• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een sobere plechtigheid, twee minuten stilte en de kranslegging herdacht men vanmorgen bij het monument op het Waaigat de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Burgers en militairen waren aanwezig, premier Gerrit Schotte legde een krans neer en Harrie Bols hield een toespraak. 

Rondom het monument op het Waaigat stonden militaire afgevaardigden van de krijgsmachtdelen, van het Vrijwilligers Korps Curacao, de Curaçaose Militie en de scoutingorganisatie.

Helden
De Humanistisch raadsman van de Koninklijke Marine, Harrie Bols, sprak in zijn toespraak over helden. “De helden van toen, dat zijn wij ook. Of misschien beter, dat kunnen wij zijn. Onbaatzuchtigheid, maakt iemand tot een held. Oog hebben voor het leed van anderen, maakt iemand tot een held. Op durven staan tegen onrecht, maakt iemand tot een held.”

19 reacties op “Dodenherdenking bij het Waaigat”

 1. @ R.Willems.

  Maar de mensen bleven hem steunen,ondanks zijn weerzinwekkende en leugenachtige waan Ideeén.Dat kwam óók omdat hij de zaken aan zijn eigenvolk anders en mooier voorstelde dan ze feitelijk waren,MET LEUGEACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERT HIJ ZIJN EIGEN VOLK.

  R.Willems waarom nooit op dit stuk gereageerd zoals u op anderen wel doet als een kip zonder kop.

  OMDAT DIT DE WAARHEID IS,DAAROM REAGEERD U NIET.

 2. Parlamentarier Dean Rozier kan nooit instemmen met integriteitsonderzoek ministers. Hij heeft zelf beschadigde integriteit. Behalve betrokkenheid bij drugssmokel, ook schuldig aan verkoop van een container met kaas van Rodriguez Agencies ter waarde van f 60.000,=, zonder dat het geld is afgedragen aan de eigenaar. Dean Rozier heeft zich vel verzet tegen het verzoek van de groep Dushi Korsou die namens ruim 4000 handtekeningen van burgers de Staten verzocht een onderzoek in te stellen naar de integriteit van minister van het kabinet Schotte

 3. @Luckert,
  Nu is het net vijftig jaar geleden dat ik Curaçao verlaten had en je kent mij?
  Ik heb een paar diploma’s o.m Hogere school en diverse gast college aan diverse Universiteiten in economie sociale wetenschappen en filosofie spaans en engels.
  Ik zal het maar hierbij laten, zodat je bij jezelf te rade kan gaan.
  Zieliger ben ik niet tegengekomen, gelukkig dat ik tijdig was vertrokken, Vraag God om je te helpen en indien je geen God heb dan weet ik het niet in een haaienbak springen!

 4. LlAan de laatste reactie van R.Willems te lezen behoort hij wat ik al vermoedde tot de Schotte clan. In kringen van Schotte is het namelijk doodnormaal om een reeks veroordelingen op je naam te hebben, en dat met een liefst zo laag mogelijke opleiding. Het is dan ook begrijpeljjk dat R. Willems, niet gehinderd door het bezit van enige diplomas, veronderstelt dat iedereen wel een strafblad heeft. Begrijpelijk, want in Schotte kringen is het inderdaad niet anders,

  Laten we R. Willems maar in zijn wereldje, pogingen om dit soort lieden enig besef van beschaving bij te brengen is vergeefse moeite. En ik neem het R. Willems niet kwalijk, hij is in xd verkeerde kringen opgegroeid en opgevoed.

 5. Juny,
  Jij en vele van jou soort, denken belangrijk te zijn door het verleden van anderen aan de klok te hangen. Het is laf, omdat jij niet beter bent en ook een dossier zal hebben, maar jij denkt zij zullen niet achter komen. Dàt dacht Lichtveld ook, maar nu blijkt dat hij een crimineel is! En zo zal het met jou ook gaan indien het de moeite waard is. Het is een fluitje van één cent om wat jij in jouw leven geflikt heb, naar boven te halen. De boter zal zo van jouw hoofd afdruipen, let op wat je zegt, indien je jouw verleden niet op jouw boterham wenst te krijgen!

 6. Juny, ik ben op de hoogte van alle door jou genoemde misstanden van de MFK mafia, behalve van het strafblad van de laffe Schotte marionet Dean Rozier.

  Waarvoor is hij veroordeeld?

 7. @zorro, de screening lijkt wat langer te duren.. maarja op zich wel raar daar de VDC allemaal Schotte ja-knikkers zijn.

 8. Ik ben niet op de hoogte van de veroordelingen van George Lichtveld. Veroordeelde personen of personen met een gedrag, dat met het vak van minister of staatssecretaris of zelfs kamerlid onverenigbaar is, zouden onmogelijk voor zo’n functie gevraagd kunnen worden en zou zo’n vraag negatief beantwoord moeten worden. Bij mijn weten is George Lichtveld nooit gevraagd en zal hij ook nooit gevraagd worden, indien hij niet aan de criteria kan beantwoorden. Hoe staat het met de screening van Trinidad?

 9. @r.Willems en Ad de Jong, ga door met googlen en google
  Constancia – autongeluk – fraude diplomas
  Schotte – oplichting fraude – functie DROV
  El hakim – heszbollah – belastingschulden
  Jamaloodin – robbie dos santos – belastingschulden
  MFK – Robbie dos Santos
  Asjes – Selikor – creditcards CTB
  Thode – drugs
  Rozier – strafblad
  Hermelijn – sex offender

 10. @wateenlef, Maakt niet uit wie wat zegt. je moet naar de feiten kijken en naar de positie. Als lichtveld nu voor minister zou gaan zou dat ook niet horen. Feit is dat leden van de regering corrupt en oplichters zijn en zij hebben de macht nu en misbruiken dat nu ook. Trouwens als niemand wat mag zeggen dan zal het stil blijven want vrijwel iedereen in de politiek van Curacao is niet brandschoon..

 11. Schotte en de VDC (2)
  vrijdag, 04 mei 2012 09:49

  BIJ VOORBAAT bied ik mijn verontschuldiging aan als ik verschillende personen door elkaar haal, maar ik denk toch dat het om een en dezelfde persoon gaat. Ik ben al wat ouder en mijn ervaring is dat de luidste schreeuwers over het algemeen de meeste boter op hun hoofd hebben. Vaak als ik iets niet helemaal begrijp denk ik: ‘Wat is dat toch met…’ en in dit geval ‘George Lichtveld?’, gevolgd door een Google search met in dit geval George Lichtveld.

  En ja hoor, 17.900 hits, populaire jongen of berucht of er zijn vele George Lichtvelds, de meeste hits hebben iets te maken met Curaçao of Suriname, dus het zal wel een en dezelfde George Lichtveld zijn. Kijk, kijk, de Amigoe van 30 oktober 1973 vermeldt met foto dat George is teruggekeerd op Curaçao, moet dan wel van belangrijke familie zijn of hij heeft al een goede pr-machine achter zich. En kijk, een YouTube video met een interview van 2007 als woordvoerder voor de Post. Daar gaat mij een lichtje branden. Google search: George Lichtveld + Post, kijk, kijk, George viert al weer bijna zijn 10-jarig jubileum van zijn arrestatie voor zijn activiteiten bij de Post en zijn veroordeling door het gerechtshof op 22 december 2003.

  Vreemd dat deze informatie alleen in de Bonaire Reporter te vinden is. Wacht even, vergis ik mij, in 2003 veroordeeld voor illegale activiteiten bij de Post en in 2007 woordvoerder voor de Post, George heeft blijkbaar zeer goede politieke connecties. Hoe heette die politieke club ook al weer, die in die periode jarenlang de zaak verziekt heeft op Curaçao, o ja PAR. Google: George Lichtveld + PAR, bingo, George is bestuurslid van de PAR. Nu begrijp ik het helemaal, en ik hoef er zelfs geen rare sigaretjes voor te roken, George is gewoon pisnijdig op de huidige club die aan de macht is, omdat zij al die corrupte praktijken gebruiken, waarvan hij en de PAR de auteursrechten hebben. O, nog een bekende, Frielink is friends met George op Facebook en zo wordt langzaam de puzzel compleet.

  Nu denk ik toch dat ik een grote fout gemaakt heb, stel je voor dat George nu mijn naam gaat Googlen, wie weet wat daar allemaal voor skeletten uit de kast komen rollen en hij kan natuurlijk ook via zijn vriendjes bij de VDC mijn FBI-file opvragen.

  AD DE JONG

 12. @wat een lef ik neem aan dat je dit spreekwoord ook kent met een dief vangt men een dief ik ken de feiten over de heer Lightveld niet als hij niet veroordeeld is voor de door jou genoemde zaken/feieten kan jou handelen strafbaar zijn. Volgens mij geeft hij aan wat er op dit moment rondom bepaalde personen en zaken zich afspeeld in het koninkrijk en gelogen heeft hij niet, en als Nederlandsstaatburger heeft hij het recht toe en dat kan je hem niet afnemen ook al zou hij een vermeent dubieus verleden hebben.

 13. Ik weet niets van de heer Lichtveld en zou het betreuren als de beweringen hier over hem waar zijn maar dat doet niets af aan het feit dat hij op voortreffelijke wijze zowel onze MAVO3 premier als zijn trekpop Stella van Rijn op hun plaats heeft gezet.

 14. @Juny, maar een dief blijft een dief, hoe je het ook wendt of keert, min. president of niet.
  Als ik zelf een crimineel verleden heb zou ik niet durven de vinger naar anderen dan mezelf te wijzen. En juist dat doet Lichtveld wel. Schaamteloos. ik heb er geen andere woorden voor. Wil je anderen van vuiligheid beschuldigen, moet je wel zorgen dat jezelf brandschoon bent, anders werkt het niet. George lichtveld behoort helaas ook tot de dievengilde. Het bedrag dat hij achterover schoof was trouwens een veelvoud van wat G.Schotte in de schoenen geschoven zou kunnen worden.

 15. Als Schotte de toespraak goed heeft begrepen, valt hij beslist niet onder de categorie helden.

 16. De eene boef (Lichtveld) vraagt aan de andere boef (Schotte) hoe lang zijn jouw handen al schoon ! kijkende naar zijn eigen handen keert hij zig om en loopt weg zonder iets te zeggen.
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZER ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 17. @wateenlef, Lichtveld is geen minister of minister-president.. als ik jou begrijp ben je tegen dat veroordeelde criminelen die posities hebben dus je wil dat de MFK fractie zal aftreden?

 18. Grorge Lichtveld is iemand van Surinaamse komaf die behept is met een zwaar gekoloniseerde geest en gelooft rotsvast dat Nederlanders door God gezonden zijn. George Lichtveld zou de laatste moeten zijn om zich uit te laten over de jeugdzonden van onze Curaouse min. president Schotte.
  George Lichtveld is een veroordeelde delinquent. Elke Curacaoenaar weet nog dat hij in de boeien afgevoerd werd vanwege diefstal en fraude bij de Postbank. Na een week of wat na zijn makkers in crime verraden te hebben, werd hij voorwaardelijk vrijgelaten. Feit is dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan zwendel en fraude toen hij in dienst was bij de Postbank.

 19. Hoe is het mogelijk dat we hen die voor ons gevallen zijn laten herdenken door Schotte, die in tegenstelling tot de gevallen zelfzuchtig is zonder enig respect voor anderen. Schotte die varantwoordelijk is voor een reeks van creditcardfraudes, faillissementsfraudes, examfraudes en verzekeringsfraudes! Die zijn hele familie op lucratieve overheidsposities heeft benoemd!

  Lees onderstaand sterk stuk van George Lichtveld, vandaag gepubliceerd in het AD. Eerder zette George Lichtveld met een ander stevig schrijven Stella van Rijn, een van de grootste marionetten van poppenkast Schotte, al duidelijk op haar plaats.

  Schotte en de VDC
  Thursday, 03 May 2012 22:38
  Een ding moet je onze premier meegeven: tot nu toe lijkt hij met alles weg te komen. Ik blijf me verbazen over de lauwe reacties die zowel in onze gemeenschap als in Nederland steeds weer volgen op de meest bizarre streken die een minister-president in zijn functie kan begaan.
  Buiten het parlement volgden voorheen geen protesten of publieke debatten over het voorliegen van onze gemeenschap dat het screeningsproces had plaatsgevonden alsmede ook niet voor het dreigen met het aftappen van telefoongesprekken gevoerd door rechters. Ook werd er toentertijd niet echt heftig gereageerd op het door hem in het openbaar zwaaien met persoonlijke bankgegevens van burgers en het publiekelijk valselijk beschuldigen van Aqualectra-directeur Casperson. In Hongarije heeft onlangs de president moeten aftreden omdat hij tien jaar geleden (mind you!) plagiaat zou hebben gepleegd, men eiste zijn aftreden omdat de publieke opinie vond dat door die openbaring hij niet meer geloofwaardig was. Wat moet in onze gemeenschap in hemelsnaam nog meer naar voren worden gebracht om aan te tonen dat Schotte niet geloofwaardig is? Wat valt er nog meer schandaligs over hem te vermelden nadat zoveel ‘Schotte-leaks’ over falsificaties met creditcards, verdachte MOT-meldingen en andere oneigenlijkheden hem reeds hebben gekenschetst als een volstrekt onbetrouwbare en leugenachtige persoon? En what about de in de internationale pers vermelde kontakten met de schimmige Atlantis Group van de in Italië in opspraak geraakte casinobaas Francesco Corallo en de duistere plannen die hij samen met zakenman Oswald van der Dijs en de eveneens in opspraak geraakte Haïtiaanse president Martelly aan het bekokstoven is in Haïti? En wat te doen met de hardnekkige geruchten die beweren dat de bevlogenheid van onze premier met het bevorderen van alternatieve energie niets te maken heeft met het ontwikkelen van een visionair energiebeleid voor het eiland, maar dat het ook hier enkel gaat om een eigen commercieel belang voor hem en zijn zakenpartners die het goud reeds zien schitteren, voortkomende uit de grootschalige verkoop van zonnepanelen en windmolens. Opvallend is dat Schotte noch reageert op de Schotte-leaks noch op geruchten over gaande zijnde vermeende corruptieve praktijken, het lijkt alsof zijn PR-adviseurs hem duidelijk hebben gemaakt dat ‘wie geschoren wordt maar beter stil kan zitten’. Maar goed, de meest aangewezen instantie die dit allemaal zou moeten onderzoeken, ons parlement, valt ook op geen enkele manier te porren om actie te ondernemen. De fervente PAR-tegenstander maar ten opzichte van de MFK en PS kritiekloze Eunice Eisden (MAN) zwijgt in alle talen en zelfs ‘anticorruptie wassen neus’ Helwin Wiels (wat een aanfluiting is die man) lijkt helemaal te zijn ingepalmd en laat zich thans door de MFK zelfs gebruiken in hun hetze tegen de Centrale Bank.
  Parlementariër Dean Rozier oppert grootmoedig om in het verleden begane fouten van Schotte maar te vergeten (in de stijl van het Surinaamse parlement), blijkbaar omdat ook wat hem betreft veel uit zijn eigen verleden maar beter niet opgerakeld kan worden.
  Nu heeft onze voorbeeldige premier het plan bedacht om morgen tijdens een Openbare Vergadering van de Staten uitleg te geven over de wijze waarop hij het vertrouwen in onze veiligheidsdienst VDC wenst te gaan herstellen. Hier raak ik helemaal de kluts kwijt. Als ik het goed begrijp gaat de man die hoogstpersoonlijk de oorzaak is geweest van alle ellende in onze veiligheidsdienst, de man die vanaf de aanvang van het nieuwe land Curaçao het hoofd VDC heeft geterroriseerd, de man die een extern bureau en buitenlandse agenten heeft ingezet om informatie van de dienst af te troggelen, deze man die eigenhandig de VDC met de grond gelijk heeft gemaakt en ervoor gezorgd heeft dat andere geheime diensten thans beducht zijn om met ons samen te werken, deze man gaat ons thans voorhouden hoe het vertrouwen in deze dienst te herstellen? Laat iemand mij dat uitleggen. In elk ander land had Schotte thans achter tralies gezeten wegens verdenking van landverraad maar hier op planeet Curaçao neemt en krijgt hij juist het voortouw om zijn slinkse manipulaties te verdoezelen of goed te praten. Onbegrijpelijk. Feit is dat er binnen de VDC heel wat vreemde zaken hebben plaatsgevonden en dat verklaringen en/of uitspraken over de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden veelal tegenstrijdig zijn.
  Zo is er een Commissie van Toezicht die stelt dat er geen valabele informatie in handen van derden is geraakt; deze commissie geeft echter geen uitleg over de door de VDC-netwerkbeheerder aan de Ombudsman gerichte klacht die juist het tegendeel beweert. Minister Spies stelt ook dat er niets aan de hand is maar toch wordt de ‘commissie Stiekem’ ingeschakeld en worden de AIVD en de MIVD opgedragen om damage control te verrichten.
  De Colombiaanse regering stelt niets te weten van het ter beschikking stellen van (Bipol) agenten, de vraag is dan wie die Spaanssprekende jongens dan wel waren die de VDC-netwerkbeheerder onder druk hebben gezet? Veel vragen, waarop, waarschijnlijk onder het mom van staatsgeheim, geen antwoord zal worden gegeven. Verwacht kan dan ook worden dat Schotte’s verhaal grotendeels zal bestaan uit het oprakelen van verwijten aan het adres van voormalige (PAR-)regeringen gecombineerd met wat zoete koek, met andere woorden een slappe stunt om weer eens een keer de keurige, bezorgde en verantwoordelijke premier uit te hangen.
  Uitgaande van het opportunistische soort van parlementariërs zoals hier voornoemd, die jammer genoeg thans in de Staten de meerderheid vormen, zal het Schotte waarschijnlijk wederom lukken daarmee weg te komen, triest maar waar.

  George Lichtveld, Curaçao