• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een golf van gewelddadige misdaad waarbij ‘onschuldige burgers slachtoffer worden van onmenselijke criminaliteit’. Dat is waar Curaçao momenteel onder gebukt gaat, zei premier Gerrit Schotte gisteravond tijdens een interview op Telecuraçao.

 

Media berichtten de afgelopen tijd over verscheidene gewelddadige incidenten. Een 48-jarige man kwam om het leven toen hij zijn 82-jarige vader probeerde te beschermen tijdens een gewapende overval. Een gewonde vrouw wist tijdens een overval in de auto ternauwernood te ontkomen door met haar auto met kapotte ruiten en kapot geschoten banden hard weg te rijden naar een politiebureau.

Ommekeer
Volgens Schotte kan vooral de jeugd zorgen voor een ommekeer in de negatieve spiraal, door te zorgen voor een ‘positieve en vredelievende bijdrage aan het land’. Minister van Justitie Elmer Wilsoe beloofde dat er meer politie op straat komt. Ook kondigde hij een harde aanpak van wapenbezit aan evenals preventief fouilleren en gratis telefoonlijnen voor tips over criminaliteit.

© ANP, alle rechten voorbehouden

39 reacties op “‘Golf van misdaad op Curaçao’”

 1. Beste lezers van Versgeperst.com,

  Vanwege het uit de hand lopen van de discussie naar aanleiding van ons artikel, sluiten wij deze. Wij roepen u allen op u aan onze gedragsregels te houden en de discussies vriendelijk en opbouwend te houden. Wij zullen daar ook wederom strenger op gaan toezien.

  Hartelijke groet, bon wikènt,
  De redactie van Versgeperst.com

 2. @bill, NIET doen, de belgen sturen hun criminelen naar Nederlandse gevangenissen, daar hebben ze internet, en dan schieten we hier niets op… 🙂

 3. R.Willems
  U vergist zich mijnheer.
  Als ik alleen uw naam al zie dan besluit ik om niets te lezen. Reden?
  Omdat u vol haat zit, haatzaait en een schrijfstijl hanteert die dateert uit de 50er jaren.
  Mensen zoals u zijn meer dan gevaarlijk, ergo levensgevaarlijk.
  Dus mijn advies aan de Belgische overheid, dat ze u zsm opsluiten.

 4. Stuyvesant,
  Nederlanders als zeerovers waren overal het eerst en dikwijls ook als eerste eruit gegooid. om dan weer terug te roven! Niet alleen Willemstad, maar ook Nieuw Amsterdam (NY) was in eigendom. Echter de vraag is, waarom niet gebleven dan omdat men toch eerste was en bovendien in eigendom? Of was er sprake van terug inleveren van gestolen goed?
  Eerst op Curaçao, dus eigendom. En dan in een luie stoel gaan zitten onder een palmboom, vrouwen verkrachten en geen poot uitsteken, maar wel, van ons.
  Of dit diefstal is weet ik het niet, maar jullie zullen het kunnen beamen, nietwaar?

  Zorro,(zonde van de tijd)
  Er zijn veel meer dingen, dat jij geen snars ervan zal snappen net kippen. Hoelang ben je niet bezig mij weg te krijgen van het forum? Wat jij blind voor ben is de redactie niet,
  Jij…..ben ….niet…in…staat…wat…ik…ook…zou…wezen…om..mij…weg…te…krijgen…van…
  dit..forum. Je heb gewoon geen betekenis, noch voor mij noch voor de redactie, maar dat snap jij niet. Net een straat hond, je geeft het een trap onder zijn staart komt het weer terug van de honger! Je typeert jouw ras net Leeflang…sin bergwensa i sin héful!

  Bill,
  Jij regeert kennelijk onbewust op gezwets van een oude gek. Hou jouw waffel dan en lees mijn stukken niet, dan heb je ook geen last van. Maar je kan het gewoon niet laten omdat het interessant is, laffe hypocriet!

 5. Stuyvesant heeft gelijk!

 6. @ Bill. Ondanks herhalingen blijven er nog steeds mensen intrappen in plaats van dit figuur te negeren c.q. links te laten liggen. Zelfs een verzoek aan de redactie om respect voor het forum te hebben en geen enkele reactie schadelijk voor dit forum goed te keuren wordt niet gehonoreerd. Blijkbaar is W. uit B. of all places belangrijker voor hun dan het weglopen van gewaardeerde reageerders. Schiet mij maar lek, want ik begrijp er ook geen snars van.

 7. Dames en heren ik snap echt niet dat jullue nog ingaan op het gezwets van zo’n ouwe gek als Wiillems.Ik vind het onbegrijpelijk.

 8. @R.Wilems, Inderdaad de NEDERLANDERS waren eerder op Curacao dan jullie. Wij hebben Willemstad gesticht. WIj hebben er een belangrijk eiland van gemaakt. en het is al 400 jaar van ons. Wij hebben er recht op en er wordt al 400 jaar Nederlands hier gesproken! Genoeg bloed zweet en tranen van de Nederlanders voor deze rots. Het is van ons!

 9. @Stemmer,
  Je vraagt wie gaat dan naar Afrika terug of mogen die wel blijven?
  Antwoord: Vòòr de slaven, was er niets dan rotsen en een paar zwerf-zeerovers en enige angstige vluchtelingen die zich ophielden rond de St.Annabaai! Dat de slaven later op het Eiland waren gekomen, was het dan ook meteen het startsein van het dor Eiland van niets tot iets om te bouwen en daarmee met hun bloed en zweet zich met het Eiland hadden vereenzelvigd. Hun nakomelingen hadden het werk voltooid en een land met een eigen taal ervan gemaakt, ondanks onmenselijke onderdrukking en absolute onderwerping, hetgeen zich ontwikkeld heeft tot een onberispelijke onlosmakend éénheid, die thans vandaag zich kenmerkt als Eiland Curaçao, met Papiaments talig Volk!
  oh-noh…(bis) oh…noh.

 10. R. Willems;

  Je zegt het zelf, dan komen zij aan de MACHT. Erg jammer dat jij zulke woorden gebruikt en hiermee ook zeggende dat wie MACHT heeft alles maar kan doen en laten. Laat deze regering een keertje hen verantwoordelijkheid nemen en overleg plegen met de vakbonden/ adviseurs! Coalitie heeft de MACHT maar helaas niet het verstand om verstandig met onze gelden om te gaan.

  Zelfs de politie vakbond wordt niet betrokken bij een plan om de criminaliteit terug te dringen! Je moet als coalitie met de bevolking regeren! Dan weet je zeker dat ze nog tientallen jaren kunnen regeren.

 11. vraagje??? wie gaat dan naar afrika terug??of mogen die wel blijven??? volgens mij zijn zij later gekomen oh noh:

 12. …….. I padelante… alle Papiaments taligen niet verzwakken in de strijd één volk….één regering en geen twee bestuurders tegelijk.
  De Curaçaose poorten moeten altijd wijdopen staan, wat ook de gevolgen mogen zijn voor al die genen die weg willen, niemand mag tegen gehouden worden maar dan wel, overigens met of zonder vertrek,………één Papiaments Volk,…. één bestuur…..en geen twee….voor de rest komt wat komt ….het Papiaments Volk moet altijd paraat staan en noch achteruit noch zijwaarts een stap terug doen…..wie dat niet graag ziet kan oprotten ……….. …………Overduidelijk en zonneklaar niet waar Big Daddy.

 13. @R.Willems. zoals nu de familie Van der Dijs en Dos Santos en Wiels hun graantjes aan het pikken zijn..

 14. geef een duidelijk signaal af, vuurwapen bezit gebruikt of niet 5 jaar celstraf.
  bij een veroordeling zal de betrokkene nooit in aanmerking kunnen komen voor een overheidsbaan.
  veroordeelden in de chainketting langs de wegen de rooi schoon laten maken.

 15. Schaamteloos.

 16. voor mij voorlopig geen curacao meer,met die gewetenloze overvallers,die tegenwoordig nergens meer voor terugdeinzen,die je voor een luttele buit bruut beroven..was een paar jaar geleden,wel anders..Wilsoe zegt 117 overvallen,in het eerste kwartaal van 2012,en het aantal aanhoudingen is nihil…knap op een eiland van 15 bij 60km en 150000 inwoners,waar ons ons kent,,dat is ongeveer 1 overval per dag..dat gebeurd in nederland nog niet eens met 16000000mln inwoners..brute overvallen komen op de nederlandse tv bij OPSPORING VERZOCHT,,misschien iets voor de curacaose tv,,of sms alert voor de politie….meer politie op straat zal ook beter zijn daar,en ook s avonds,desnoods laat de mariniers maar mee surveileren,hebben die ook wat te doen..ik ga wel naar een land waar ik s avonds over straat kan lopen,en niet gekluisterd ben aan een hotel,want voor een appel en een ei ben je tegenwaardig de pineut op curacao…burgers en toeristen,,behalve de regering want die worden beveiligd…mijn dank is groot…ik ben in ieder geval geen ontwetende toerist..

 17. @Abraham; we leven nu eenmaal (HELAAS) met een grote groep van deze bevolking die nog steeds blind is. Willems is daar het grootste voorbeeld in.
  Maar het moment (over 100 jaar) dat deze bevolking uit de winterslaap komt is het al te laat.

 18. Dit Eiland leeft voort…….. i padelante… alle Papiaments taligen niet verzwakken in de strijd één volk….één regering en geen twee bestuurders tegelijk.

  R.Willems; dit keer ben ik het 1000% met u eens.
  Alle Nederlanders,chinesen,duitsers,amerikanen,portugesen, etc. Pak jullie hebben en houen en ga terug naar waar je vandaan kwam of vertrek naar o.a. New Zeeland, Australie etc.

  Wat houden we over. Lege winkels, lege werkplaatsen, lege NV’s, lege BV’s.
  Toerischme blijft weg, tja wat wil je met lege winkels.

  Willems je gaf de perfecte oplossing. Je zou een WIELS II kunnen worden.

 19. Sinds wanneer mag Shotte de preektafel van Obama gebruiken bij zijn toespraken!.

  Maar de mensen bleven hem steunen,ondanks zijn weerzinwekkende ideeén,Dat kwam óók omdat hij de zaken aan zijn eigen volk anders en mooier voorstelde dan ze feitelijk waren,Met leugenachtige redevoeringen belazert hij zijn eigen volk.

 20. het wordt tijd dat de nederlands curacao weer overnemen en de criminaliteit de kop in drukken. want deze regering bakt er niks van.

 21. Kritiek en nogmaals kritiek: rupjenooitgenoeg!
  Zeg dan meteen wie het beter kan en komt met voorstellen, al was het maar suggestief. Men kan het niet, omdat de kans heel groot is uit de pan in het vuur. Dus maar blijven mauwen. Indien de ellende zo diep zit, overweegt dan, daar te gaan waar het beter is, dan zal men bijzonder snel het verschil tussen goed en vermeende slecht merken. Die lef zal men nooit kunnen opbrengen, omdat blijven klagen en ziekelijk blijven mauwen gemakkelijker is!
  Al deze jankers zijn niet beter dan regering Schotte, wat hen nu pijn doet is dat een ander aan de beurt is en zij niet! Komen zij weer aan de macht, dan zullen zij niet meer janken maar lachen en zoeken waar graantjes liggen om die weg te pikken. En dan begint bij de anderen weer het gejank en gemauw opnieuw. De vicieuse cirkel, niemand denkt na en indien men denkt is het in NAfl….en toch zal dit Eiland overleven, omdat de hedendaagse
  ellende niet te vergelijken is met het kolonialisme en slavernij, dat dit Eiland wist te overleven. Overleeft men kolonialisme, slavernij, onderwerping van ziel en lichaam, dan kan alles in deze wereld overleefd worden ook de huidige omstandigheden, zonder bepaald optimistisch te zijn. Dit Eiland leeft voort…….. i padelante… alle Papiaments taligen niet verzwakken in de strijd één volk….één regering en geen twee bestuurders tegelijk.

 22. iedereen met een crimineel verleden uitsluiten van een overheids functie of semi overheids functie, er op wijzen dat je doen en laten gevolgen heeft voor later.

 23. @ Abraham Mossel, in de jaren dertig, begin 40 hadden ze in Europa ook zo’n redernaar, het is later niet zo goed met hem afgelopen. Maar dat hij ons nu komt vertellen dat wij meer vertrouwen in onze VDC moeten hebben komt natuurlijk wel heel erg ongeloofwaardig uit ZIJN mond.

 24. Bende criminelen in de straten en Bende criminelen in de staten.
  HHhahahahahahahahha.
  Schotte wat wil je nou? Je investeerd niks in de jeugd en je verwacht iets positiefs??????. NOT!!!
  Het enige signaal wat je uitzend is dat “CRIME PAYS” net als bij jou en je bende.

  WAKE UP PEOPLE!!!!!!!!!

 25. Wat weet hij (Schotte) nou. Hij is 90 procent van de tijd in het buitenland, zijn zogenaamde netwerk aan het uitbreiden.

 26. Doodstraf invoeren… Klaar.

 27. @Pipo de Clown:
  Ga eens op onderzoek uit naar de verkeersdode op de van Engelenweg.
  Doodgereden door een zeker heertje GS in zijn jongere jaren !!!
  Wel degelijk een vorm van doodslag en verdoezelen van de feiten en ook wegsluizen van mysterieuze koffer uit zijn achterbak ???

 28. mET WAAZINWEKKENDE REDEVOERINGEN BALAZERT HIJ ZIJN EIGEN VOLK.

 29. Al zou Schotte een crimineel verleden hebben, heeft hij vooralsnog geen geweldadige acties met doodslag ondernomen. Ik snap deze pot en ketel situatie, maar laten we aub blijven focussen op het probleem en dat is dat je kans om overvallen te worden omhoog is gegaan afgelopen tijd. Eerst dat oplossen en dan kunnen we de witteboordencriminelen wegstemmen. Eerst veilig kunnen slapen in onze huizen!

 30. Kan een minister die een reeks van veroordelingen wegens fraude op zijn naam heeft staan (verzekeringsfraude, faillissementsfraude, creditcardfraude en diplomafraude) met droge ogen een dergelijk verhaal houden?

  Wat een B acteur is die Schotte! Heeft hij niets geleerd van zijn door de belastingbetalers betaalde ontmoeting met Sean Penn in Puerto Rico?

 31. Onze zogenaamde regering en let wel ik zeg onze zogenaamde regering, want een regering die voor het volk is zal het volk als voorbeeld willen dienen. Nou zal onze zogenaamde regering ook wel als voorbeeld willen dienen maar met hun “record” kan dat niet anders dan het averechtse voorbeeld zijn en het resultaat zien wij iedere dag aan ons voorbij trekken.

 32. Wat heeft deze regering geinvesteerd in de jeugd? Onderwijs niets.. sport niets..

 33. ” Ommekeer ????
  Volgens Schotte kan vooral de jeugd zorgen voor een ommekeer in de negatieve spiraal, door te zorgen voor een ‘positieve en vredelievende bijdrage aan het land’.”

  NEEEEEE Gerritje, de ommekeer kan alleen komen als ministers /statenleden (de paar integere cq onschuldigen uitgezonderd) met hun maffiose vriendjes OPZOUTEN !!!!!
  Dat zou het beste signaal zijn aan jeugd en buitenwereld.

 34. 6 morrden in het 1e kwartaal 2012. laat hem gauw natellen!

 35. Die durft!! Slecht voorbeeld doet goed volgen!!!

 36. Hoe zou dat nu komen????
  De jeugd krijgt geweldige voorbeelden van politici die het land moeten regeren voorgeschoteld. In plaats van te regeren roven ze het land leeg, hebben criminele vrienden, hebben een crimineel verleden, enz. enz.. De jeugd ziet ook wel dat deze heren en dame ondanks hun criminele verleden gewoon als minister of statenlid kunnen functioneren.

  Dat je als minister en/of statenlid je belasting- en andere schulden niet betaald is slechts bijzaak. De integriteit is heeel ver te zoeken.

  Dus hoef je je als jeugdige nergens druk om te maken. Misschien zou de MP zichzelf en zijn criminele ministers en statenleden eens een spiegel voor moeten houden om tot de conclusie te komen dat zij beter kunnen wegwezen (dus niet op reis op kosten van de belastingbetaler), maar gewoon aftreden!!

  Dat zou nog eens een positieve en vredelievende bijdrage aan Korsou kunnen geven en voor een ommekeer in de negatieve spiraal kunnen zorgen.

  Dus: Verbeter de wereld (laten we maar met Korsou beginnen) en begin bij jezelf.

 37. toch vreemd dat de ene Minister wat anders zegt dan de andere.

  Wilsoe verklaarde op 19 april jongstleden dit nog

  .Ondanks het plan van aanpak en de extra maatregelen zei Wilsoe dat de criminaliteit helemaal niet erg gestegen is. Met een tabel wilde de minister laten zien dat het wel meevalt. Op de tabel is het aantal overvallen in de maanden januari,februari en maart van de afgelopen vier jaar naast elkaar gezet. Zo waren er in 2008 in het eerste kwartaal 113 overvallen, terwijl dit in 2009 160 waren. In 2012 waren dat er 117. In 2008 waren er in het eerste kwartaal vijf moorden, in 2012 waren dit er zes. Volgens de minister wordt er door de media een erger beeld geschetst van de criminaliteit op ons eiland, maar Wilsoe wil wel actie ondernemen om het volk een veilig gevoel te geven.

  maar goed als je aan de macht wil blijven dan praat je met iedereen mee.
  De Minister President begrijpt niet dat de mensen niet doof of blind zijn.
  Onze jeugd is veel mondiger geworden , begrijpen het spel welke onze volks vertegenwoordigers spelen. Pakken wat je pakken kan en als je gepakt word voor een overtreding wat dan nog. Kijk wie nu als Ministers rondlopen.

  NEEM EEN WET AAN, met de strekking van HIJ/ZIJ DIE VEROORDEELD WORD ZAL NOOIT EEN OVERHEIDS FUNCTIE KUNNEN VERVULLEN ZELFS NIET ALS VUILNISMAN.
  KIJK DAN GEEF JE EEN DUIDELIJK SIGNAAL AF.

 38. Fijn dat onze minister president het ook ziet.. en nu…?! Waar is de inzet van VKC gebleven?

 39. Tja, en hoe zou dat nou komen….?