• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ter gelegenheid van Koninginnedag is het vandaag de Dag van de Lintjesregen. In totaal krijgen 3429 mensen een Koninklijke onderscheiding, vijftien daarvan komen van ons eigen eiland. Versgeperst.com vroeg aan voorbijgangers wie er volgens hun een lintje verdient.

 
“Ik vind dat Schotte wel een lintje verdient”, zegt Roderick (39). “Hij doet veel goeds voor het land. Zo steekt hij veel energie in de windmolenparken en dit is goed voor het milieu van Curaçao. Ook doet hij op het gebied van stroom veel goeds.”

Troep
De 40-jarige Herko vindt dat het een troep geworden is op Curaçao en hij zou dan ook niemand uit de regering een lintje willen geven. “Wie ik wel een lint zou geven? Mijn moeder, zij heeft me nu al 40 jaar in leven gehouden en dat is wel een onderscheiding waard.” Ook Angeliqe (45) weet niet zo snel wie er een lintje verdient. “Via de radio hoor je alleen maar slecht nieuws en er gebeurt niet veel goeds. Als ik een lintje mag geven, geef ik die aan Antonieta van het tv-programma ‘Dune un Chens’. Zij helpt in dat programma mensen die in problemen zitten en daar heb ik bewondering voor.”

Armen helpen
“Ik denk dat ik Emily de Jongh-Elhage één zou geven. Zij doet van alles en ze helpt de armen. Ook helpt ze mensen in nood en daar heb ik veel bewondering voor”, aldus Charissa (59). Volgens de 48-jarige Lachu verdient de Honorair Consul van India op Curaçao een onderscheiding. “Ram Boolchand doet veel donaties voor goede dingen en ik vind dat hij daar nu wel eens voor beloond mag worden.”

Kabriete Klup
Koos (66) en zijn vrouw willen hun oude vriend Huub Bongers een lintje geven. “Hij is groot vorst van de Kabrieten en ex-rector van het Maria Immaculata Lyceum (Mil). Hij heeft hier de Limburgse Kabriete Klup opgezet en heeft zich daar altijd enthousiast voor ingezet. Hij heeft veel gedaan voor het carnaval. Als wiskundeleraar heeft hij veel mensen les gegeven. En nu is hij al bijna 91 jaar!”

51 reacties op “‘Schotte verdient een lintje’”

 1. @Rumay
  Berouw tonen voor iets wat jij noch je voorouders hebben gedaan, maar iets wat toevallig mensen met dezelfde kleur hebben gedaan is rascistisch. Je doet namelijk iets op basis van kleur. Stop toch met je hokjes denken en leef nu, beroodeel mensen op wat ij zelf doen en ze nu doen.
  Trouwens alleen brrouw toon je voor je eigen fouten heeft pas nut.

 2. @ruperto rumay, de commentaren zijn zo voorspelbaar, typisch het neokoloniale denken. En, vaak zijn het onze eigen mensen die zulks bomba-achtige gedrag vertonen. Je weet wel mengelingen en mengelmoesjes duopenoti of wanna be duopenoti die niet kunnen verkroppen dat ze maar ”halve” garen zijn!
  Ik lach me rot de giga lange tenen, je bent steengoed man! hahahaaaaaaaaaaaaa

 3. Hoe meer er over slavernij wordt gesproken, hoe meer ik me erin ga verdiepen. Onrecht tussen bevolkingsgroepen in het algemeen en de slavernij in het bijzonder, en vooral waarom dat zo extra moet zijn. Het lijkt wel een wedstrijd in Zieligheid.
  Toen Tula zijn vrijheid bevocht, waren blanken en vrije afrikanen samen in gevecht opgetrokken om hem te stoppen. Kennelijk was er toen een vorm van samenwerking die duidt op enige gelijkwaardigheid en gezamenlijke belangen. Ter vergelijking…In de tweede wereldoorlog mochten afro-amerikanen niet in gevechtsfuncties worden ingezet omdat men (whitemen) het niet aandurfde… De witte curacaoenaars en de vrije afrikaanse curacaoenaars gingen dus toen al anders met elkaar om. Dat er ook ex slaven waren die slaven hadden, is ook bekend. Zelf heb ik in bedrijven gewerkt waar mensen ook van alles moesten toleren omdat hun bestaan en hun gezin er van af hing. Kijk vandaag eens om je heen op Curacao! Wie durft er nog wat te zeggen… hoe zo vrijheid? Wie discrimineert wie, het gaat nu om partijen, niet meer om kleur. Tula was tevergeefs….

 4. @rumay, misschien kan je verdiepen in de geschiedenis van de Slavernij en vooral in Afrika. Immiers waren de mensen uit Afrika die zelf christen slaven roofden in Europa. De grote Afrikaanse rijken bestonden uit slavernij.. tevens gingen de ashanti oa heel afrika door om mensen te roven.. hierbij zijn miljoenen doodgegaan en zij die in leven waren wereden verhandeld.. Dat geeft toch een andere kijk..

 5. @ ruperto r. Rasechte wereldbewoner maakt gewoon een opmerking, hoewel ik het met zijn laatste zinsnede niet eens kan zijn, want het had ook een ander land kunnen zijn. Zoals zo vaak als boberano zijnde maak je weer een ongenuanceerde reis door het verleden pretenderende, dat je alles van de geschiedenis weet als dat al voor iemand mogelijk zou zijn. Door van de geschiedenis te leren kan je je toekomst bepalen en dat schijn je nog steeds niet door te hebben en blijft dat probleem hier onder sommige burgers met een minderwaardigheidscomplex enh gebrek aan IQ woekeren. Schotte zal NOOIT een lintje niet hoeven accepteren, want hij zal er met zijn veroordelingen NOOIT een krijgen en dat is toch een voorwaarde om iets te weigeren. Laten we het maar niet hebben over de dubbele moraal van bijv. een profiteur van Nederland als Frank Martinus Arion. Het zal nooit als heldendaad in de boeken komen.

 6. @ruperto,

  na de 2e wereld oorlog was NL en ook Euroipa failliet.
  Maar ze zijn niet gefrustreerd geworden en gewoon verder gegaan en nu behoren ze weer tot de rijkste landen.
  duitsland is een bevriend land geworden en men gaat hier vriendschappelijk met elkaar om.
  De diverse europese landen helpen elkaar en respecteren elkaar.

  Misschien een idee om de frustraties van de voorouders ieder jaar te herdenken, maar dan weer gewoon aan het werk gaan.
  waarschijnlijk komt het dan ooit ook goed hier op Curacao.
  maar het zwart/wit denken van diverse partijen hier zullen dit proberen te verhinderen.
  ik bedoel dan de partijen: PS/MAN/MFK/FOL
  dit zijn de partijen die alleen hun eigen belang dienen en niet die van het volk…

 7. lees dit maar eens:
  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/waturaakt/12031157/__Wat_U_Raakt__Moordeiland__.html

 8. @ruperto rumay, chapeau !!!
  Zeer goed verwoord !

 9. @rasechtewereldbewoner.

  Quote “Zonder slavenhandel was Curacao nog bewoond door indianen en zou jij niet bestaan. Zonder Nederland was er geen Curacao.”

  Zonder de in deze oorden door hardwerkende Caribische bewoners van de enigste vrijgebleven delen van het koninrijk geraffineerde brandstoffen voor de oorlogsvoering en bevrijding, zou jij nog steeds wie weet, een jan zonderland zijn geweest. Zonder nederland was de wereld misschien nog wel gezuiverd zijn gebleven van een pathologie dat beantwoord aan al het ergste lijden van de mensheid. Ik hoef ze voor een wereldbewoner als jij toch niet op te sommen. Als een wereldbewoner, woont jij misschien wel op een plaats op dit aardbol waar het bloedvergieten door het ras waar je toch zo trots op bent op gruwelijke wijze uit de opengereten lichaamsdelen en met de mokel verpletterde hoofden van andere wereldbewoners heeft gevloeid. Van de opbrengsten door de piratenhandel en zonder medelijden bestelen van andere werelddelen kan jij vandaag nog ruimschoots goed onderwijs genieten en later op je gemak verder leven en zo nu en dan naar je pen grijpen om andere etnische rassen zonder schaamte en schuldgevoelens te pijnigen en af te straffen. Hen laten zien dat je tot een ras van de betere kwaliteit op dit aardbol behoort. en van je pen gebruik maken om kleine bevolkingsgroepen van nakommelingen door je voorgeslacht indien niet op de bodem van de atlantische ocean nog in leven geworpen wel later in gevangeniskampen die jullie maar al te graag asientos noemen, op gruwelijke wijze hebben verhandeld en uitgemoord en heel vaak, voor de slachting lichaamsdelen hebben afgehakt of door paarden uiteengereten, kan je niet deren. . De wereldgeschiedenis begint heus niet waar het jouw gevoelens streelt. Je beseft niet eens dat je bezig bent met een heel klein bevolkingsgroep van mensen waar jouw regering nog wel in de komende jaren voor de ettelijke doodzonden en genocide, de nakommelingen van deze wereldburgers aangedaan, om vergiffenis moet vragen. Berouw tonen is iets anders en vergt dat je niet alleen een wereldbewoner wilt zijn maar dat je dan ook een waardig mens moet zijn. Mij lijkt het dat de meeste schrijvers van artikelen in versgeperst mensen als jij opzetten en een kans bieden om je van jouw tot de keel gevulde reservoir vergif te ledigen en ontdoen.

 10. Jammer dat Godett geen lintje heeft gehad,hij vond zich zelf in 2003 als een van de grootste leiders op de wereld zoals Nelson Mandela,Marten Luter King en zelfs noemde hij zich Jezus ?.Op dit moment kan hij zich het best vergelijken met Judas.

 11. @Burgemeester van de Nieuwestraat. Een forum is een afspiegeling van alle lagen van de bevolking en kan je niet selecteren op IQ. Dat zou je moeten weten. Als je wilt beweren, dat er wel erg veel boberano-meningen tussen zitten, zal je het daarmee toch moeten doen. Overigens vind ik het gemiddelde meer dan acceptabel en je moet kunnen zien, dat de meeste laag-nivo-praatjes wel geneutraliseerd worden.

 12. Brudernan wel bij de les blijven allemaal hoor:

  Tekenen we nog even mee?
  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 13. @Carlos, je kan helaas geen hoger nivo verwachten van mensen die op criminele en frauderende politici stemmen. zegt genoeg over hun.

 14. sorry chefs moet chens zijn auto correct

 15. ik ga schotte inschrijven voor dune un chefs. ja toch dune un chefs met de belasting centjes.
  oh common niet zo gierig zijn. jullie makambas zijn gierig. geef die man een chefs noh

 16. Waar gaat het eigenlijk over ????
  Ik dacht, ……iets over het krijgen van een Koninklijk lintje…of zo???

 17. @Burgemeester van de Nieuwestraat. Dank voor uw bezorgdheid. We zien met belangstelling uit naar uw inhoudelijke bijdragen. Iedere niveauverbetering is welkom.

 18. @Ger, je bent dwalende of heeft oogkleppen voor.
  maar gezond denken kan je niet.
  iedereen weet dat onze huidige regering door Maffia bazen in het zadel is geholpen.

 19. @ R.I.P. Dat is nieuws, dat 220 Volt dodelijk is. Het kietelt enigszins.

 20. @Philipe Maaskant schrijft: het is jammer dat de Curacaoenaars zich kennelijk het meest indentificeren met de Slavernij.

  Beste Phillipe, M., zou je niet eerstens naar jou eigen Surinaamse landgenoten moeten kijken alvorens over de Curacaoenaars te oordelen? Ik weet niet beter dat er geen bevolkingsgroep bestaat dat zich zo erg met de Slavernij indentifceert dan de Surinaamers.
  Om te verifieren wat ik beweer hoef je maar op de Surinaamse fora te snuffelen, behalve dat de Surinamers zich om alles wat met zwart te maken heeft in de Slavernij-stress geraken.
  Vorig jaar kwamen de Surinamers in het nieuws door het door hen zo vervloekte Negerboek openlijk te verbranden, hun jarenlange strijd tegen de Negerzoen en de moorkop ligt eenieder nog vers in het geheugen. De strijd tegen Zwarte Piet is per definitie een Surinaamse strijd. Al zijn er nu ook enkele Curacaoenaars bij hun strijd betrokken geraakt. Vele boeken over Slavernij zijn door Surinamers geschreven. Noem een Surinamer Neger en hij wordt zeker gek. De Surinamer weigert zelfs zich met zijn eigen zwarte landgenoten te indenficeren, al is hij even zwart.. De Surinaamse zwarte noemt de Surinaamse boszwarte Afrikaan, onbeschaafd enz.. eenieder is daar op de hoogte van Phillipe Maaskant.
  Probeer niet op Curacaoenaars te projecteren wat voor zwarte Surinamers de normaalste zaak van de wereld was en nog steeds is. Lees maar de Surinaamse site van de Wereldomroep als er weer eens een artikel over de Slavernij gepubliceert wordt. Honderden scheldreacties naar de Nederlanders toe vanwege de Slavernij worden dan door Surinamers gepost.

 21. Makayu: What about de uitspraken over bodybags voor NL’ers door Oberstfuhrer Wiels ?????

  Daarom moet je, jezelf niet tot het niveau van Wiels verlagen, door dezelfde uitspraken te doen.

  Dat is een laag niveau van politiek bedrijven door te provoceren en haat te zaaien. Het is een polarisatie tactiek die dit soort figuren hanteren; Wiels, Wilders enz…Daarom moet je je verstand gebruiken en niet hun flow volgen.

  Dus als je VOOR corruptie bestrijding bent, hoef je toch geen HAAT te predikt tegen personen van een andere politieke kleur. Maar toch wordt dat door velen die hier op berichten schrijven wel gedaan; HATE & RACIST notes.

 22. @ruperto, maak je geen zorgen geen linites voor oplichters en fraudeurs!

 23. @ger, op 28-04-2012 om 08:10 schreef:

  qoute:

  A.Thode: Schotte verdient alleen een lintje als er 220 volt stroom op staat.

  Elke keer weer, dit is het bewijs dat de meeste mensen die hier schrijven, hun niet om het corruptie bestrijding gaat, maar om HAAT tegen personen van een andere politieke kleur die hun niet bevallen.

  Hoe kan iemand een ander de dood wensen?
  ======================================================

  JE MOET DIT AAN MUGABE (WIELS) VRAGEN

 24. Als ik de reacties zo lees begin ik me toch een beetje zorgen te maken over het gemiddelde nivo van de lezers van deze site. En even voor de goede orde ik ben ook niet pro deze regering, maar mensen mensen deze reacties zijn over het algemeen van het laagste nivo, ondoordacht, primair. Vul maar in. Bon weekend, genoeg tijd om eens na te denken

 25. Het enige lintje dat Schotte krijgt, is een lintje met zijn gevangenisnummer. Om op zijn gevangenispakje te naaien.

 26. Jammer dat veel mensen op Curacao zich kennelijk het sterkst identificeren met hun slavernij verleden. Er moet toch iets meer zijn om op terug te kunnen zien? Net zoiets als NL zich zou blijven identificeren met de Holocaust, met de Franse en Spaanse bezettingen en de slavenhandel in nederlandse matrozen in Noord Afrika.

 27. @Ger
  Selectief geheugen ??
  What about de uitspraken over bodybags voor NL’ers door Oberstfuhrer Wiels ?????

 28. alexander, je heb gelijk. Kleur is niet belangrijk! De mensen die hier op berichten schrijven zitten vol HAAT en sommigen zijn ook RACIST bezig.

 29. @ ruperto.

  Zonder slavenhandel was Curacao nog bewoond door indianen en zou jij niet bestaan. Zonder Nederland was er geen Curacao.

 30. Ruperto: ik ben blank, maar mijn voorouders zijn never nooit hier geweest. Ze hebben totaal niks te maken met slavernij of slavenhandelaren! Waarom beoordeel je mensen op kleur? Alle blanken stammen af van slavenhandelaren? Alle donkeren stammen af van Kony? Waar gaat dat over. Keihard racisme. Realiseer jij je dat iemand als jij de wortels legt voor discriminatie?

  Overigens waren er ook Afrikaanse, gekleurde slavenhandelaren. Dus wat betreft ben jij ook n afstammeling van de slavenhandelaren, mocht je donker zijn. Mensewn met dezelfde kleur zijn allemaal hetzelfde toch?

 31. Ik hoop dat de Minister President Schotte nooit in zijn hoofd haalt om een lintje van de Konningin te aanvaarden. Mensen die dit later aan de Konningin hebben geretourneerd zullen altijd in onze geschiedenis als wakkere eilandgenoten, dr. Frank Martinus Arion en de ex-minister Jules Eisden, opgetekend blijven. Zij doen hun voorouders ere aan. De rest worden elk jaar weer opnieuw door de germanen uitgelachen en gehoond. Een lintje afkomstig van het nageslacht van een slavenhandelaar is m.i. niets bijzonder, eerder een spot aan het adres van de nog in diepe slaap verkerende medelanders.

 32. A.Thode: Schotte verdient alleen een lintje als er 220 volt stroom op staat.

  Elke keer weer, dit is het bewijs dat de meeste mensen die hier schrijven, hun niet om het corruptie bestrijding gaat, maar om HAAT tegen personen van een andere politieke kleur die hun niet bevallen.

  Hoe kan iemand een ander de dood wensen?

 33. Een voordracht voor Huub Bongers zou helemaal op zijn plaats zijn!!!
  Het is een grote schande dat zo,n topper binnen de Curacao,se gemeenschap er nog geen heeft!!
  Om een persoon die op sociaal en educatief gebied zoveel betekend heeft voor Curacao, pas op zijn 91,ste jaar te benoemen om in aanmerking te komen voor een eventuele ridderorde, is bijna een belediging op zichzelf!!!

  Deze man had 40 jaar geleden dit ,, Koninklijk versiersel” al opgespeld moeten hebben!!….????

 34. [“Ik denk dat ik Emily de Jongh-Elhage één zou geven. Zij doet van alles en ze helpt de armen. Ook helpt ze mensen in nood en daar heb ik veel bewondering voor”, aldus Charissa (59).]

  Het gaat er niet om om mensen in nood te helpen. Maar om te zorgen dat mensen op Curacao niet in nood behoeven te verkeren! Daar is PAR gigantisch in gefaald. De PAR heeft zoveel Chinezen, Filipinos en Latino’s het land binnengehaald dat de Curaçaoënaar het heeft opgegeven en in de criminaliteit gaat om toch te kunnen overleven. Dit is af te keuren maar het gebeurt.

  Ken verhalen van jongeren die regelmatig solliciteren bij hotels etc. Het bedrijf vraagt om een pasfoto, en op het moment dat deze werkwillige nette jongeren hun pasfoto opsturen krijgen ze bericht dat er geen baan voor hun is. Terwijl deze jongeren vaak goed geschoold zijn en uit een goed milieu komen!!!

  Het zit gewoon in het stereotype denken van sommige werkgevers, want waarom kan dhr. Geltdekker het wel en anderen niet? Waarom kon het vroeger wel en nu niet?
  Wie heeft al die gebouwen gebouwd in Willemstad?
  Het wordt hoogtijd dat de overheid goede werkgevers belonen voor hun inzet.

  Maar dit zal niet gebeuren, hotel Hyatt is gebouwd met iets van 400miljoen gemeenschapsgeld, heeft bijna alleen buitenlanders in dienst en betaalt geen belasting, heb ik begrepen. Hoop dat Nederland hier wat aan doet, want Curacao durft het niet zo te zien…

 35. Give him enough lint … sorry, rope!

 36. Enige dat volgendjaar gaat gebeuren zijn opknapbeurten of nieuwe parken??? ipv van de scholen op te knappen.

  Marie@ Iedere slim figuur weet toch ook wel dat zo’n giga project van de windmolens niet in 1,5 jaar gerealiseerd kan worden. Schotte loopt niet te roepen dat het zijn project is! Kijken en de aannemers bedanken voor het project is logisch en Schotte wordt natuurlijk bij elke stap gefotografeerd.

  Alleen zal Schotte is een keertje minder lintjes of projecten moeten aanprijzen maar zelf alle stukken op zijn bureau lezen ipv een samenvatting.

 37. hij verdient een lint-worm

 38. Elke keer dat de stroom uitvalt dan denk ik. idd Schotte verdient wat

 39. @roderick
  kijk eens terug naar dit bericht https://www.versgeperst.com/nieuws/146774/vijfde-windmolen-op-playa-canoa.html bij de comments legt T van Engelen uit dat het plan al bestond voor deze regering en dat het privaat is opgezet en uitgevoerd. Schotte heeft er niets aan gedaan, hij pronkt er alleen mee als zijnde zijn verdienste, Jij bent het levende bewijs dat Schottes propagandamolen werkt

 40. Als ik een lintje mag geven, geef ik die aan Antonieta van het tv-programma ‘Dune un Chens’. Zij helpt in dat programma mensen die in problemen zitten en daar heb ik bewondering voor.”

 41. Ik vindt dat “Dune un Chens” moet een lintje krijgen van al de mensen dat zij heeft geholpen die in nodigheid is.

 42. als je de burgers niet kunt beschermen,tegen gewetenloze criminelen,en er zoveel overvallen op burgers zijn geweest in het afgelopen kwartaal,verdien je geen lintje..dan ben je nl op weg om het eiland naar de knoppe te helpen…investeerders en toeristen haken op den duur af…dus geen lintje

 43. Schotte verdient alleen een lintje als er 220 volt stroom op staat.

  Van de andere kant, als je het met alleen lagere school en een reeks van fraudes en nepotisme tot minister schopt verdien je misschien ook wel een lintje.

 44. .
  ook al vinden misschien mensen dat Schotte een lintje verdient, hij zal nooit een lintje krijgen van de Koningin.
  de kanselarij van orden heeft namelijk een criteria waar aan je moet voldoen .
  artikel .5.
  Adviseert het Kapittel weleens negatief over een aanvraag?

  Dit jaar gebeurde dat 333 keer. Er zijn twee belangrijke redenen voor. De eerste is een negatief advies van de burgemeester. Dat de burgemeester de aanvraag toch heeft doorgestuurd naar het Kapittel, komt omdat hij daartoe verplicht is. De tweede reden is dat de kandidaat in aanraking is geweest met justitie of politie. Dan gaat het bijvoorbeeld om rijden onder invloed. „Je moet nu eenmaal van onbesproken gedrag zijn”, zegt Van Ingen. Overigens geldt voor de overtredingen een verjaringstermijn.

  dus wat is er erger de aanvraag en dan afgewezen worden of er geen 1 krijgen.

  Schotte zal waarschijnlijk wel een lintje krijgen in de vorm van ster van Curacao of wat ook kan lid in de orde van Venezuela, Groot kruis van Columbia, rode ster van Noord Korea,
  of de halve maan van Iran

 45. Wat denk je van een stuk touw met een steen van een twintig kilo zwaar,en dan zwem les geven??en blijven zeggen je kan niet zinken Hoor,Voor, achter en sluit.

 46. Het gaat niet om mensen te ”helpen” met een stukje pork chop ofzo, maar om mensen blijvend perspectief op werk en inkomen te bieden zodat ze niet meer hun hand moeten ophouden voor die pork chop or whatever.

  Men moet van dat ”helpen” idee af en naar het werken idee gaan, is werk aanbieden, werk zoeken.

  Hulanda stima nosss, nee, Hulanda wil dat je het zelf doet of tenminste probeert!

 47. Ik weet het!.lintjes zijn voor degene,die zich hebben in gezet voor de maatschappij, en dat zijn er maar weinig in de curacaose politiek,je hebt ook geen diploma’s nodig om een lintje te krijgen,het is het met hart en ziel staan voor iets,en dat is voor Shotte niet weg gelegd,een lintje is geen weggevertje.De vraag had beter kunnen zijn wie krijgt het lintje voor de beste leugen dit afgelopen jaar,en wie denk je die er wint,zijn er veel te veel om op te noemen.
  MET ???????????REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 48. een lintje om zijn nek en goed aantrekken ! wat een verrote zooi bij elkaar ! hij verdient de galg !

 49. Hij krijgt vanzelf sprekend een lintje als hij aftreed. Zo leest het reglement van state.

 50. @Roderick(39) tijd om wakker te worden kerel

 51. Schotte een lintje? Hij verdient alleen een enkeltje Bon futuro!