• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Justitie Elmer Wilsoe heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken benaderd. Volgens Antilliaans Dagblad schreef hij een brief naar Washington met het verzoek het bevriezen van de tegoeden van Dos Santos op te heffen. Het OM is niet op de hoogte van de actie.

De federale Amerikaanse rechter besloot in augustus vorig jaar de tegoeden van Dos Santos op bankrekeningen in de Verenigde Staten te bevriezen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 28 miljoen dollar: in het vonnis werd zelfs een bedrag genoemd van 46.7 miljoen dollar. Het verzoek om de bevriezing van de tegoeden kwam via het Openbaar Ministerie (OM) van Curaçao.

Niet op de hoogte
Het OM gaf aan Versgeperst.com aan niets te weten over het verzoek van Wilsoe. “Er is mij niets bekend van een brief van de minister”, laat woordvoerder van het OM, Guillano Schoop, weten. “Ik ga uitzoeken hoe het zit, maar ik ben hier niet van op de hoogte.” Een jurist liet aan Antilliaans Dagblad weten dat de actie van Wilsoe, ook zonder het op de hoogte stellen van het OM, legaal is. “Een verzoek is nog geen instructie. Iedereen mag een verzoek indienen, dat is op zichzelf legaal.” Wilsoe zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

45 reacties op “‘Wilsoe mengt zich met Amerikaanse justitie’”

 1. Wilsoe doet het in zijn broek voor de Schotte dos Santos mafia.

  En is de zoveelste marionet van de MFK die kritiekloos doet wat deze mafia hem opdraagt.

  En past daarmee vlekkeloos in het rijtje Stella van Rijn, Sheldrey Osepa, Dean Rozier en Amerigo Thode.

 2. @Tom, ‘Liefde’ voor geld is de wortel van alle kwaad!

 3. Het hoge woord van Wilsoe is eruit: IK BEN ONSCHULDIG.

 4. Geld is wortel van alle kwaad,Judas nam 30 van die stukkenmunten in de romeinse tijd om Zijn Meester te verraden.HALLOO!!! LET OP!!! 2012222222222222222

 5. Tot op heden is er geen spoor of info van of over de bewuste brief. De minister zwijgt in alle talen, begrijpelijk.
  Want:
  Waar is de brief?
  Bestaat de brief?
  Zijn de berichten geverifieerd?

  Zomaar een paar dingen.
  Zou de brief idd bestaan en zijn verstuurd via diplomatieke post richting de USA dan is een verzoek LEGAAL. Iedereen mag en kan een verzoek indienen. Of die gehonnoreerd wordt is een ander verhaal.
  Blijft wel het feit dat indien Wilsoe de brief WEL heeft verstuurd dan het zijn taak is de Staten hiervan op de hoogte te stellen.

  Ik wacht rustig af en heb al een ronde langs onze informaten gestuurd.

 6. Staten laten zich “gijzelen” door intimidatie van ministers (die trouwens weer gechanteerd en gemanipuleerd worden door hun MAFFIOSE geldschieters).
  Deze vicieuze cirkel is alleen te doorbreken door HARDE ACTIE (en niet meer de softe manifestaties van Frente Sivil en aanverwante pressiegroepen dat geeft in deze fase echt geen resultaat meer).
  TERUGBETALEN met gelijke “MUNT” oftewel net zo hard en meedogenloos actie voeren als regeerders en hun MAFFIOSE compadres !!!

  1.) BLOKKADES
  2.) ALLE VERPLICHTINGEN/BETALINGEN aan overheidsinstellingen WEIGEREN
  3.) FRAUDELERENDE niet ministeriabele bestuurders PERSOONLIJK aanpakken (PRIVE dus !!)

  TOTALE BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID TOEPASSEN tot gerechtigheid geschiedt !!!!!!
  GEDULD is OVER —> HARDE ACTIE dat is de taal die onze bestuurders verstaan !!!
  DE BARRICADES OP met alle inwoners (YU’s / NOYU’s we worden allemaal genaaid tog)

 7. Wilsoe wil niet reageren.. wat een lafbek.. en Wiels zegt niets.. nee de PS valt weer door de mand! Ze zijn net zo corrupt als de MAN en MFK!!

 8. Onze eilandelijke dorpsidioot, Helmin Wiels, houdt niet op met af te geven op Nederland maar wat denkt u dat in Nederland zou gebeuren wanneer uitkwam dat de minister van justitie (Ivo Opstelten) geprobeerd had het beslag op de tegoeden van crimineel Willem Holleeder op te heffen?

  Juist ja, die minister zou dezelfde dag nog oneervol ontslag zijn verleend.

  En dan Curacao: minister Wilsoe drinkt een glas, doet een plas, en alles blijft zoals het was.

  En Helmin Wiels, opvallend vaak gesignaleerd met de criminele dos Santos familie, zag dat het goed was.

 9. Het is genoeg geweest, de regering de voorgaande regeringen ze hebben allemaal boter op hun hoofd.
  Waarom luisteren wij nog , draag geen belasting meer af, vraag geen bonnetjes voor de belasting, neem gewoon wat je nodig heb, het recht staat aan onze kant. tenslotte wij hebben ze gekozen dus wij kunnen ze ook weer wegsturen. Bezoek met zijn allen de openbare ruimte van het parlement. sta langs de kant bij de staten ingang en laat je afkeuring zien.
  Laat merken dat je er bent, spreek ze persoonlijk aan want niks is veiliger dan met je BB te spelen in het parlement.
  Het beste is nog steeds een volksmassa niet georganiseerd maar gewoon een groep burgers die deze 21 statenleden aanspreken.
  Kijk dat vinden ze vervelend.

 10. JA WILSOE MAG DIT OF HET POLITIEK CORRECT IS ? IS EEN ANDERE VRAAG MAAR OMDAT NIEMAND VAN DIT KABINET EEN INTEGERE SCREENING KAN LATEN ZIEN HEBBEN WE DE OPLOSSING GEVONDEN.
  LAAT tROMP AFTREDEN WANT HIJ WORD GEZIEN ALS VRIEND VAN EEN VERDACHTE (EX) BANKDIRECTEUR.
  BROER VAN EN VRIEND VAN EEN FRAUDE VERDACHTE MOGEN IN DE REGERING BLIJVEN WANT GERRITJE WIL EN ZAL MINISTERPRESIDENT BLIJVEN EN ZAL GEWOON DOORGAAN.
  PABIEN CURACAO NAAR DE RAND VAN AFGROND, BANKROET EN BESTOLEN MAAR DIT WAS DE STEM VAN HET VOLK, BEROOF ONS PLUNDER ONS EN DOE ALLES IN NAAM VAN HET VOLK?????????

 11. Ik heb even, heel even, respect gehad voor Helmin Wiels. Met name toen hij de graaiende Lia Willems ontsloeg toen deze haar echtgenoot businessclass mee naar Nederland liet vliegen op kosten van de arbeid.

  Maar helaas heeft Wiels zich daarna alleen laten kennen als de mislukte buurthuiswerker die hij is. Hij houdt Monk de hand boven het hoofd die een schandalige pastechi van tonnen aan zijn medewerkster uitdeelt en nu is het de beurt aan minister Wilsoe van zijn partij die namens de overheid zaken probeert te regelen voor iemand die verdacht is van een fraude van tientallen miljoenen dollars.

  Shame on you Wiels… ga terug naar je buurthuisjes chollers helpen.

 12. Jawel, dit gaat hem zijn kop kosten! Hij is te ver gegaan!

  Afserveren, exit, opzouten, bye bye zwaai zwaai, weg ermee, toedeloe.
  Weg met deze incompetente luie marionet.

 13. G. Lavayz

  Dan had hij als opgestapte minister een brief moeten schrijven. Het kan dus absoluut niet om day als verantwoordelijk bewindsman te doen.
  Vanuit het AD begrepen dat Hillary Clintin als het ware voor een fait acompli wordt gezet om de rekeningen maar even open te stellen.
  Ik denk dat de VS hier niet zo erg blij mee is.
  Wacht dan ook de schruftelijke vragen aan Spies met belangstellig af.
  Het is werkelijk schandalig met dit geboefte hier op het eiland. En die walgelijk oproerkraaier Wiels houdt xijn kaken strak op elkaar.
  Wesd hij niet verondersteld social te zijn.
  Dan zeer zeker niet in de auto van die schurken stappen.
  En Sulvaran Ja wat uis dat eigenlijk voor een advocaat zeg. Of speelt hij advocaat vd duivel.

 14. Het doet er helemaal niet toe of Wilsoe wel of niet het recht heeft een dergelijke brief te schrijven, ik neem aan van wel.

  Het is echter moreel uiterst verwerpelijk dat een minister zich ten gunste van de verdachte mengt in een strafzaak die nog volop in behandeling is door het OM. En helemaal nu deze verdachte de broer van de minister van financien is en de belangrijkste financierder van MFk die bekend staat als een afvalbak van frauduleuze (Schotte), winkeldieftstal plegend en liegende (Constantia) en wanbetalende (Jamaloodin) ministers.

  In een beschaafd land moet een minister na een dergelijke brief meteen opstappen. Op Curacao regeert hij gewoon door, waarbij ik niet uitsluit dat hij dat doet met een fikse storting van Robbie dos Santos op zijn bankrekening.

 15. (muziek) kleine wasjes grote wasjes.

 16. we hebben weer een probleem, zo ver ik weet mag curaçao geen brieven schrijven voor wat betreft buitenlands beleid. Dit is namelijk weggelegd voor de Regering van het Koninkrijk.

  Nu kan Wilsoe wel denken, He ik ken Hilary Clinton want ik heb haar vliegtuig op Hato gezien, maar zo werkt het niet in de wereld van diplomatie.

  en zo modderen we maar door. Nog even en dan word er ingegrepen door het Koninkrijk waarschijnlijk met harde bijstand.

 17. @Schotte

  Blij dat u zo kritisch bent over ‘uw ministersploeg’.
  LOL, LOL!!

 18. Ik rapporteer dit aan Transparancy International en aan de Tweede Kamer in Nederland, want het wordt steeds gekker met de randdebielen die zich hier minister noemen.

 19. IPV dat hij dieven en moordenaars gaat oppakken gaat deze meneer een crimineel helpen..

 20. Het zal toch niet zo zijn dat Wilsoe niet anders kon dan de brief te schrijven? Als u begrijpt wat ik bedoel…….? Ik sta nergens meer van kijken ….. Transparancy Int of Rosenmueller maar eens laten onderzoeken?

 21. Zo dit verhaal waar is, en zo deze minister de brief op persoonlijke titel heeft geschreven en verstuurd, dan nog is het een niet erg snuggere zet geweest.
  Je bent minister, als 1e en burger als 2e en hoor je (ook prive) niet met deze soort zaken te bemoeien wil je geen ”conflict of interest” creeren.

  Of gaat deze minister nu ook een brief schrijven naar het OM als er een moordenaar gestraft wordt of een drugspersoon op Hato wordt opgepakt, of een inbreker een huis is binnen gegaan en veroordeeld, of een persoon die veroordeeld is voor wat dan ook?

 22. Ach, op deze wijze kan hij ook nog een miljoentje of wat meepikken toch.

 23. @ henk, als hij dat op privé basis heeft gedaan zal hij privé papier hebben gebruikt, zelf een postzegel kopen en zelf in de brievenbus hebben gegooid. Zou iemand hier op Curaçao dat geloven ? Lubida.

 24. @Ditgaathemzijnkopkosten

  Denk het niet. En wel om reden dat Helmine Wiels – zoals ik al eerder opmerkte – in de auto van 1 van de Dos Santossen stapte. Dus het is gewoon handjeklap tussen al die subjecten.

 25. Staatsregeling van Curacao (onze grondwet!!)

  Artikel 3
  Allen die zich in Curaçao bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  Artikel 97 (Memorie van Toelichting)
  Er wordt in Curaçao recht gesproken in naam van de Koning. Dit artikel duidt het wettelijke gezag van de rechterlijke macht aan. Het is op geen enkele wijze bedoeld afbreuk te doen aan de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht ten opzichte van de regering.

  Artikel 98
  …..
  4. Elke tussenkomst in rechtszaken is verboden.
  ….

  Artikel 36
  De ministers leggen voor de aanvaarding van hun ambt ten overstaan van de Gouverneur de volgende eed dan wel verklaring en belofte van zuivering af en zweren of beloven trouw aan het Statuut en aan de Staatsregeling:
  “Ik zweer (verklaar) dat ik, middellijk noch onmiddellijk onder welke naam of voorwendsel
  ook, in verband met het verkrijgen van mijn benoeming als minister aan iemand, wie hij ook
  zij, iets heb gegeven of beloofd noch zal geven.
  Ik zweer (beloof) dat ik, om iets hoegenaamd in deze betrekking te doen of te laten, van
  niemand hoegenaamd enige beloften of geschenken aannemen zal, middellijk of onmiddellijk.

  Ik zweer trouw aan de Koning en aan het Statuut voor het Koninkrijk, dat ik de Staatsregeling van Curaçao, steeds zal helpen onderhouden en het welzijn van Curaçao naar mijn vermogen zal voorstaan. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig” (“Dat verklaar en beloof ik”).

 26. Ongelooflijk, de zoveelste minister die zich presenteert als een laffe marionet van de Schotte / dos Santos mafia. En Dean Rozier en Amerigo Thode doen het van angst in hun broek en dus houden weer hun mond.

  Stella van Rijn, die meteen klaar stond met brieven naar Brandpunt toen die het frauduleuze verleden van Schotte onthulde, is nu nergens te bekennen.

  En Sheldrey Osepa, die koopt met de creditcard van de gobiernu weer wat bossen bloemen voor zijn secretaresses en is verder onbereikbaar.

 27. waarschijnlijk is het waar dat onze Minister een verzoek heeft gedaan, dit alleen als prive persoon.
  Onze belastingdienst kijkt ook graag uit na het los geven van deze gelden, want dan kunnen ze gelijk beslag er op leggen.namelijk dit vermogen is waarschijnlijk niet opgegeven.
  Blijft nog steeds een feit hoe deze gelden in het buitenland zijn gekomen, weten RDS meer dan wij gaan we de dollar verlaten word ons geld minder waard.
  deze vragen en veel meer komen bij me op,

  Dat een Minister van de PS dit als prive persoon meent te kunnen verzoeken zegt veel over de verhoudingen in de PS.

  we hebben er 1 die aan rassen discriminatie doet, 1 die gelooft in de revolutie indien nodig met ontvoeringen en doden, en 1 die eigenlijk een MFK is maar zich als een wolf met schaapskleren bij de PS zit

 28. Een God vrezend mens zou bijna gaan denken dat deze regering een ramp over ons wil laten komen door Gods hand.

 29. Beste eilandgenoten, ik vind jullie reacties toch wel zoiets als schieten met catuchie op een totalica. Onze minister van justitie wil zichzelf toch wel weer wat inhoudt geven, zijn misdaadbestrijding is tenslotte één groot fiasco geworden en hoe zet je jezelf dan weer op de kaart ? Juist ja, je schrijft de Amerikaanse Minister van Justitie een brief met de opdracht die “beslagen” op kapitaal van onze Robbie, per direct op te heffen. Die Minister schrikt zich een bijna beroerte en geeft door aan de Minister van Defensie dat er een landingsleger vanuit Curaçao onderweg is, en zo vaart Kadé straks met onze marine de Chesapeake Bay binnen, met bulderende kanonnen (als ik dit zo schrijf komt er uit het diepste van mijn geheugen de melding dat er ooit een film over zo’n soort situatie is gemaakt). Lachen was dat !

 30. Geen ééne democratie op de hele wereld waar dan ook, zou zo’n regering als hier op dit eiland accepteren,ze zouden direct het bos of een zee in worden gestuurd,waar moet dit heen.

 31. Dit gaat hem zijn kop kosten!

  (Eindelijk)

 32. Maffia..!!!!!!! Gelijk afserveren die Wilsoe.

  Verzoek of instructie, het geeft in ieder geval heel duidelijk aan hoe de ‘lijntjes’ lopen.
  Ook alle goedpraters van deze “regering” zouden hier notie van moeten nemen, dit MOET de mensen aan het denken zetten!
  Komt WEER dat woord bovendrijven, integriteit.

 33. Goed: aantasting van de onafhankelijkheid van het OM, lak aan het buitenlands beleid van het koninkrijk en de regels die daarbij gelden en bevoordeling van een burger van kwestionabele aard… mensen, wat doen we hier aan???

 34. Dat verklaard waarom Wiels en Dos Santos samen zijn gezien.

 35. Aangezien de amerikaanse regering via hun inlichtingendiensten ongetwijfeld weten welke reputatie een aantal curacaose “gezagdragers” hebben, zou het mij niet verbazen als de brief van wilsoe in het nadeel van dos santos gaat werken.

 36. Mee eens zsm vaststellen of dit op waarheid berust.
  Mocht het waar zijn dan is het wellicht iets voor de rijksministerraad aangezien het de integriteit van het koninkrijk betreft. Dat de PS zich voor deze chantage zou lenen wijst er op dat ook zij als een marionet aan de touwtjes van de financiers van Schotte hangt.
  Het is begrijpelijk dat de revolutie als doel van de PS alle middelen heiligt, alleen dit gaat te ver. Veel te ver, tenminste als het waar is.
  Als het niet waar is dan moet het Antilliaans Dagblad naar Canossa, want dan wordt er een karakter moord gepleegd die niet past bij integere journalistiek

 37. Dit verzoek??? verdient de schoonheidsprijs, internationaal zetten deze ministers ons te kakken, omdat ze geen inzicht hebben in de schade die ze veroorzaken door deze actie’s te ondernemen,ik geloof nu echt dat onze ministers rijp zijn voor psychiatrie waaronder ook enkele statenleden,en de oppositie zit ook te slapen.Godett hee word eens wakker!!!

 38. En ze blijven stug door gaan zonder te blikken of te blozen met wieden in hun eigen achtertuin,met leugenachtige verzoeken proberen zij de zaken te bedoezelen,ondanks dat zij weten dat de verzoeken niet gehonoreerd worden,maar wel tegen hun baas kunnen zegen ik heb het in idergeval voor u geprobeerd BAAS.

 39. En die klaploper roept altijd dat hij zo integer is…?!!!

  Gewone een criminele loopjongen, het zoveelste bewijs!!!

 40. deze man en enkele andere ministers hebben helemaal geen eigenwaarde of zelfrespect eigen belang speelt hier in mee daarnaast laten ze zich schandalig gebruiken door het grote geld en macht. schaam je, schaam je, schaam je.

  ben erg nieuwsgierig naar de reactie van wiels deze zal wel weer tegenvallen net als bij de loonsverhoging van de secretaresse van loket vergunning aanvragen waar monk bij betrokken was. was een foutje/vergissing en wilsoe kan ook blijven zitten.

 41. hoe dan ook het is triest dat onze regering loopjongens zijn van hun partij financiers.
  maar het gewone volk zoals Rita en anderen vinden deze regering prima…..

 42. Loopjongen Wilsoe schrijft even een briefje voor de baas…

 43. Een kat in het nouw maakt rare sprongen.Een verzoek is nog geen instructie.Idereen mag een vezoek indienen,dat is op zichzelf legaal.Maar bij dit verzoek is toch wel in mijn ogen iets anders aan het handje ?.De fam Dos Santos zijn grote donateurs zowel van de MFK als de PS met hun bijdragen aan deze partijen heeft deze fam de macht op Curaçao gekocht,dit is duidelijk te zien in de positie’s die ze hebben bemachtigd en die word nu gebruikt om de PS minister Wilsoe?(lees Wiels) onder druk te zetten.

  Hopeloos verzoek trouwens,maar wel weer een teken aan de wand hoe onze regering in elkaar zit.

  Vraag aan Wilsoe, kunt u voor mij ook een verzoek indienen bij minster Cooper/Jamaloodin om mijn wegen belasting die ik dit jaar nog niet heb betaald voor kwijting voor te dragen,b.v.b.d.

 44. Dit doet me denken aan de komproe zaak toen de minister van justitie ook zijn eigen dingen deed voor politieke redenen. Vooral aangezien het een financier van deze regering betreft.

 45. Als dat bericht klopt is dat niet alleen een schending van de trias politica, en een onaanvaardbare politieke inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek, maar ook een politieke doodzonde die tot aftreden behoort te leiden. Er dient zo snel mogelijk duidelijkheid te komen over de vraag of de minister zich hieraan schuldig heeft gemaakt.