• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het einde van de regering in Nederland brak vorig weekend en deze week is de beurt aan Sint Maarten. “Het einde is in zicht”, bevestigt een anonieme bron binnen de overheid weten. De val komt door de keuze van Romain Laville (United Peoples) om op te stappen en zelf verder te willen gaan.

United Peoples vormde samen met de Democratische Partij een coalitie, maar door de keuze van Laville heeft de regering geen meerderheid meer. Wat de plannen van Lavilla precies zijn, is nog niet bekendgemaakt, maar zou hij plannen hebben zich aan te sluiten bij de oppositiepartij National Allianca (NA). Deze partij heeft vijf zetels en krijgt steun van twee onafhankelijk parlementsleden. Dit resulteert in een krappe meerderheid voor NA om een regering te vormen.

14 reacties op “Regering Sint Maarten gevallen”

 1. @ Kibrahacha. Zo te zien willen sommigen af van de Coalitie op Curaçao? Waarom? Kunnen zij niet tegen positieve veranderingen?

  Het is al aan meerdere boberano’s gevraagd om die positieve veranderingen te duiden, maar er kwam nooit een antwoord. Na 1 1/2 jaar is over het gepresteerde best door redelijk opgeleide burgers te oordelen of er in de komende 2 1/2 jaar nog een kentering zal komen. Helaas is de kans daarop nihil en willen zeer velen van deze coalitie af en ook dat is democratie.

 2. Q Mafedo,je moet naar school terug,wat jij schrijft daar klopt toch geen eenenmalemo!r van.

 3. @Janchi, nee hoor de MFK reageert op Curacao. oplichters en fraudeurs en ze luisteren niet naar het VOLK.
  @Manfredo, in 1969 hebben jullie half Willemstad in de fik gestoken.. Nee dat is iets om trots op te zijn. Zo slim ze zijn ze wel in Sint Maarten dat het van toerisme moet hebben. De stad in de fik steken brengt je meteen 30 jaar terug!

 4. @ maffedo. Stop toch met je nonsens. Het jaar 1969 was het jaar van de hersenloze lafaards, die met een flinke slok op de zwarten ophitsten om de onschuldige eigenaren van supermarkten en andere winkiels van hun negotie te beroven en Curacao plat te branden. Met een slok op durft iemand zonder touw te bungi jumpen en dat heeft helemaal niets met karakter te maken. Alleen gekken zoals ook Stanley Brown zijn trots op wat ze die dag gedaan hebben. Een zwarte dag in onze geschiedenis, die op geen enkele wijze een voortzetting naar een beter Curacao heeft opgeleverd.

 5. De tijd zal het zeggen!
  Zo te zien willen sommigen af van de Coalitie op Curaçao? Waarom? Kunnen zij niet tegen positieve veranderingen? Wat is de link tussen de coalities van Curaçao – Nederland – Sint Maarten? Geen enkele! Kritiek is goed, maar dit slaat nergens op. De Coalitie op Curaçao is bezig goed werk te verzetten en, dit moet gezegd worden, logisch worden fouten gemaakt. Laten wij de fouten die zij, de Coalitie, maken in de juiste perspectief plaatsen en niet, zoals de meerderheid critici, klakkeloos retoriek uitkramen. De zanger Bob Marley zei: ‘Time will Tell’. De tijd, dat is over twee jaar, zal hun (be)oordelen.
  Dit artikel spreekt over de val van de Coalitie ‘UP-DP’ van Sint Maarten en men gaat, vreemd genoeg, hier commentaar leveren op de Coalitie van Curaçao. Ik weet dat Curaçao het epicentrum is van het Koninkrijk, maar hier gaat het om commentaar leveren op de val van de ‘UP-DP’ Coalitie.
  Het is te hopen dat Sint Maarten snel op ‘track’ gezet wordt om de grote uitdagingen een positieve wending te geven in het Onderwijs, Gezondheidszorg en de Economie. De nieuwe Coalitie heeft dan eigenlijk MAAR twee (2) jaar om dat te doen. Daarna volgen de volgende (automatische) verkiezingen.
  Stimuleren van de Economie en de werkgelegenheid moeten naast het Onderwijs en Gezondheidszorg de pijlers vormen om dit jonge Land Sint Maarten enig hoop te geven voor de onzekere toekomst.
  Niemand kan dan in de glazenbol kijken en van te voren zeggen wat er gaat gebeuren. In dit opzicht bestaat er wel een LINK tussen Curaçao – Nederland – Sint Maarten: Men dacht dat de vorige regeringen makkelijk een volgende termijn konden opeisen! Het tegendeel bleek waar… MFK/PS drukte hun stempel in de Curaçaose verkiezingen, PVV in Nederland en UP/DP in Sint Maarten.
  Welke partijen gaan de Coalitie vormen in Sint Maarten? Pffffff… ‘Time will Tell’.

 6. mensen het wordt tijd dat jullie stoppen met onzin schtijven, vergeet niet wat wij in 1969 gedaan hebben,wij hebben degelijk karakter,wij zijn geen nederlanders.

 7. Waarom maken jullie zorgen, Nederland regeerd op Curacao. De gouveneur, OM, de rechters, RET. waar maken jullie zorgen om?
  Lange leve de Rijkswetten
  #Oranje boven

 8. ik hoop ook zo dat er een van onze politici de ballen heeft om hetzelfde te doen.
  maar ik denk dat ze door chantage aan elkaar vast zitten.
  ze weten te veel van elkaar, daarom denk ik dat het hier op curacao niet zal gebeuren….
  maar ik blijf hopen….

 9. Nederland, Sint Maarten alleen Curacao mist nog in dat rijtje. Van Wiels kan je niks verwachten want die is bang voor de verkiezingen, Schotte is een Para die leeft in de lucht, die blijft rustig zijn zak vullen en wachten op zakgeld regeling. Ik ben benieuwd wie van de politici durft dat wachtregeling af te schaffen net als Nederland in de volgende regeerperiode. Ik ondersteun Maaskant in deze, ze hebben geen een voldoende karakter om de stekker d’ruit te trekken. Dan moet het volk dat maar doen. Ze moeten het WilhelminaPlein niet bezetten. Ze moeten het Fort Amsterdam bezetten en de politici die in het buitenland verkeren op dat moment buiten te vergrendelen net als Papa Godett heeft gedaan in het verleden samen met de vakbonden. Onze actie voerders zijn nog een beetje slaap maar worden steeds beter wakker. De machtinstrumenten binnen een land zijn nog steeds de Kerken,Scholen, Onderwijzers,Politiekorpsen, Vakbonden, pers en media en het volk zelf, maar dan moeten zij zich wel verenigen.

 10. Wie volgt??

 11. Ze zijn bang om niet verkozen te worden als het zo ver moet komen en dus willen ze de riante salaris niet verliezen, duh, iets anders kan ik niet bedenken, dan moeten ze echt gaan werken voor hun geld.

 12. Op het moment is er nogal een ‘leegloop’ aan topambtenaren. Nu de SG van Financien.
  Vraag me af wat er aan de hand is.

 13. Als de YU op Korsou ballen zou hebben was er allang een einde gemaakt aan onze MAFFIOSE regering.
  Helaas zijn de meesten hier een stelletje hypocriete angsthazen die elke keer weer voor een telefoonkaartje / fles whiskey / t-shirtje of benzinebon als blatende schapen achter hun “leiders ” aanhuppelen !!!!
  Veel populistisch gebral maar gewoon een zielig stelletje LOOSERS

 14. Waar is het ene statenlid van onze coalitie met voldoende karakter? Er moet er toch EEN zijn die twijfelt? Dan kan Curacao ook weer verder….