• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De organisatie van de Efficiency Expo, die eind mei plaatsvindt in het WTC, zal ook dit jaar middelbare scholieren aanzetten tot het werken aan innovaties. In samenwerking met het InnovatieCentrum Curaçao wordt de tweede editie van de EFEX Invention Contest georganiseerd.

In tegenstelling tot de Invention Contest in 2010 is de wedstrijd nu alleen toegankelijk voor middelbare scholieren. Zij mogen met een idee komen om hun school te verbeteren op het gebied van duurzaamheid, veiligheid of effectiviteit van de lessen.

Idee
Scholieren kunnen hun idee inzenden tot 11 mei en presenteren hun ingezonden idee vervolgens op 18 mei aan de jury. De jury die bestaat uit medewerkers van het InnovatieCentrum, de sponsor MCB Bank en de organisatie van EFEX bepaalt welke studenten hun idee mogen presenteren tijdens EFEX op 31 mei en 1 en 2 juni. “Zo leren studenten hun product te presenteren aan de jury en vervolgens het publiek van EFEX te enthousiasmeren en kunnen zij in contact komen met mogelijke investeerders”, aldus de organisatie.

Stemmen
Het idee dat door de jury als beste wordt verkozen wint twee iPads en een donatie voor de school die ingezet kan worden om het idee te realiseren. Publiek van EFEX mag stemmen en degene met de meeste stemmen wint twee iPods. Voor inschrijvingen en meer informatie kunnen scholieren kijken op de website of bellen naar 463-6178.

Winnaars EFEX 2010

www.versgeperst.com