• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Als ik eruit kom, zal ik hetzelfde doen”, dat waren de woorden enkele jaren geleden van James Murray, die in 1979 zijn stiefdochter vermoordde. Stichting Tegen Kindermishandeling doet daarom een beroep op het Gerechtshof om eventuele vrijlating van Murray goed te overwegen.

Coraline Kooistra, president van de stichting, zegt dat de stichting er totaal niet aan twijfelt  dat de rechtbank de juiste beslissing zal nemen, maar benadrukt wel ‘het gevaar dat James Murray (59) kan vormen voor de samenleving’.

Eenzame opsluiting
“In de gevangenis bleek dat hij geen enkele berouw had voor zijn daad en vormde zelfs een gevaar voor andere gevangenen nadat hij twee medegevangenen had geprobeerd aan te vallen. De houding en zijn gedrag maakte dat hij in eenzame opsluiting terechtkwam”, vertelt Kooistra.  “Het meest opvallend was dat hij enkele jaren geleden zelf publiekelijk verklaarde dat hij hetzelfde zou doen als hij vrijkomt.”

Gevaar
Kooistra zegt dat de stichting begrijpt dat het een recht is van elke moordenaar om wanneer de tijd is gekomen om zijn vrijheid te krijgen, dit ook gebeurt. “Maar wij doen een oproep aan het Gerechtshof om rekening te houden met het gevaar dat Murray vormt voor de samenleving, de kans op herhaling en de boosheid en emoties dat dit oproept in de samenleving.”

Misdaad
Murray zit vast op Aruba nadat hij op 23 mei 1979, bijna 33 jaar geleden, uit wraak zijn zesjarig stiefdochter Darly Lai ophaalde van school en haar diverse malen stak met een mes in haar buik, rug en hals. “De wijze waarop Murray deze misdaad heeft bedreven is er een die nooit vergeten zal worden. Het voorval heeft ondanks het al 33 jaar geleden is gebeurd, een enorme droefheid veroorzaakt in de samenleving”, aldus Kooistra.

Geen rust
Volgens Kooistra zal James Murray geen rust krijgen in de gemeenschap, ook al krijgt hij zijn vrijheid. “Zijn aanwezigheid in de wijken zal een bedreiging vormen voor de bewoners en hun kinderen. De kans is groot dat Murray geconfronteerd zal worden met zijn daad en alle gevolgen die dit zal hebben voor hemzelf en anderen.”

Bescherming
Volgens officiële informatie zal het Gerechtshof op 10 mei een beslissing moeten nemen of Murray na 33 jaar vrijkomt. “Indien de rechtbank besluit om Murray in vrijheid te stellen conform de wet, vraagt Stichting Tegen Kindermishandeling aan de rechtbank om te zorgen voor bescherming van de kinderen in onze gemeenschap en alles te doen in de macht van de rechtbank om meer slachtoffers te voorkomen”, zegt Kooistra.

13 reacties op “‘Vrijlating James Murray risicovol’”

 1. Kijk mensen ik ben niet bang van james muray maar hij moet daar in blijven ga meters ver met die wet , die wet telt een persoon die een berouw hebt schaamte hebt iemaand die publiek die vader lai soory zegt iemand die zicht gedraacht in die 33 jaar sel
  zijn maanier zelf beoordeeld hem dat hij moet daarin blijven en alleen

  hij kan well vrij komen als een hadicapt . zijn gelaagd orgaan amputeren dus weg halen

  zijn twee handen af hakken en maakt hem gewoon blind.

  dan kan hij wel vrij komen hij moet kiezen de benen of blind worden .

  alle bijden benen moet gehaakt worden of blind worden .

 2. kan er nog steeds getekend worden? ik was niet op curacao en ben het nu kwijt wat de mogelijkheden zijn. natuurlijk mag deze man nooit meer vrij komen, gezien zijn eigen reacties
  ik schrijf dit ook namens mijn collega’s gr. inge

 3. Wel. Ik wil dat mensen super goed gaan nadenken over die bekangrijke beslissing. Hij heeft geen berouw getoond. Ik ben zelf moeder en zou erg bang zijn en eng vinden om op een zelfde eiland of stad te wonen als die murray. Ik ben niemand om te oordelen maar ik hoop echt dat het goed aangepakt wordt.

 4. Hij komt echt niet vrij. Geen enkel rechter is in staat een dergelijk beest los te laten, aangezien een rechter niet alleen de wet dient, maar ook het volk. Niet te vergeten is het feit dat het beest himself een gevaar is voor zichzelf. Hij heeft de gevangenis blijkbaar overleefd, juist omdat hij apart opgesloten zat. Het feit al dat het beest vrij WIL komen, ondanks het feit dat hij weet hoe groot de afkeer voor hem is buiten de gevangenis, geeft al blijk van zijn psychische toestand. Maar goed, mocht hij als proefkonijn dienen voor justitie en psychiaters om uit te zoeken wat een dergelijk beest in staat is te doen na 33 jaar opgesloten te zijn……, ja, dat zou zomaar kunnen! Ik……ik houd mijn hart vast!

 5. @el duque, tja darley heeft nooit een tweede kans gehad.. dat kleine meisje met een heel leven voor zich.. verkracht en als een beest vermoord.. Murray mag blij wezen dat mensen dat niet met hem hebben gedaan.

 6. Graag zou ik mijn medeleven tonen en gaat er van uit dat met alle respect mager nog een schepje van 33 jaar er boven op inplaats van vrijlating. Succes met de beslissing.

 7. @ El Duque. De wet is duidelijk en zal de rechter bepalen of vrijlating zonder enige kans op herhaling verantwoord is, maar o wee als dat een miskleun blijkt te zijn. Als de rechter hem vrijlaat en hij gaat de fout in, stel ik voor dat jij samen met hem het levenslang uitzit, want je standpunt is echt niet normaal. We leven in een maatschappij op aarde en niet in de hemel en je kan gods naam niet voor alles gebruiken.

 8. ik vindt zelf iedereen verdient een tweede kans en zelfs james muray hij heeft inderdaad een verschrikkelijke daad gedaan maar 33jr verder vindt ik dat hij zijn tijd op heb zitten vergeet niet dat hij in principe maar 20 jr had gekregen doordat hij in beroep was gegaan is het levenslang geworden ik vindt zelf dat er teveel bonbarie rondt deze zaak wordt gecreerd er gebeuren dagelijks ook verschrikelijke dingen overal ter wereld en je hoor niks erover laat het verleden voor wat het is ondanks dat het zo pijnlijk is onze lieve heer heeft hem al vergeven en wij zouden dat ook moeten doen gods zegen voor een ieder en sterkte voor de nabestanden dank u wel ,el duque

 9. @RP

  aangezien we hier geen doodstraf hebben heeft het weinig zin dit aan te halen. Wel is het zaak dat Justitie de man aat zitten waar hij zit. Niks heroverwegen. Lifetime sentence.
  Ik hoop dat er veel handtekeningen zijn opgehaald vanmiddag op het Wilhelminaplein. Mijn stem hebben de initiatiefnemers in ieder geval.

 10. levenlang is levenslang

 11. Als ze hem de doodstraf hadden gegeven dan waren we van dit probleem af. Zo te zien is hij een psychopaat , hij heeft geen remorse. En een kind ook nog die niks te maken had met zijn relatie.

 12. Tegen Taylor is ook 80 jaar geeist..

 13. Het woord Levenslang zegt toch genoeg??