• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de poort van Marinierskazerne Savaneta te Aruba stonden gisteren al vroeg in de ochtend mensen te wachten voor de jaarlijkse Open Dag. Met een sprong van een parachutist en een tandemsprong werd de open dag op spectaculaire wijze geopend.

 
Vooral het jongere publiek ging rechtstreeks af op de Boston Whalers, die op hoge snelheid rondvoeren. Maar ook de kustwachtcutter Panter en Hr.Ms. Pelikaan kregen massale belangstelling.

Demonstraties
De demonstraties van het Korps Mariniers en het Korps Politie Aruba, voor het eerst aanwezig met de politiehelikopter en een speciale politiehond, maakten eveneens indruk. Militairen van de Arubaanse Militie, de Koninklijke Landmacht, de Brandweer en Douane lieten zien wat ze in huis hadden. De AS-355 helikopter van de kustwacht vertoonde haar kunsten in de lucht. De marineband Vibe zorgde voor de muzikale omlijsting van de dag samen met de Arubaanse radiozender Cool FM.

Meer bezoekers
Luitenant-kolonel der mariniers Edwin Hofma, de commandant van de marinierskazerne Savaneta, is zeer tevreden met het bezoekersaantal van 21.000 mensen dat met ruim 5.000 het aantal van vorig jaar oversteeg. “We zijn blij dat we aan zoveel mensen van Aruba kunnen laten zien wat Defensie voor hen betekent.”

Donatie
Net als voorgaande jaren adopteert de marinierskazerne een goed doel. Voor Stichting CliniClowns en de stichting Mi Por hoopt de organisatie een mooi bedrag binnen te halen. De totale opbrengst wordt volgende week bekendgemaakt.

www.versgeperst.com