• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De motie van wantrouwen tegen minister Carlos Monk (Pueblo Soberano) die oppositiepartij PAR gisteren in de Staten indiende, is niet aangenomen. Het feit dat Monk een medewerker van zijn voormalige ministerie een flinke promotie had gegeven, was voor de PAR reden genoeg voor een motie.

 

Ardieth Martha-Merien werd vorige maand benoemd tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Die benoeming zou Monk hebben uitgevoerd toen hij nog werkzaam was voor het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. De benoeming zorgde voor een golf van kritiek, waarop Monk de benoeming weer terugdraaide.

Intentie
Gisteren werd de benoeming door Monk besproken in de Staten. Met de promotie was een loonsverhoging van 5000 gulden gemoeid.  “Monk kan politieke corruptie plegen en dit een fout of leermoment noemen. Voor de fractie van de PAR is ondanks het terugdraaien van de beslissing de intentie hetzelfde. De intentie om een politieke vriendin van schaal 9 naar 16 bevorderen en haar een cadeautje van één ton te geven”, aldus PAR-statenlid Magali Jacoba. Maar de PAR kreeg geen meerderheid doordat de coalitiepartijen MFK, Pueblo Soberano en MAN in de Staten gisteren tegen de motie stemden.

 

18 reacties op “Motie van wantrouwen Monk verworpen”

 1. ik stel voor alle gelden die moeten worden afgedragen aan het land Curacao te stortrn op een rekening waarbij alleen het CFT bij kan, deze betaald dan de rekening als ze getoest zijn en de artikelen geleverd zijn.
  OOk zetten ze deurwaarders in om openstaande vorderingen te innen. geen gezeik iedereen rijk.Iedereen gelijke rechten maar ook gelijke plichten.

 2. Artikel 36 Staatsregeling van Curacao. (verkort..)
  De ministers leggen eed van zuivering af …: “Ik zweer dat ik, als minister aan niemand, wie hij ook zij, iets heb gegeven of beloofd noch zal geven en dat ik van niemand hoegenaamd enige beloften of geschenken aannemen zal…

  Maar dat is een loze eed, die verder niet geldt voor onze ministers, en waar de Staten ook niks van durven zeggen..

 3. @Abraham Tja, als je overal tegenaan zit te pissen moet je niet raar kijken als je te kakken wordt gezet. Drechi, pastechi!

 4. @makayu, Ik ben het eens.. Misschien kan Wilhelmientje en de Heeren beginnen om geen drank meer te schenken aan Jamaloodin.

 5. Ik keek net even naar de mis voor de doden herdenking in de Nieuwe kerk te A,Dam.toen onze koninklijke familie met een paar genodigden naar de kransleging liepen zag ik DE GEFOLMACHTIGE minister van curacao aanstalte maken om zich aan te sluiten achter dit gezelschap,hij werd beet gepakt en naar zijn plaats terug gefloten,was wel ff lachen>

 6. Staten laten zich “gijzelen” door intimidatie van ministers (die trouwens weer gechanteerd en gemanipuleerd worden door hun MAFFIOSE geldschieters).
  Deze vicieuze cirkel is alleen te doorbreken door HARDE ACTIE (en niet meer de softe manifestaties van Frente Sivil en aanverwante pressiegroepen dat geeft in deze fase echt geen resultaat meer).
  TERUGBETALEN met gelijke “MUNT” oftewel net zo hard en meedogenloos actie voeren als regeerders en hun MAFFIOSE compadres !!!

  1.) BLOKKADES
  2.) ALLE VERPLICHTINGEN/BETALINGEN aan overheidsinstellingen WEIGEREN
  3.) FRAUDELERENDE niet ministeriabele bestuurders PERSOONLIJK aanpakken (PRIVE dus !!)

  TOTALE BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID TOEPASSEN tot gerechtigheid geschiedt !!!!!!
  GEDULD is OVER —> HARDE ACTIE dat is de taal die onze bestuurders verstaan !!!
  DE BARRICADES OP met alle inwoners (YU’s / NOYU’s we worden allemaal genaaid tog)

 7. Bevolking van Curaçao,begrijp het dan eens één keer,deze regering stemt nooit voor een motie van wantrouwen ingediend door de opposietie, als welk minister (coalitie)dan ook een moord pleegt,mag hij gewoon blijven zitten,het punt is, als ze er een naar huis sturen weten ze dat ze allemaal kunnen gaan,en ze weten ook dat het hun laatste kans is om nog geld te stelen van de burgers,straks kan het niet meer.of het nu over twee jaar is of ????.

 8. En de MAN valt weer door de mand als corrupte partij. AUB niet huilen na de verkiezingen want jullie gaan de PLKP en DP achterna! GEEN STEMMEN!

 9. Het is toch onvoorstelbaar dat deze politici met steeds grotere wandaden wegkomen.

  Ik sluit niet uit dat Amerigo Thode er mee wegkomt wanneer hij betrapt wordt op het transport van cocaine naar zijn in drugs handelende zoon in Nederland.

  Curacao is een vrijstaat geworden waarin alles mag en kan. We kunnen de Staten net zo goed afschaffen, want ze doen alles behalve controleren.

 10. begrijpelijk dat de motie niet gesteund word, verbaasd me eigenlijk ook dat de Par en de andere partij het hebben ingediend ze zijn geen haar beter.
  van de FOl hebben we ook niks te verwachten want toen die de regering waren hebben ze het ook gedaan.
  Rest ons alleen nog ingrijpen van de Koninkrijk regering, Noodtoestand afkondigen en tijdelijk een bestuur instellen onder de toezicht van de VN.
  Waarheidscommisie instellen en alle betrokkenen die crimineel gedrag, fraude of corruptie hebben gepleegd 20 jaar uitsluiten van openbare functie’s

 11. Wie mij het meest tegenvalt is Eunice Eisden. Ten tijde van de PAR/PNP/FOL regering altijd kritiek en commetaar; nu? Een oorverdovende stilte!! Mevrouw slikt alles voor zoete koek.

 12. Waar is je mooie pak(je) Monk(ey)?

  Het net sluit zich! De fouten beginnen zich op te stapelen (waarschijnlijk omdat de macht ze naar de kop stijgt)

  ‘Ze’ denken dat ze alles kunnen doen (ik vermijd hier express het woord regering).

 13. Nee natuurlijk steunen MFK en PS zo’n motie niet. Bij hun is het juist een kwestie van VERtrouwen dat je je eigen mensen geld toeschuift.

 14. Goede democratie

 15. Wat kan je anders verwachten met zo’n moraliteit en ethiek van de coalitiepartners, die zoveel boter op hun hoofd hebben en het dreigement van Wiels om de corruptie van de MAN openbaar te maken staat ook nog steeds.

 16. Het afwijzen van deze motie betekent het instemmen met corruptie door MFK, Pueblo Solberano en MAN.

  Maar dat wisten we natuurlijk al.

  En het theater van het kabinet Schotte gaat gewoon door, en de marionetten Rozier en Thode dansen vrolijk mee aan de touwtjes van Schotte.

 17. NEE DAT IS DEMOCRATIE VOLMACHT VAN HET VOLK OM COORUPT TE ZIJN EN BESCHERMD DDOR JE VRIENDEN TE MOGEN LIEGEN EN STELEN.
  EN DE MINISTER VAN JUSTITIE DOEET OOK MEE GELD VRIJGEVEN WAT NIET LEGAAL IS VERKREGEN?? MAAR GEEN UITLEG AAN HET VOLK, WEL EEN BONUS ONTVANGEN??????

 18. Corruptie is als zodanig geen juridisch begrip; de term komt in het wetboek van strafrecht niet voor. Corruptie is machtsbederf. Het begrip ‘machtsbederf’ omvat ook allerlei gedragingen die niet strafbaar zijn gesteld, maar wel een aantasting vormen van integriteit of politieke/bestuurlijke zeden. Niet elke schending van ‘de’ integriteit hoeft dus te leiden tot (strafrechtelijke) aansprakelijkheid. Iedereen moet maar voor zichzelf uitmaken of de door minister Monk geinitieerde benoeming onder het begrip ‘corruptie’ valt. De meerderheid in de Staten heeft hier kennelijk geen moeite mee…