• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Berichten dat de Europese Unie maatregelen tegen Suriname neemt vanwege de omstreden amnestiewet, zijn misleidend. Dat stelde de Surinaamse vice-president Robert Ameerali gisteren op de lokale radio, na een gesprek met EU-ambassadeur Robert Kopecky.

Ameerali reageerde daarmee op het nieuws dat de EU een zogenoemd artikel 8-dialoog zou willen aangaan met Suriname. Een dergelijk ‘politiek gesprek’ wordt door ingewijden gezien als een laatste stap voor er sancties worden genomen. De Unie zou bezorgd zijn om de amnestiewet, die regelt dat betrokkenen bij de decembermoorden niet vervolgd worden.

Maatregelen
Volgens Ameerali was de Europese ambassadeur gisteren in Suriname als voorbereiding op een al eerder geplande diplomatieke bijeenkomst tussen de EU en Suriname. Kopecky zou daarbij hebben aangegeven dat de berichtgeving over mogelijke maatregelen tegen het land, die ook door Surinaamse media was overgenomen, niet op waarheid berust.

Relatie
“De EU komt hier om de dialoog op te starten met Suriname. Dit gebeurt in het kader van de Cotonou-overeenkomst”, aldus de vice-president. “Het gaat er om de relatie tussen beide landen te versterken. Hij heeft benadrukt dat de EU mét Suriname komt praten en niet óver Suriname”, stelde Ameerali.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “DNA Suriname: EU neemt geen maatregelen”

  1. Nog niets aan de hand.. dat komt nog…De echte diplomatieke meeting is op verzoek van de EU vertegenwoordiger tentatief gepland op 17 of 18 mei a.s. De agenda van de meeting tussen EU en Suriname was reeds geformuleerd en omvat ook de vorderingen op het gebied van de instelling van de waarheidscommissie, als gevolg van de afgekondigde amnestiewet, zullen onderdeel van het gesprek zijn…

    Bron: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/10630