• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Samenwerking en meedenken staan centraal in de Oasis Game. Het spel wordt deze maand ingezet in Otrobanda om de wijk op te bouwen met hulp van bewoners, professionals en vrijwilligers. Er worden groepen gecreëerd die de wijk ingaan om bewoners te betrekken bij de wijkontwikkeling.

De Oasis Game is de laatste tien jaar ontwikkeld door de Braziliaanse organisatie Elos. Het streven is om het spel wereldwijd te verspreiden en een internationale gemeenschap te creëren die het spel uitvoert. Het doel van de Oasis Game om de meest gemeenschappelijke droom om een speelse manier te verwezenlijken met wijkbewoners. Principes die hierbij worden ingezet in de opdrachten zijn Bottom-up benadering, co-design, bouwen aan zelfvertrouwen en het verbinden van mensen.

Informatiebijeenkomst
Het spel wordt 16 mei gestart door Consultancy bureau WSP. De organisatie zet zich in opdracht van USONA en met fondsen van het negende European Development Fund in voor versterking van wijkorganisaties. Voor de Oasis Game zullen groepen worden ingedeeld van 30 tot 40 mensen die met een opdracht de wijk ingaan. Wil je meedoen aan de Oasis Game, meld je dan aan via laifong@federashonotrobanda.com of 4659449. Morgen om 19.00 uur wordt er een informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden. De avond vindt plaats bij Sentro di Bario Otrobanda.

2 reacties op “Wijkontwikkeling door spel”

  1. @Phillipe, en hoe gaan we dat dan betalen?

    Je kan niet en dit financieren EN de ministers de hele wereld laten rondreizen inclusief privefotograaf EN Ministers die geen belastingen betalen.

  2. Ik vind het altijd genant als dit soort zaken met geld uit Europa moet. We zijn pas echt autonoom als we dit zelf gaan financieren.