• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De bewoners en bezoekers van Banda Bou hebben de afgelopen tijd veel problemen gehad met de waterdruk of hebben soms helemaal geen water. Volgens Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker is dit een gevolg van de toename van watergebruik op Banda Bou, vooral in de ochtend – en avonduren.

“Aqualectra is sinds afgelopen zaterdag bezig om de situatie op Banda Bou in kaart te brengen om de levering van water en de waterdruk op peil te brengen”, aldus Bikker. Volgens Aqualectra is het gebruik van water in het gebied de afgelopen weken erg toegenomen.

Tijd
Het nutsbedrijf moet extra pijpleidingen aanschaffen en installeren in het gebied, wat tijd in beslag zal nemen. “Wij vragen daarom de bewoners en bezoekers van Banda Bou om zo min mogelijk water te gebruiken in de ochtend -en avonduren.”

8 reacties op “Problemen met water op Banda Bou”

 1. @Zorro, Dus Schotte droomt van een populatie die 3 keer meer is dan wat er nu op het eiland woont. Dat is een bezetting van 900 mensen per vierkante kilometer. Utopie gebaseert op eeuwige roem. Er is geen enkele politieke partij op die vulkaanpuist die enige visie heeft hoe duurzaam om te gaan met het eiland. Straks gaat alles op rantsoen. Wijk a water tussen 4 en 4.30 en electriciteit schaffen we helemaal af, want we produceren niet genoeg stoom om zoveel energie te genereren. Alhoewel, iedereen zonnepanelen en windmolens. Water op rantsoen. This is the future.

 2. Dat gaat nog wat worden met het streefgetal van Schotte van zo’n 400.000 inwoners. Wel allemaal zonnepanelen van EcoEnergy, maar daar kan je geen water van drinken.

 3. Kijk, het lost zich allemaal vanzelf op.
  Het is nu wel duidelijk dat de grenzen van toelaatbaarheid zijn bereikt. Onze nutsvoorziening kunnen de vraag niet meer aan. Het toerisme hangt nu in de strop. STOP aan de overbevolking van het eiland. Ook aan het bouwen van al die beveiligde woonwijken voor pensionado’s. De tax is bereikt. VOL is VOL.

 4. hi hi,,en overdag moet ik werken,,anders was het zeker 24 uur per dag ,zo min mogelijk water gebruiken…

 5. Ban bebe poko awa !!!!

 6. inderdaad bikker je hept helemaal gelijk ze bouwen maar door en door het stikt er nu van de hotels restaurants en villaas geen natuur meer te bekennen !!

 7. Dat word dus emmers vullen, gekker moet het toch niet worden ano 2012.Maar op Curamaffia kan alles.

 8. Het verbruik is in ‘de afgelopen weken’ erg toegenomen?! Er zijn niet ‘ineens’ meer mensen op BB, wellicht lekt het ergens, Aqualectra?
  Ennneeh: zijn we niet bezig met het aanleggen van een nieuwe waterleiding? Al maanden?
  Is dat niet waarom de Weg naar Westpunt zo rot rijden is, al maanden?
  Duidelijkheid zou heeeel erg fijn zijn voor de mensen die hier dagelijks mee te maken hebben!
  Dan maar onder de douche bij de gym?!