• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft zijn eigen regering flink opgeschud uit onvrede over hun werk. Uit een evaluatie bleek dat de ontslagen ministers niet voldoende hebben gepresteerd, zei Bouterse donderdag in een toespraak na de beëdiging van nieuw bewindslieden.

Bouterse beëdigde vijf nieuwe ministers en twee onderministers. Daarnaast zette hij drie ministers op andere posten. De Surinaamse president haalt twee ministeries (Volksgezondheid en Onderwijs) uit de partijpolitieke sfeer, een ongebruikelijke stap voor de Surinaamse politiek.

Niveau
Bouterse noemde het donderdag ‘een experiment’. De herschikking moet ervoor zorgen dat de ministeries beter functioneren. Hij maakt zich grote zorgen over het niveau van het onderwijs in Suriname. Het vernieuwen van een deel van de ministersploeg heeft niet direct te maken met hoe partijen begin april stemden over de omstreden amnestiewet, aldus Bouterse. Hij zei wel dat de herschikking naast een kwalitatieve kant ook een politiek karakter heeft.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Bouterse hakt in eigen kabinet”

 1. Ik heb medelijden met onze broers en zusters in Suriname. Zo’n mooi land met zulke mooie hartelijke mensen, die zo naar de verdoemenis is geholpen door de hebzucht van de mens. Djos spar nos!

 2. Een pastechi voor de medestanders van de amnestiewet, waarmee de loyaliteit verhoogd is. Een eventuele kwaliteitsverbetering van secundair belang zou mooi meegenomen zijn.

 3. Desi mi Bro, Je bent NU zeker de weg kwijt !!!! Even een WINTIEMAN raadplegen!?!?!?!
  Voor het TE LAAT IS !!!!!

 4. Zouden dit de mensen zijn die voor zijn amnestie hebben gestemd ?

 5. Duidelijk, hij heeft zijn amnestiewet in de pocket, dus er kan hem niets meer gebeuren.

 6. nog 7 maanden.

 7. Wat zal deze duidelijke DICTATOR vervolgens het volk opdringen?

 8. Natuurlijk. Er kan er maar 1 de baas zijn.