• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Philippe Maaskant zijn mening over de uitspraak van premier Gerrit Schotte over de VDC.

De Regering (Schotte) denkt dat er een complot tegen hem was. Ik denk dat de VDC gewoon haar werk deed.

Ik kan me goed voorstellen dat binnen de Veiligheidsdienst wordt besproken wat ze zouden moeten doen als regeringsfunctionarissen ZELF een bedreiging voor het land gaan vormen. Het is de taak van de Veiligheidsdienst het belang van de nationale veiligheid en democratie te bewaken. Ook anti-democratische bewegingen kunnen van invloed zijn op de nationale veiligheid en democratie! En, laten we eerlijk zijn, er zijn genoeg signalen op het eiland om ons zorgen te maken. Signalen dat we naar een dictatuur afglijden waren er wel zeker.
Wie anders dan de Veiligheidsdienst moet daarop toe zien? De(ze) Staten? Die zijn lam.

Een kenmerk dat in vrijwel alle definities van dictatuur terugkomt is het ondemocratische karakter. Gebruikelijk is dat de scheiding der machten, de scheiding van de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechterlijke macht, niet of onvoldoende aanwezig blijven (dat risico zien we bij Wilsoe, Schotte en natuurlijk bij Monk).

In sommige gevallen, zoals Hitler, kan een dictator een democratisch gekozen persoon zijn. Eenmaal aan de macht schakelde Hitler de democratische instituties geleidelijk aan uit. Het is verder niet ongebruikelijk dat dictators op papier de democratische instituties intact laten doch deze in werkelijkheid uithollen door bijvoorbeeld verkiezingsfraude of door benoemingsprocedures zo te veranderen dat de onafhankelijke controle verdwijnt (we zien alle directie/RvC /ambtenaren benoemingen op belangrijke posities.De Staten die alles moeten goedkeuren en geen antwoorden op vragen krijgen, geen ministers naar huis durven sturen).

De dictatuur kent verscheidene varianten zoals een regering onder een “strongman”: De officiële machthebber, die democratisch gekozen kan zijn, is afhankelijk van een ‘sterke man’ die achter de schermen de werkelijke macht in handen heeft. Bekende “strongmen” waren Józef Piłsudski in Polen en Manuel Noriega in Panama (wie heeft de verkiezingscampagne van onze minister President betaald? Van wiens gelden moet in de USA het beslag worden opgeheven?).

Kortom, dat de Veiligheidsdienst zich ging bezinnen hoort bij hun taak.

Schotte is met zijn laatste angstkrampen bezig om te voorkomen dat hij moet vertrekken. Dan maar de hele VKC opdoeken. Ik denk dat we er dus bijna zijn.

25 reacties op “Ingezonden: de VDC deed haar werk”

 1. De enige echte waarheid is, dat Schotte een enorme druk op de VDC en Algemene Zaken heeft uitgeoefend als bron van alle kwaad, waarbij de rol van Donner en de Gouverneur uiterst dubieus te noemen is. Misschien niet kwalijk te nemen, omdat ze niet wisten welk vlees ze in de kuip hadden, hoewel ik niet wil uitsluiten dat zij opzettelijk het volk hebben willen wijzen op hun verkeerd stemgedrag.

 2. VDC COMPLOT.
  Indien De Heer Maaskant vanuit de gedachtegang vertrekt, dat de VDC gewoon haar werk deed, dan zal hij net als Frente Sivil de harde realiteit moet ervaren, dat wanneer het getij verloopt, dat de bakens verzet moeten worden. De VCD, of liever de Heer Gumbs, zelf verzekerd van zijn supermacht, liet zich inlijven door de ex-premier de Jongh Elhage. M.a.w. de VDC was een geheime politieke instrument van Mw. De Jongh-Elhage.
  En daarom alleen al, kon zij haar werk niet gewoon doen, dan ‘geheime’ wensen van anderen uitvoeren, wat haar tenslotte fataal is geworden. Dit geheime wapen werd uit de handen van de ex-premier de Jongh-Elhage geslagen en bleef alleen de oorspronkelijke opzet ‘screening’ als een ontvleesde been, levenloos als een karkas achter. Hierop hamert nog steeds Mw. De Jongh-Elhage en de Surinamers eindeloos op.
  Men kan wel hard blijven roepen om ‘screening en ondeugden van de Ministers’, maar eenmaal het VDC-complot verijdeld is, wordt ook de opzet ‘screening’ ontkracht en dan is het amen en uit. Bij twijfel kan men altijd te rade gaan bij de empirische zo men wilt pragmatische Frente Sivil. Of nu de ex-premier zelf en haar toen rechterhand Leeflang zelf integer waren en een objectieve ‘screening’ zouden overleefd hadden is zeer twijfelachtig! Zij dragen nog steeds kilo’s boter op het hoofd!
  De heer Maaskant zelf lijkt uit wanhoop te schrijven, wanneer hij het heeft over dictatuur en varianten daarvan. Hoe lang hadden de Surinamers zelf extreme dictatuur en onderdrukking uitgeoefend over de Papiaments taligen? In een gastland, is dit onvergeeflijk of men het wil beseffen of niet en Maasland en zijn Surinaamse consorten voelen reeds de warme adem in hun nek van de ontwaakte Papiaments talig Volk! en ze kunnen niet erom heen.
  Of Schotte nu, al dan niet, bezig is met zijn laatste angstkrampen en dat Maaskant met de Surinaamse combi-PAR-VDC-de Jongh-Elhage bijna er zijn, moet een illusoire zeer bedrieglijke verbeelding zijn. Immers het gaat niet alleen om een regering Schotte, maar tevens, wat men kennelijk onbelangrijk vindt en miskent en onderschat, is het ontwaken van het Papiaments Volk in bewuste vrijheid! De eis om zijn onmiddellijk plaats in eigen gemeenschap is visibel: en dit eist van Maaskant en consorten een zeer bijzondere omzichtige en behoedzame houding te nemen! Het Papiaments-talig Volk kan niet altijd “un pueblo na kaminda” blijven!
  Een Parlementaire Enquête zal de evolutionaire wijzigingen moeten bevestigen. Desgewenst kan Maaskant en de zijne nu al hun licht opsteken bij Frente Sivil, die ook de illusie koesterde om in dit land zijn traditionele hegemonie te laten gelden, maar van een koude kermis, heel stil naar huis moest terugkeren.
  Aan duidelijkheid zal het niet ontbreken, Het Papiaments talig Volk is er om te blijven en er zal geen sprake kunnen zijn van enige angstkrampen. Wat betreft Maaskant, de Surinaamse hegemonie en welke combi dan ook, kan alleen maar sprake zijn van minstens adem kwijtraken en wat er nog is, uitblazen!

 3. @Bemoeial, waar zit je eigenlijk ? Onder een tamarinde boom ergens op Seru Fortuna of lig je aan de trog in Zuid-Oost te parasiteren.

 4. Laten wij eerlijk zijn ,het is en blijft toch echt een zielige vertoning, elke dag weer opnieuw leugens en een zooitje onzin te lezen en aan te horen.

 5. Zoals ik al een keer eerder heb gemeld houdt de VS deze regering best in de gaten.
  Ik verwijs geachte lezers nog even naar het International Narcotics Control Strategy Report’,
  “The Ministry of Foreign Affairs of the US (State Department) is concerned about the constant accusations of corruption aimed at the government of Curaçao. These imputations, which the State Department indicate are ‘still not solved’, could eventually have an impeding effect on combating drug trade in the Caribbean area.In a recently published ‘International Narcotics Control Strategy Report’”,

  De club denkt natuurlijk van alles te kunnen doen, maar zgz ‘zijn alle ogen gericht op kwatta’

  @Anonymus
  Je observatie was correct.

 6. @Johann, ik ga er even vanuit dat je het over die bemoeial hebt en dan ga ik helemaal met je mee. Het is helaas te kort gebleken !

 7. @annet

  Te lang onder een steen vastgezeten. LOL.

 8. @mipueblo, integere mfk ministers??? ha ha ha

 9. @bemoeial, wat kan ons het schelen waar de heer Maaskant vandaan komt, mensen zoals hij kunnen we echt niet missen op ons eiland. By the way bemoeial, waar kom jij eigenlijk vandaan?

 10. VDC alais ( Kartel PAR)

 11. @Bemoeial, jij zal niet geinteresseerd zijn in wat Maaskant van Schotte denkt, hij vertaald echter minstens 3/4 van de Curaçaoese bevolking’s gevoelens over onze minister president. In deze 3/4 zitten nog wel een paar honderd Surinamers en hoogstwaarschijnlijk ook zoveel Makambas, blijf over zo’n 70.000 “rasechte” yui korsow. En al deze mensen zullen hun “afkeer” van de huidige regering (als ze dan nog niet achter de tralies zitten) bij de volgende verkiezingen duidelijk maken, ook aan jouw!

 12. @Bemoeial: eigenljk verdient je helemaal geen verder aandacht (de rest negeert je ook) maar ik wil hier toch even heel kort stil staan bij het woordje discriminatie op Curacao.

  Nog steeds zijn er enkele personen die vinden dat mensen die hier (legaal) wonen, geen enkele recht heeft op een menings(uiting). Of zoals Bemoeial -zijn eigen nickname geeft al een indicatie van zijn niveau- aangeeft zelfs maar bestaansrecht.

  Gelukkig is ongeveer de rest van de Curacaosche bevolking, alsmede de wet en verdragen het daarmee oneens.

  Erg goed stuk Philippe Maaskant. Dank voor je positieve en goed onderbouwde bijdrage. En ik ben het zeker met je eens: de laatste Stuiptrekkingen. Schottegatbijnaweg.

 13. @ rudy. anton, je bent david dick vergeten

  Wordt dit het nieuwste idee van deze regering en de boberano’s om alle niet veroordeelde Curacaoenaars achter tralies te zetten met de huidige gevangenen als bewakers? Jullie zijn nog staatsgevaarlijker dan we al dachten.

 14. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de VS de ontwikkelingen hier, via het consulaat op de voet volgt. Ik hoop dan ook in dit geval dat elk bezoek die dit zooitje aan de VS willen brengen zal worden geweigerd.
  Isoleren is de juiste methode.
  Aangezien er hier nogal wat US militairen zijn is dit allemaal niet geheel vreemd mocht dat gebeuren.
  Aktie, Aktie, Aktie.

 15. Go Maaskant Go, Go, GO!!!

 16. @maaskant,
  Ik hoop echt dat je gelijk krijgt, maar gezien het sluwe spel tot nog toe van Schotte c.s. betwijfel ik het…. Ik vrees eerder dat Schotte bezig is zijn dictatuur veilig te stellen!

 17. anton, je bent david dick vergeten

 18. Surinamer Maaskant’s mening over de Curacaouse Min.pres. Schotte is voor ons niet van belang. Bovendien voor een gast op het eiland ook nog een flagrante bemoeienis met onze regering. Moet Maaskant niet over zijn eigen Surinaamse regering schrijven?

 19. @phillipe, Ik hoop dat jij wel brandschoon bent want R. Willems en Ad de JOng zijn al bezig om je te googlen

 20. Klein zetje in de rug nog.

 21. Ik hoop nog mee temaken dat Schotte naar Bon futuro gaat net zoals Bennie de Mey en Anthony Godett

 22. Geschiedenisles:
  1) GESTAPO (Hitler)
  2) KGB (Brezjnev)
  3) STASI (Honecker)
  4) SECURITATE (Ceausescu)
  whoze next ………………………
  ??? 5) CURATELE (Schotte)

 23. Mooi stuk, en inderdaad, het kaartenhuis staat op instorten!

 24. @ Maaskant,U kon het niet beter ver woorden.

 25. Goed stuk Philippe Maaskant. Helaas bestaat een groot deel van de kiesgerechtigden op Cuacao uit ongeschoolden die jouw stuk niet zullen begrijpen. Op de emoties van deze ongeschoolden weten partijen als MFK (van onze premier met alleen lagere school) en PS uitstekend in te spelen waardoor ze toch een grote aanhang weten te verwerven die zich, zoals in de tijd van de slavernij, makkelijk laten paaien met spiegeltjes en kraaltjes.