het masterplan voor Piscadera hier.

Stuurgroep
Domeinbeheer heeft als coördinator van het project een multidiscipinair team als stuurgroep ingesteld, bestaande uit Domeinbeheer, Openbare Werken en ROP voor toezicht en leiding van het project. De stuurgroep wordt bijgestaan door een externe deskundige. Conform het plan zal het infrastruurproject half december 2012 worden afgerond.

3 reacties op “Infrastructuur Piscadera onder handen”

  1. Als er staat dat het gefinancierd is door USONA is het gefinancierd door Nederland.. de gelden die USONA mag uitgeven komen van Nederland

  2. Zelfs de tekeningen zijn wazig……

  3. Heeft Cooper het inmiddels aangedurfd Anparo dos Santos aan te pakken voor zijn illegale bouw aan de Caracasbaai?

    Ik denk het niet. Helaas wordt er nooit een parlementaire enquete ingesteld naar dit soort ‘vriendendiensten’.