• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Medewerkers van de Curaçaose veiligheidsdienst hebben in 2010 overleg gehad over het mogelijke omverwerpen van de regering. Dat stelde premier Gerrit Schotte gisteren in het parlement. De regering wil de rol van vier medewerkers laten onderzoeken.

Volgens Schotte heeft een onderzoek uitgewezen dat zij documenten hebben vernietigd en overleg hebben gehad om de regering omver te werpen. “Daarbij zou nauw zijn samengewerkt met leden van de vorige regeringspartij”, aldus Schotte.

Gevoelige informatie
De vernietigde documenten zouden gevoelige informatie bevatten over leden van de vorige regering. De medewerkers wilden volgens Schotte de huidige regering omverwerpen door negatieve informatie te ‘lekken’. Die informatie zou onder meer zijn verkregen door in te breken in een kluis van de veiligheidsdienst.

Crisisteam
Een crisisteam gaat de dienst nu doorlichten met hulp van de AIVD. Alle medewerkers van de veiligheidsdienst moeten voorlopig op afroep thuisblijven.

Onder curatele
Schotte benadrukte dat de veiligheidsdienst niet onder curatele van de AIVD komt, maar dat er intensief zal worden samengewerkt. Sinds het aantreden van de regering-Schotte in oktober 2010 rommelt het in de dienst. Zo lekten geheime documenten naar de media en werd de directeur op non-actief gezet.

© ANP, alle rechten voorbehouden

63 reacties op “‘Complot tegen regering Curaçao’”

 1. AUB,ik vraag aan U niet meer te reageren op de heren Sentinel cq Willems, gewoon boycotten.

 2. @sentinel Soberano
  Nog even en Wiels trekt zelf de stekker eruit. Hij moet trouwens behoorlijk op zijn p.. getrapt zijn dat de Nederlanders het voor het zeggen hebben gekregen bij de veiligheidsdienst. Korsou di nos e ta????

 3. @Willems

  Hou toch een keer op met je ophitsende taal man. Wat heeft al dan geen Surinamer nu te maken met wat er hier gebeurt allemaal.
  Dan moet je ook je intelligente vriend Jamoloodin erbij halen, aangezien hij ook van Surinaamse afkomst is.
  Ik heb een Surinasamse pa en een Curacaose moeder. Het echtpaar is al bijna 50 jr bij elkaar en ik ben er trots op.
  Je mot gewoon eens ophouden met je haatzaaierij. Je lijkt verdraaid wel op Wiels/Wilders.

 4. @ willems

  De VDC voerde alleen maar een opdracht uit van de Gouverneur om te screening te doen conform de staatsregeling. Verder is het Hoofd van de VDC al op 27 oktober 2010 met vakantie gestuurd. wel geteld 17 dagen was hij aan de macht bij de nieuwe regering.
  dat alleen i.v.m. de bevindingen van de Minister en bij het niet voldoen van de criteria.
  Onze MP heeft daarna een zetbaas geplaatst die niet voldoet aan de gestelde eisen waardoor we nu onze zelfstandigheid kwijt zijn.

  De bakens die u wilt verzetten leiden tot middelmatigheid of tot nog erger.

  Kijk als iemand een zaak begint met eigen kapitaal en de zaak gaat failliet dat is er maar maar de persoon die er mee begon heeft dan de problemen.
  Iemand die ons land moet leiden , kan dit soort zaken niet zo maar af doen , maar ik heb nog veel te leren.
  Als je incompetent bent om als MP staatszaken zo te leiden , dan moet je aftreden zodat niet ons land het kind van de rekening word.

 5. @R. Willems, wie niet luisteren wil die zal gaan voelen

 6. VDC COMPLOT
  Indien De Heer Maaskant vanuit de gedachtegang vertrekt, dat de VDC gewoon haar werk deed, dan zal hij net als Frente Sivil de harde realiteit moet ervaren, dat wanneer het getij verloopt, dat de bakens verzet moeten worden. De VCD, of liever de Heer Gumbs, zelf verzekerd van zijn supermacht, liet zich inlijven door de ex-premier de Jongh Elhage. M.a.w. de VDC was een geheime politieke instrument van Mw. De Jongh-Elhage.
  En daarom alleen al, kon zij haar werk niet gewoon doen, maar wensen van anderen uitvoeren, wat haar tenslotte fataal is geworden. Dit geheim wapen werd uit de handen van de ex-premier de Jongh-Elhage geslagen en bleef alleen de oorspronkelijke opzet ‘screening’ als een ontvleesde been, levenloos als een karkas achter. Hierop hamert nog steeds Mw. De Jongh-Elhage en de Surinamers eindeloos op.
  Men kan wel hard blijven roepen om ‘screening en ondeugden van de Ministers’, maar eenmaal het VDC-complot verijdeld is, wordt ook de opzet ‘screening’ ontkracht en dan is het amen en uit. Bij twijfel kan men altijd te rade gaan bij de empirische zo men wilt pragmatische Frente Sivil. Of nu de ex-premier zelf en haar toen rechterhand Leeflang zelf integer waren en een objectieve ‘screening’ zouden overleefd hadden is zeer twijfelachtig!
  De heer Maaskant zelf lijkt uit wanhoop te schrijven, wanneer hij het heeft over dictatuur en varianten daarvan. Hoe lang hadden de Surinamers zelf extreme dictatuur en onderdrukking uitgeoefend over de Papiaments taligen? In een gastland, is dit onvergeeflijk of men het wil beseffen of niet!
  Of Schotte nu, al dan niet, bezig is met zijn laatste angstkrampen en dat Maaskant met de Surinaamse combi-PAR-VDC-de Jongh-Elhage bijna er zijn, moet een illusoire zeer bedrieglijke verbeelding zijn. Immers het gaat niet alleen om een regering Schotte, maar tevens, wat men kennelijk onbelangrijk vindt en miskent en onderschat, is het ontwaken van het Papiaments Volk in bewuste vrijheid! De eis om zijn onmiddellijk eigen plaats in de gemeenschap is visibel: en dit eist van Maaskant en consorten een zeer bijzondere omzichtige en behoedzame houding te nemen! Het Papiaments-talig Volk kan niet altijd “un pueblo na kaminda” blijven!
  Een Parlementaire Enquête zal de evolutionaire wijzigingen moeten bevestigen. Desgewenst kan Maaskant en de zijne nu al hun licht opsteken bij Frente Sivil, die ook de illusie koesterde om in dit land zijn traditionele
  hegemonie te laten gelden, maar van een koude kermis, heel stil naar huis moest terugkeren.
  Aan duidelijkheid zal het niet ontbreken, Het Papiaments talig Volk is er om te blijven en er zal geen sprake kunnen zijn van angstkrampen. Wat betreft Maaskant, de Surinaamse hegemonie en welke combi dan ook, kan alleen maar sprake zijn van minstens adem kwijtraken en wat er nog is, uitblazen!

 7. @sentinental, Dat Soberanons niet uitblinken van kennis is wel gebleken, er is geen verkiezingen tot minister president op Curacao. En anders weet je dat El Hage meer stemmen had dan onze kleine oplichter en tevens dat de PAR meer stemmen had dan de MFK. Daarnaast zijn veel mfk stemmers misleid door de valse beloftes.. (durf nu maar weer verkiezingen te houden!). Inderdaad zal er nu geen veiligheidsdienst meer willen samenwerken met de VDC aangezien deze criminelen door de screening laat komen en blijkbaar nu een oplichter aan het hoofd hebben die gefinancieerd wordt door Robbie Dos Santos..
  En een complot tegen de regering.. tja dat zijn woorden van dictators.. dat hoorde ik Bouterse, Mobuto, Idi Amin, Pinochet, Ghaddafi etc ook zeggen..

 8. Geen vlieg zal toch op de PAR stemmen, behalve de nl-ders en de suries dan, maar dat zijn geen curacaoenaars.
  Maar goed hun belangen MOETEN ”voorrang” krijgen boven die van arme werkloze Chichi’s en Boeboe’s die in bouwvallige hutjes wonen en funchi ku cornedbeef eten.

 9. @sentinel Soberano

  Schotte is nooit ‘gekozen’ zoals jij dat noemt., Dat kan nl niet bij een MP. Het heet ‘benoeming’ net zoals in de RvC gebeurt. Kijk bij Aqualectra waar de vriendjes, familie en ‘schoonfamilie’ zitten, de Wielsen, vd Dijs enz, enz. Dat is wat er nu allemaal gebeurd en iedereen die het daarmee eens is heeft wel echt oogkleppen op.
  Misschien moet je toch je staatshuishoudkunde op orde brengen.
  En nee het getuigt niet van onbeschaamdheid om te eisen dat een corrupt bestuur/bestuurder aftrteedt, dat doet deze regering namelijk al vanaf het begin. Kortom zij vertrappen de democratie met hun onbeschaamde voeten.

 10. @ Carlos. Het zijn `survival technieken` van de straatvechter.

  Ook wel genoemd schurkenstreken. De VDC-mensen alsmede Gumbs en vele anderen moeten gewoon doorbetaald worden en de technische bijstand van de AIVD zal ook niet gratis zijn. De miljoenen moeten blijven rollen voor de blunders van deze regering en RvC’s.

 11. @ seniel boberano. ik vind het knap brutaal dat er hier op hoogst onbeschaamde en brutale toon om z’n aftreden geëist wordt.

  Hoe je het wil noemen, moet jij weten, maar zo lang het VOLK (democratie) het binnen de wettelijke regels doet, is het toegestaan ja zelfs een democratisch recht. Dat deze regering een democratuur belijdt vervreemdt dat nog steeds niet het recht van het VOLK. Dat recht is ook voorbehouden aan de regering om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, omdat ze weten, dat zij bij lange na niet meer de 48% van de bevolking vertegenwoordigt. Dat recht is veel zwaarder en moediger dan ijzerenheinig en eigenwijs te blijven zitten en het land steeds dieper in het moeras te duwen en zichzelf te verrijken. Als het moet dan moet het en zal het volk wachten en zal de beloning voor het volk nog groter zijn met de totale vernietiging of minimalisatie van de coalitiepartijen. Wie het laatst lacht lacht het best.

 12. Nee de VDC staat niet onder controle van de AIVD, want de VDC is even opgehouden te bestaan. In dat opzicht liegt Schotte niet. Hij is creatief met taal en formeel juist… gut gut.. Maar wie let er dan op de lopende observaties, maakt de lopende zaken af en let op de computersystemen? Jawel, de AIVDdus. Het is duidelijk wat er is gebeurd. Curacao is voor de Inlichtingendiensten `besmet` verklaard. Dat betekent dat er geen zaken meer worden uitgewissld. Internationaal ben je dan als VDC uitgespeeld. En dat hebben we dus te danken aan Schotte. De Inlichtingendiensten halen de stekker eruit als ze vermoeden dat de zaak in een land niet meer lekker ruikt… Dan is het wel slim van Schotte om te doen alsof HIJZELF dat dappere besluit heeft genomen. Het zijn `survival technieken` van de straatvechter.

 13. @SB,

  de Minister President is niet gekozen voor 4 jaar om als Minister President te zijn.
  Hij is alleen gekozen om statenlid te zijn nada mas.
  Ik ga alleen uit van het principe wat de Minister President ook doet bij alle NV als je niet Functioneert dat ga je er uit met ontslag.
  Nu het blijkt dat de Minister President zijn zaakjes, of afdelingen niet onder controle heeft en laat zien dat hij er ook geen grip op kan krijgen en daarvoor de AIVD moet inroepen , rest hem alleen nog maar om af te treden.

 14. Zoals ik al een keer eerder heb gemeld houdt de VS deze regering best in de gaten.
  Ik verwijs geachte lezers nog even naar het International Narcotics Control Strategy Report’,
  “The Ministry of Foreign Affairs of the US (State Department) is concerned about the constant accusations of corruption aimed at the government of Curaçao. These imputations, which the State Department indicate are ‘still not solved’, could eventually have an impeding effect on combating drug trade in the Caribbean area.In a recently published ‘International Narcotics Control Strategy Report’”,

  De club denkt natuurlijk van alles te kunnen doen, maar zgz ‘zijn alle ogen gericht op kwatta’.

 15. Zorro: Wee je gebeente als er een resultaat uit komt, dat Schotte niet welgevallig is.

  Dus daarom, als hij schuldig is gaat hij naar de gevangenis. Laat de AIVD het werk doen.

 16. @Anonymous,

  Onzin. We zijn – gelukkig niet allemaal hetzelfde, toch? Er zijn nog veel veel mensen met principes.

  Prettige avond nog, allemaal en een bon siman.

 17. señor ministro presidente Francisco Schotte is de legitiem democratisch gekozen premier van Curacao. en dat staat iig tot de eerstvolgende verkiezingen (over 2 jaar) vast! ik vind het knap brutaal dat er hier op hoogst onbeschaamde en brutale toon om z’n aftreden geëist wordt. wie zijn jullie dan wel om je boven onze door het volk ‘democratisch’ verkozen premier te verheffen? richt dan een eigen politieke partij op, toch? dan kunnen of mogen jullie over 2 jaren het eiland regeren. ta pompa no. zorg dan wel dat er integere mensen in jullie partij zitten, want er is voorlopig niet 1 te bekennen. in Curacao regeert nog steeds niet de partij “fasci Curacao di combattimientu.” zijn jullie gek geworden? wat is dat nou!? wat een reactionaire bende hier man.. de AIVD is het blijkbaar eens met de bevindingen van het intern onderzoek gedaan bij de VDC. er gaan zeker koppen rollen, for sure. Biba nos parlamento i nos govierno, nos gabinete Schotte 1. Bibaaaa…

 18. Een feit blijft dat waar we voor hebben gestemd een onafhankelijk land in het Koninkrijk der Nederlanden met eigen bevoegdheden worden door dit gestuntel langzamerhand steeds kleiner.

  De Minister President moet zijn conclusie trekken en aftreden wegens wangedrag en wegens incompetentie voor wat betreft leiding geven aan de verschillende diensten.

  trouwens er is een speciale commissie die de klachten over de personeelsleden moet behandelen.

  Onze Minister President kan aan het aan hem toevertrouwde medewerkers niet in de hand houden en door zijn veelzijdige afwezigheid heeft hij geen grip op de lopende zaken.

  Ik ben blij dat de rijks regering het hele boeltje tijdelijk heeft overgenomen voor de tijd dat we deze regering hebben, ik ben wel bang dat het moeilijk zal worden om het terug te krijgen.

 19. Beste Gerrit Schotte, volgens mij heb je je verslikt in de AIVD. Jouw veiligheidsdienst staat niet onder curatele van de AIVD, maar dat is nu de AIVD. Met andere woorden voor minder snelle begrijpers de VDC is opgeheven en daarvoor in de plaats hebben jullie nu de AIVD afd. Curaçao.

 20. @Maritza, alles is te koop als je de juiste prijs maar ontvangt.

 21. @chi

  Zolang ik op mijn eiland flink veel belasting betaal heb ik zeker recht van spreken. Ik heb er als YdK erg veel moeite mee dat ik voor alle ‘dienstreisjes’ voor al die nepfiguren moet betalen.
  En nee, ik hoef mij niet druk te maken overprivileges, dank je. Ik heb een bijster goeie baan.
  En jij????

 22. @ chi
  Persoonlijke belangen? Privileges bij deze regering? verteles?

 23. Grappig want Schotte geeft weer toe dat hij en de MFK ministers niet ministeriabel zijn.. Alleen mocht deze info van hem niet in het openbaar komen.. En dat is wel gebeurt! Regering dient af te treden!!!

 24. @ ger. Goede beslissing van Schotte.

  Laat de AIVD het werk komen doen, hierdoor heb je geen ‘fans meer van de oppositie of een zestien jarige jongetje’ in de Curacaose veiligheidsdienst lopen, maar mensen van de AIVD(Nederland), een objectief orgaan.

  Wee je gebeente als er een resultaat uit komt, dat Schotte niet welgevallig is.

 25. De titel klopt niet: “Is er een complot van huidige regering Curacao tegen de bevolking van Curacao?”
  Sweet dreams to all……!!!!!

 26. de valse beschuldigingen van onze Minister president ten aanzien VDC.

  ‘Er zit ergens een lek’
  De MFK-leider vraagt zich ook af hoe de PAR aan bepaalde informatie is gekomen. “Behalve meneer Gumbs weet niemand wie de ‘runners’ zijn die onderzoek voor de VNA doen. Toch wist meneer Sulvaran wie deze runners zijn. Hij heeft ze zelfs opgebeld en vragen gesteld over hun onderzoek”, aldus een geïrriteerde Schotte. “Daarnaast wist meneer David Dick van de belastinggegevens van minister Nasser El Hakim (Economische Zaken en Ontwikkeling). Dit is informatie waarover alleen de VNA hoort te beschikken, dus het is duidelijk dat het ergens binnen de dienst lek.

  Uiteindelijk is gebleken dat een klokkenluider van de belastingdienst deze gegeven heeft gelekt.

  Gumbs is gelijk op non-actief gezet, de vervanger aangewezen door de Minister President functioneert dus niet , want hij laat inbreken in de kluis van het VDC.

  Klachten indienen kon niet bij de ombusman maar daar was toch een speciale commissie voor. Nu dient de regering zelf de klachten in bij het OM. Vreemde zaak, ach doe eerst eens goed je huiswerk als je overtuigend wil over komen.
  Of neem beter personeel aan die goed een verhaaltje kunnen vertellen.

 27. @ Maritza ho toch op met zeuren over van Rijn. Van Rijn is jou geen antwoord verschuldigd !!!

  En het is voor anderen volstrekt een raadsel waarom jij deze regering omver wilt werpen. Persoonlijke belangen? Privileges die je niet meer kan krijgen?

 28. Wederom staat Schotte voor zijn volk en de media om diverse hem niet-welgevallige namen aan de publieke schandpaal te nagelen. Deze keer worden 4 VDC medewerkers met naam en toenaam zwartgemaakt en basically beschuldigd van landverraad.

  Een rookgordijn en een excuus om het laatste bastion van integriteit, de VDC, omver te halen, om zodoende Schotte’s positie veilig te stellen. De VDC-ers , die vanuit hun beroep op de achtergrond dienen te blijven, zitten nu thuis, onzeker over toekomst en inkomen, en zijn gehouden aan een beroepseed van integriteit en geheimhouding.

  Moeten zij nu ook de media opzoeken en daarmee hun beroepseed schenden en brodeloos worden? Slim gedaan heer Schotte, een partij aanvallen die zich niet kan verdedigen.

  Schotte is voortdurend bezig de (privé) belangen van hem en zijn companen te verdedigen. Net als Berlusconi, doet hij het regeren “ernaast” , nadat alle zakelijke belangen zijn afgedekt. Zouden Schotte en Bouterse naar dezelfde Berlusconi-lezing zijn geweest: “DictaDemocratuur for Dummies”? Regeren lijkt een “een bijbaan”.

  Het Land -en dat zijn wij allemaal- mag hopen dat de begeleidingscommissie bestaande uit voormalig PNP-premier Maria Liberia-Peters, oud VNA-hoofd Wim Statius Muller, voormalig Statengriffier Carl Gruning, en de AIVD voldoende slagkracht hebben [en een rechte rug] een analyse te maken van de ware gebeurtenissen, en dan te reorganiseren zonder inmenging van de niet zo zuivere intenties van Schotte en companen.

 29. Goede beslissing van Schotte.

  Laat de AIVD het werk komen doen, hierdoor heb je geen ‘fans meer van de oppositie of een zestien jarige jongetje’ in de Curacaose veiligheidsdienst lopen, maar mensen van de AIVD(Nederland), een objectief orgaan.

 30. Het is mij een volstrekt raadsel waarom van Rijn nog steeds bij en met zo’n boevenclub is.
  Volkomen disrespectful voor een vrouw in het algemeen. Shame on you.

 31. Wat mij zo verbaast dat Stella nog steeds deel uitmaakt van deze boevenclub.
  Dat zou je als vrouw toch niet moeten willen.

 32. dhr. Schotte kan dan wel zeggen dat VDC niet onder curatele staat van, maar dat ze gaan samenwerken met AIVD. Dat is niet wat de tweede kamer in NL heeft besproken. VDC komt wel degelijk onder toezicht van de AIVD te vallen.

 33. Hoe moet ik het thuis verkopen dat onze VDC niks meer mag doen en deze opdracht komt van de Rijk regering.

  wel dan doe ik hetzelfde als ik een verhouding heb gehad met een vrouw op mijn werk en waar ik veel mee deed maar nu te veel weet en over me gaat praten
  Ik zeg gewoon dat ze haar werk niet goed deed en het hoofdkantoor(AIVD) die het ook wel ziet dat het niet goed gaat. Geeft een elegante oplossing en zegt luister wat jij met die vrouw deed was fout maar we gaan er voor zorgen dat je eigen vrouw het niet komt te weten.
  weet je wat je moet zeggen dat ze allemaal dingen heeft gedaan die ons bedrijft schaadt, dat jij als plaatselijk directeur er niks aan kan doen wat het hoofdkantoor heeft de zaak nu uit je handen genomen.
  Zo lijden wij geen gezicht verlies bij de concurrentie en jij geen gezicht verlies en het personeel( het volk dus) kan dus het hoofdkantoor aanwijzen als de boosdoener, tenslotte zijn we toch al de boosdoeners in hun ogen.

  Als ik me niet vergis dan is onze Minister President verantwoordelijk voor deze dienst.
  Indien er documenten zijn gestolen, vernietigd dan is hij daarvoor verantwoordelijk.
  een staatsgreep lijkt me hoogstwaarschijnlijk, hoogstens de waarheid na buiten brengen .
  verwijzen dat vermeende familieleden van een oud Minister President betrokken ois bij smokkel, is een zwakte bod want daar kun je altijd onderuit ondertussen word de oud Minister President wel beschadigd.
  Kijk als de Minister President nu zal zeggen dat de bommelding op 15 december bij het WTC in alle waarschijnlijkheid was gedaan door een PS lid dat had ik wel geloofd.

  Een feit blijft dat waar we voor hebben gestemd een onafhankelijk land in het Koninkrijk der Nederlanden met eigen bevoegdheden worden door dit gestuntel langzamerhand steeds kleiner.

  De Minister President moet zijn conclusie trekken en aftreden wegens wangedrag en wegens incompetentie voor wat betreft leiding geven aan de verschillende diensten.

 34. @Anglo, het gevaarlijk met dictaturen is dat ze de inteligenica willen vernietigen. Ze zullen het OM buitenspel zetten en zelf een militia opzetten (denk aan de nieuwstraatrellen) en a la de decembermoorden zullen ze eerst paristas oppakken en deze zelf ter dood brengen. Daarna zullen ze buitenlanders en gematigde aanhangers aan de beurt zijn.

 35. En de AIVD werkt nu dus nauwer samen met de overheid? M.a.w. NL ondersteunt de plannen van Schotte?

  Wellicht moet een ieder haar onvrede uitten op de NL’se regering ipv de Curacaose, want de Curacaose doet toch waar ze zin in hebben. De NL’se daarentegen doet zich nog altijd voor dat zij eerlijk zijn, dus daar moet er wel sprake zijn van daadkracht en eerlijkheid.

 36. Als Schotte & Co bewijzen hebben van een “staatsgreep in wording” moeten zij die bewijzen per direct aan het OM overdragen, die zal op haar beurt een onderzoek/vervolging instellen.
  Ik ben echter geneigd te denken dat Scotte & Co dachten; een afleidingsmanoeuvre van het niet-screenings-proces zo misschien een oplossing zijn, maar rekenden buiten de waard en zitten nu opgescheept met de AIVD. Ik ben ervan overtuigd, als de mensen die nu aan de slag gaan, Parlementaire Enquete en de AIVD zich verder geen rad voor de ogen laten draaien, blijkt dat Schotte & Co zichzelf in de voeten hebben geschoten.

 37. Ik denk dat Schotte langzaam maar zeker aan paranoia lijdt. Misschien heeft de Capriles nog een plekje vrij.

 38. Schotte je dag komt nog bijltjesdag snel verkiezingen!!!

 39. @ nooit gezegt, je had moeten schrijven de Maffia, gerrit is maar een loop jongen die zijn best moet doen dat alles gaat zo als zij willen, zo niet, voor hem een ander,van zijn soort zijn er 15 op een hand te vinden zeker kwai school opleiding.

 40. Schotte heeft nu al de nieuwe /volgende/toekomstige verkiezingen gewonnen,hij heeft het hart van Curaçao in handen.

 41. @abraham,daar is het al te laat voor,dit volk is bang en laf, kijk naar hun leiders in de staten,het curacaose volk kan je vergelijken met een zacht gekookt eitje meer niet.

 42. Het gaat er bijna ?? op lijken dat wij “een gedeelte van het Volk” Gerrit &co zwaar hebben onderschat,in ieder geval staat hij met een paar doelpunten voor daar de Itiliaanse maffia op dit eiland achter hem staan en blijven staan zolang er nog geroofd kan worden en dat kan nog wel eens heel lang gaan duren,al is de scahtkist leeg dan is er nog zat te verdienen aan Coca en witwasserijen miljarden liggen er te wachten uit Italia om een was beurtje te krijgen (straks bij onze eigen bank).
  Gerrit de Raaf zijn voordelen op dit moment,”hier heeft hij bewust naar toe gewerkt”zijn!

  ER is geen veiligheidsdienst meer die zijn werk kan/mag doen,dus vleugel lam
  gemaakt.
  ER word bewust gekozen voor een parlementaire enquete,dit gaat vele maanden duren,de commissie word zamen gesteld door de staten ( lees Gerrit) en er zullen alleen tegen standers van aller soort pluimage worden opgeroepen die voor deze regering zijn,de vier doodgeverfde tegen standers zullen op het schavot eindigen al zouden zij gelijk hebben ( zie behandeling Cumbs en uitspreken gerechtelijke macht).

  En zo kunnen we nog wel een paar a viertjes vol maken,conclusie we zijn na deze enquete niet veel wijzer zijn dan wij al waren,de enigste winnaar is Gerrit &co daar wij in die tijd als er weer koppen zijn gevallen al in de nieuwe verkiezings strijd zitten,en Gerrit & co (maffia) de hele boel zo al in handen heeft hij gewoon weer de touwtjes in handen krijgt,het volk is dan mond dood gemaakt en kunnen zij hun doelstelingen te werkstelligen. ik zou zeggen als het volk niets onderneemt het over en uit is met ons mooi eiland,ik zou zeggen laten wij dan zelf als volk maar eens gaan optreden daar kan geen maffia tegen aan nu of nooit.

 43. Ruperto Rumay, ja: talloze voorbeelden en dan noek ik nog niet eens het benoemen van volstrek oncapabele famlieleden op hoge zwaar betaalde overheidsposities.

  Wat dacht je van vakantiereizen over de hele wereld in megadelegtaties? Waarbij Schotte zich er niet voor schaamt zelfs zijn louche schoonvader en een privefotgraaf voor zijn Facebook pagina’s mee te nemen.

  Wat dacht je van (Schotte) op kosten van de overheid een grootschalige groene erergie capagne opzetten waavoor, hoe toevallig, zijn bedrijf de belangrijkst leverancier is?

  Ook laat machtswellusteling Schotte zich naar iedere afspraak, ook al is dat een bezoek aan de kapper, begeleiden door een enorme politie escorte.

  De door zijn geringe lengte, bezit van gee enkel diploma en lange lijst van veroordelingen aan een groot minderwaardigheidscomplex lijdende Schotte zal blijven graaien zolang hij in de regering zit.

 44. Als je integer bent, wordt je misschien nog geloofd. Maar deze man gelooft in sprookjes, een beetje boarderline, dat is niet erg maar hij probeert ook anderen deelgenoot van zijn onzinscenario’s te maken.

  Deze regering is nog niet op één waarheidsgetrouwe weergave van gebeurtenissen betrapt kunnen worden. Ik heb overigens de “bewijzen” waar Schotte altijd zo kwistig mee zwaait niet gezien, maar dat kan natuurlijk ook niet als die er niet zijn. Helaas voor hem zijn er wel bewijzen van zijn criminele verleden en hij heeft tot op heden nog niet de ballen gehad om daar op in te gaan.

  Dus niet raar dat ook dit sprookje in het land der fabelen thuis hoort.

  Zie je de PAR-fractie, mogelijk aangevuld met 4 VDC’ers, al met een M-16 door de straten van Willemstad lopen???
  Ha ha ha, laat me niet lachen.

  SHAME ON YOU SCHOTTE

 45. DOMME complottheorie van Schotte en volgende stap zou wel eens kunnen zijn:
  Staatsbeleg – avondklok – aftappen – lijkt een beetje op vroegere:
  STASI (DDR) – KGB (USSR) – SECURETATE (Roemenie) – GESTAPO (HITLER-WDR)
  Hoe zullen we in dit rijtje Korsou betitelen ???
  ……………….. CURATELE (Curacao-Schotte) ……………………………………………..
  Watch your back, er gebeuren ENGE dingen op dit eiland !!!!!!!!!!!!!!!!

 46. @ ruperto. Vind je het allemaal nog niet erg genoeg? Hier dan: de controle op reisuitgaven bestaat niet meer en hoeven ze van de hotelkosten e.d. geen bonnetjes meer in te leveren. De geplande hotelkosten zijn dan al aan de minister uitbetaald dus niet aan het hotel. De minister of statenlid kan dus gewoon gratis bij familie verblijven en het hotelgeld graaien. El Hakim zou gemakkelijk op uitnodiging in de logeerkamer van zijn vriend de sjeik kunnen verblijven, want hij heeft nog heel wat schulden te betalen. Daarom had o.a. hij geen minister mogen worden.

 47. Luckert, op 05-05-2012 om 11:03 schreef:

  Quote,

  Laat Schotte eens ingaan op zijn veroordelingen voor creditcardfraude, faillisementsfraude, verzekeringsfraude en diplomafraude en op het feit dat hij het hoofd van de AVD die daarover rapporteerde buitenspel heeft gezet.

  Ik blijf het van ongekende domheid en lafheid van de Staten getuigen dat zij nog steeds niet de stekker uit deze corrupte, incompetente, liegende en graaiende regering hebben getrokken.

  En met de Schotte inteelt op alle relevante overheidsposities breid zijn corruptie zich uit over het hele eiland.

  KAN JE ONS ZEGGEN WAT DEZE ZITTENDE REGERING ZOAL HEEFT GEGRAAID?

 48. @justin. Als de oppositie de regering niet meer kritisch volgt, wie dan? Dat is het idee van een democratie, dat er nog een BEETJE tegenspel is. Van de rest van de staten hoeven we niet veel te verwachten.

 49. Die Schotte lijdt aan achtervolgingswaanzin of zoiets.

 50. Johnnie,
  Daarvoor waren er geen pottenkijkers om de vrije machtsspelletjes tegen misschien jouzelf te storen? Iedereen zijn gangen kon nagegaan worden ook die van jou, indien men jou verdacht acht! Maar ineens was die almacht weg, daarom nu nog janken.
  Ben van A,
  Zie jij de zaak niet verkeerd? De VDC had zichzelf moeilijk gemaakt en tenslotte de das omgedaan. De Jongh Elhage verlengde zelfstandig haar mandaat en gaf opdracht achter Schotte te gaan en hem pakken als de nieuwe baas! De nieuwe baas werd onderschat en schoot terug met scherp en het resultaat ken je: VDC onder Nederland na die blunder!

 51. @ justin. Verbaasde me niet dit te horen. De oppositie probeert er alles aan te doen deze regering in een kwaad daglicht te zetten.

  Helemaal fout. Dat hebben ze zichzelf aangedaan vanaf dag 1 en hoefde de oppositie er nauwelijks iets aan te doen behalve voor de noodzakelijke bewustwording onder de aandacht brengen. Wiels herhaalt ook honderden keren hetzelfde op zijn radio, omdat het geheugen hier weinig ontwikkeld is.

 52. Maar de mensen bleven hem steunen ondanks zijn weerzinwekkende leugens,dat kwam óók omdat hij de zaken aan zijn eigen volk anders en mooier voorstelde dan ze feitelijk waren.Met leugenachtige redevoeringen balazert hij en de Staten zijn eigen volk

 53. Het blijft interessant,we blijven het volgen deze slapstick…………

 54. Schotte heeft heel wat te bewijzen, hoewel rita e.d. hem blindelings zullen geloven. Wel heeft hij bewijzen over veroordelingen van zichzelf en andere ministers. Waar blijft zijn bevestiging, dat 5 ministers inderdaad niet in de regering thuis horen en dat hij passende maatregelen zal treffen. Daarin zijn vele burgers pas geinteresseerd en de rest leidt maar de aandacht af. Drie maal heeft hij al een rechtzaak tegen Gumbs verloren en hij blijft maar ongehoorzaam. Wie gaat de gevraagde parlementaire enquete eventueel leiden? Thierry?

 55. de angstcultuur wordt weer gevoed…..

 56. zijn helden!!

 57. Verbaasde me niet dit te horen. De oppositie probeert er alles aan te doen deze regering in een kwaad daglicht te zetten.

 58. Laat Schotte eens ingaan op zijn veroordelingen voor creditcardfraude, faillisementsfraude, verzekeringsfraude en diplomafraude en op het feit dat hij het hoofd van de AVD die daarover rapporteerde buitenspel heeft gezet.

  Ik blijf het van ongekende domheid en lafheid van de Staten getuigen dat zij nog steeds niet de stekker uit deze corrupte, incompetente, liegende en graaiende regering hebben getrokken.

  En met de Schotte inteelt op alle relevante overheidsposities breid zijn corruptie zich uit over het hele eiland.

 59. Hmm is een beetje het verhaal van ik pleeg een moord en wordt veroordeeld door de rechter en dan ga ik zeggen dat de recjhter corrupt is en ga ik alle rechters uit de weg ruimen.

 60. En zo schaft Schotte in z’n eentje de VDC af. Om de weg vrij te maken voor zijn maffioze vriendjes die nu onbelemmerd hun gang kunnen gaan. Geen VDC die hen meer tegen houdt.

 61. Raar dat een VDC voor die tijd mogelijk wel goed heeft gewerkt en nu spontaan niet waardoor er een diepgaand onderzoek komt door een crisisteam.

  Als het een goed team is zullen ze ook de gevoelige informatie over de screening en over het strafverleden van diverse minister(s) bloot leggen en dan naar behoren hun en advies geven om terug te treden. Maar of dat gebeurt is maar de vraag.

  Komt waarschijnlijk toch niet uit, en alles gaat gewoon weer door zoals het was. Misschien heet dit storm in een glas water.

 62. Wat een raar verhaal. Als er strafbare feiten aan het licht zijn gekomen in het zogenaamde onderzoek dan lijkt het mij een zaak van het openbaar ministerie en de politie. Dit lijkt meer op een rookgordijn om achter de schermen af te rekenen met onwelgevallige ambtenaren van de veiligheidsdienst.

 63. Wanneer gaat Schotte inhoudelijk over deze informatie. dus de VDC moet corrupte criminelen in de regering houden en neits zeggen. jammer Schotte maar zo gaat dat niet