• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voormalig politicus John Leerdam stapte begin deze maand op als vervangend Tweede Kamerlid nadat hij in opspraak raakte door onhandige uitspraken die hij deed in een radioprogramma van 3FM. Vanavond (Nederlandse tijd) is Leerdam te gast bij het programma Pauw & Witteman voor uitleg.

Leerdam impliceerde in het programma van Giel Beelen onder andere dat hij bekend was met een terrorist die door de interviewer was verzonnen.

Functie neergelegd
Hierdoor besloot hij zijn functie neer te leggen: ‘De gevolgen van deze uitspraken maken dat ik niet meer kan functioneren als Kamerlid’, zo stelt Leerdam. De politicus verving Sharon Dijksma als PvdA Tweede Kamerlid omdat zij met zwangerschapsverlof ging. Vanavond is Leerdam te gast om zijn vertrek uit de Tweede Kamer en zijn uitspraken in het radioprogramma te bespreken.

9 reacties op “John Leerdam legt uit”

 1. In ieder geval heeft hij weer ruimschoots de media weten te halen en heeft hij zich nu zelf helemaal afgebrand. Wat een genante en zielige vertoning, waarbij hij zichzelf nog maar eens als volkomen onbetrouwbaar heeft neergezet. Bovendien een minachting voor de intelligentie van de kiezer en Nederlander, want geen hond gelooft, dat hij het spelletje heeft meegespeeld en daarop hoeft hij zeker niet trots te zijn.

 2. Beste mensen, John is nu eenmaal een toneelspeler.
  Kunnen we het daarbij laten………..

 3. Ben nu in NL en heb Leerdam in Pauw en Witteman gezien (leuke naam, vanuit racistisch perspectief.. WITTEman..), maar voor wat betreft Leerdam. In NL wordt het wel gewaardeerd dat iemand het lef heeft om het op TV te komen bespreken. Een uitglijder, hij neemt de gevolgen. klasse! Zaak gesloten. Hij kan door met zijn leven en niemand zal het hem zwaar nadragen. Als ik hem tegen zou komen zou ik hem een schouderklop geven! Prima gedaan! Een voorbeeld van hoe je in de pers met je fouten omgaat en je leven weer op de rails zet.

 4. Leerdam is een dorpsidioot.

  Vroeger stonden dit soort gekken op het marktplein te schreeuwen en liep je er schouder ophalend aan voorbij.

  Tegenwoordig komen ze helaas bij je thuis door tv, radio, krant en internet.

 5. Ach, Leerdam is toch de Nep Antilliaan die 5 jaar geleden in de NL pers verklaarde dat hij niet gelieft is in Curacao omdat hij zo ontzettend goed Nederlands praat.

 6. @S.Reinaart
  Achteraf uitleggen dat je meespeelde ligt natuurlijk voor de hand. John jablakblakkak Leerdam wordt op ons eiland in alle lagen van de gemeenschap al jaren niet meer als Curacaoenaar beschouwd. Daar is hij zich er terdege van bewust. De man is Surinamer. Hij is altijd tegen de Curacaoenaar geweest, dat heeft hij door de jaren heen bewezen ook. Op Curacao geboren te worden als zoon van een Surinamer en een moeder uit St.Kitts betekend niet automatisch dat je Jui di Tera bent. Kan wel, maar niet komediant narcist, aap en leugenaar John Leerdam.

 7. @ S Renaert

  Volledig mee eens. Kennelijk zit het gedrag van liegen en bedriegen in de genen van dit soort politici.

  Gewoon meedelijden wekkende vertoning bij Pauw en Witteman. Wat een aanfluiting.

 8. ik vind John Leerdam een aardige man en heb vertrouwen in hem.
  maar hij is ook naief en te trots om toe te geven dat hij iets niet weet.
  dat is hem helaas fataal geworden.
  terecht dat hij ontslag heeft genomen, daar zou onze regering een voorbeeld aan moeten nemen.
  deze haantjes die nu curacao regeren zijn een blamage voor dit land.
  Curacao is zo groot als de stad Almere, maar ze verbeelden zich dat ze de belangrijkheid hebben alsof ze amerka moeten vertegenwoordigen.
  Schotte denkt dat hij gelijk is aan een Obama.
  GROOTHEIDSWAANZIN!!!!

 9. Leerdam heeft zich volslagen belachelijk gemaakt met zijn leugens en daarmee ook zijn eiland, Curacao, bespot. Voor zover de regering Schotte, vol ongediplomeerde strafbladbezitters, dat al niet gedaan heeft.