• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

‘Minister Dick moet onmiddellijk terugkomen’CURAÇAO – Minister David Dick van Justitie moet zijn bezoek aan St. Maarten onmiddellijk afbreken. Dick moet op Curaçao verantwoording komen afleggen over de toestand in de Bon Futuro-gevangenis. Dat vindt Nelson Navarro van Forsa Kòrsou.

 Zo werd woensdag een gevangene doodgeschoten en wist vorige week een gedetineerde te ontsnappen. Navarro heeft een spoeddebat aangevraagd omdat er volgens hem sprake is van een zeer ‘ernstige situatie’. Het schietincident staat volgens Navarro niet op zichzelf. “Het is al een tijd gaande dat er allerlei misstanden plaatsvinden in Bon Futuro. We horen van bewakers dat er enorm veel vuurwapens in de gevangenis aanwezig zijn. Deze situatie kan niet langer voortduren.”

‘Geen maatregelen’
In een korte reactie zei Dick vandaag dat hij niet van plan is directe maatregelen te nemen. De minister is zich bewust dat de situatie niet honderd procent is. “Maar we werken hard aan de situatie. We moeten roeien met de riemen die we hebben”, aldus Dick in het Antilliaans Dagblad.

Screening
Eerder werd vier miljoen euro toegezegd om de situatie in de gevangenis te verbeteren. Navarro wil nu precies van de minister weten welke maatregelen hij heeft getroffen en waarom er geen resultaten zijn geboekt. “Er vallen nog steeds doden in de gevangenis.” Volgens Navarro is het daarom belangrijk dat de gevangenen uitgebreid worden gescreend. “Er moet goed worden gekeken waar men de vuurwapens verstopt. Ook de wapenleveranciers moeten goed in de gaten worden gehouden. ”

Reis onderbreken
Het spoeddebat staat pas gepland op 7 oktober staat gepland. Navarro is het daar absoluut niet mee eens, want volgens hem wordt daarmee de ernst van de zaak onderschat. “We willen deze week nog met de minister praten. De situatie is zo ernstig dat hij zijn reis moet onderbreken.”

Bron: Wereldomroep

www.versgeperst.com