• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Humphrey Senior, heeft onlangs het startsein gegeven voor vier discussiebijeenkomsten. Het doel hiervan is om een oplossing te zoeken nu de steun aan hulpbehoevende Curaçaoënaars in Nederland is stopgezet.

Verschillende Arubaanse en Antilliaanse organisaties en instellingen zullen verspreid over vier bijeenkomsten praten over het specifieke doelgroepenbeleid waar aan het eind van dit kalenderjaar de stop uit wordt getrokken. Volgens Senior zal er ‘alles aan worden gedaan om Curaçaose beraden, zelforganisaties, algemene instellingen en professionals in Nederland, zoals maatschappelijk werkers en coaches, hierbij te betrekken’.

Coördinatie
De betrokken Antilliaanse en Arubaanse organisaties in Nederland hebben Jurenne Hooi en Henri Vijber gevraagd het proces te coördineren. De eerste bijeenkomst met alle Curaçaose beraden uit de 22 gemeenten in Nederland heeft onlangs op het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao plaatsgevonden.

Bijeenkomsten
De tweede bijeenkomst vindt plaats op 12 mei waar alle Curaçaose zelforganisaties zullen worden gehoord. Voor de sessie op 19 mei zijn Curaçaose professionals in Nederland uitgenodigd om mee te praten. Tijdens de laatste bijeenkomst op 7 juni zal worden gesproken met alle Curaçaose instellingen en de Nederlandse algemene instellingen van gemeenten en Rijk.

8 reacties op “‘Hulpbehoevende Curaçaoënaars helpen’”

 1. @ Nadeska. Waar in dit artikel lees je dat de regering een trip gaat maken?

  Even geduld nog, want dat artikel zit er aan te komen en gaan we met 7 man sterk naar Nederland om de bario’s te bezoeken. Reken maar alvast uit wat dat de belastingbetaler gaat kosten, maar voor onderwijs, justitie, sport en armoede is geen geld.

 2. @Rignald, zou het kunnen zijn dat Wiels zo vaak op familiebezoek in Nederland gaat in de hoop dat hij zo’n 100% controle krijgt ?

 3. @Nadeska, Wellicht omdat ik meer weet dan jij! Verschillende regerings mensen zullen naar NL komen op kosten van de gemeenschap. Ook Wiels met zijn haat naar Nederland zit meer in Nederland dan op Curacao!

 4. kunnen we Wiels niet sturen die heeft daarvoor een opleiding genoten volgens zijn zeggen.
  weet je wat hij mag daar ook blijven, grapje. Wiels wil dat we het zelf doen, dus niet gaan leuren met onze mens en geld vragen aan Nederland. Laat die mensen toch terug komen.
  nos ta beck, nos por mes

 5. En plotseling doet Aruba niet meer mee ? Whatabout St.Maarten ?

 6. Mischien dat Constantia weer een stichting kan oprichten?

 7. @ Rignald: met een negatieve instelling komen we ook niet ver… Waar in dit artikel lees je dat de regering een trip gaat maken? Wat ik eruit haal, is dat een groep mensen alles doen voor hulpbehoevende Curaçaoënaars in NL. Ben ik als Curaçaoënaar blij mee!!!

 8. Weer een leuk tripje voor de regering..