• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – James Clifton Murray (59), die op 23 mei 1979 zijn zesjarige Darly Lai heeft vermoord, kan op vrije voeten komen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Murray zit een levenslange straf uit in het Korrektie Instituut Aruba (KIA).

 
Volgens de nieuwe wetgeving van strafrecht op Curaçao heeft een gedetineerde die levenslang heeft gekregen het recht om na twintig jaar geëvalueerd te worden door het hoger gerechtshof, om vast te stellen of hij in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Het nieuwe Wetboek van strafrecht van Curaçao is op 15 november 2011 is aangenomen.

Zitting
Murray komt dus conform de nieuwe wet in aanmerking om gehoord te worden door het Hoger Gerechtshof, waardoor de kans bestaat dat Murray eerder vrijkomt. Hij stak Dary Lai in haar buik, rug en hals, nadat de tante van het meisje hun relatie had verbroken. Volgende week donderdag, 10 mei, vindt de eerste zitting plaats op Curaçao.

15 reacties op “Moordenaar Murray mogelijk eerder vrij”

 1. Schotte met alle respect, hij wordt de minister van je moeder.
  Ik vind niet dat je mijn eiland zo hoeft te beledigen, als je een mening wil geven houw het bij de casus. Wilders is ook niet een engeltje maar hij heeft gezorgd dat we in Nederland op dit moment geen kabinet hebben. En hij discrimineert ook.
  Het gaat om Murray niet om Curacao.
  Als het om de curacaose bevolking lag zouden wij dit gesprek over vrijlating van murray niet hebben.

  Grotjes uit Nederland Jhonny

 2. […] besloten dat de zaak over de vervroegde vrijlating aangehouden (uitgesteld) zal worden, omdat het de eerste keer is dat er zo een zaak voorkomt in dit gedeelte van het Koninkrijk. “Het is daarom van belang dat […]

 3. mensen deze man moet vrij komen weet jullie waarom dat hij een kogel in ze hooft krijg en we zijn der af want over 5 jaar heb wij deze probleem alweer in zaal hem zelf de kogel bezorg gratis zonder kosten zo wil ze toch dat krijgen ze

 4. @Gio, ik denk dat de regering wel een baantje voor hem gaat zorgen. Zij weten heel goed hoe het is om veroordeeld te zijn.

 5. Ik vraag me af na zoveel jaren in de huis van bewaring zonder enige begeleiding, Hoe gaat deze kerel zijn leven verder doorbrengen? waar gaat hij wonen? werken? hoe gaat hij zich zelfs ombrengen in een maatschappij waarvan hij voor 33 jr geen deel aan heeft genomen?wat komt deze recidivist buiten doen? Hij is en blijft altijd een gevaar voor derden. Er is altijd weer kans op herhaling met of zonder gegeleiding. Hij heeft altijd het recht om in beroep te komen. Maar is daar voor nog niet voorbereidt, dus naar mijn persoonlijk mening mag hij nog een paar jaren blijven zitten tot hij zodanig oud is, dat hij geen gevaar meer is voor anderen. 59 is hij nog steeds in staat behoorlijk kwaad te doen en dat heeft hij ook beloofd

 6. Geen vrijlating. Hij verdient eigenlijk de doodstraf.

 7. Kan minister Wilsoe geen brief voor hem schrijven?

 8. Er zijn meerdere mensen die beweren dat als hij vrijkomt ze hem te grazen zullen nemen ( dood maken) veronderstel ik,maar waarschijnlijk zijn ze zich niet van bewust dat ze zwaar gestraft zullen worden als ze hun plannen ten uitvoer brengen,en ik ben benieuwd wie dat daadwerkelijk zouden gaan doen,velen schreeuwen: ” ik maak hem af ” of dergelijke uitspraken maar als puntje bij paaltje komt !!!!!! beste mensen laat de wet z’n verloop probeer niet voor eigen rechter te spelen.
  Kardingo Rotterdam-Alexander Polder.
  Mvg

 9. Nee laat hem in de ria bleven we wil hem niet hier op onze eiland
  Anders kan iedereen mensen dood maken en door gaan met hun leven NEE
  LAAT HEM IN DE GEVANGENIS tot god hem moer roepen

 10. Dit verdiend niet vrij te komen never ever !!!

 11. In vrijheid stellen op het plein van Fort Amsterdam,hek dicht en hem daar de vuile boel elke dag laten opruimen op zijn eigen bekende manier,ik breng hem elke dag gratis eten en een fles strorum (75 %) word ie lekker brutaal van,Wilsoe!!

 12. @Schotte

  Die houden we erin!

 13. die stiefdochter wil ook gehoord worden.

 14. Hij kan zo minister worden in Curacao

 15. Er zijn veel mensen die hem willen spreken