• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) liet niet verstek gaan om bij de afgelopen vergadering van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties de Raffinaderij Isla aan te halen. “Ik zou bijna willen vragen of er ‘Schotte’ in de zaak komt.” Het plan van aanpak moet 31 mei klaar zijn.

Volgens minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) moet het plan van aanpak voor de Isla raffinaderij 31 mei klaar zijn. Op de vraag van Van Gent of de minister kan garanderen dat het plan er dan daadwerkelijk is, want ‘het wordt jaar op jaar uitgesteld’, zegt Spies: “Ik maak het plan van aanpak niet, dus kan ik u geen garantie geven. We hebben echter gezegd dat we overwegen om de SEI-hulp aan Curaçao ogenblikkelijk op te schorten als het plan van aanpak er niet is.”

‘Godswonder’
Van Gent noemt het een ‘godswonder’ als het plan van aanpak binnenkort echt klaar is. “Nu is het nog hopen op een goede inhoud van die plannen.” Volgens Spies heeft zij met de Curaçaose regering een aantal piketpalen voor de raffinaderij afgesproken. “Als het goed is, ben ik begin juni zelf weer op Curaçao en op Sint Maarten. Dan zal dat plan van aanpak zeker onderwerp van gesprek zijn.” Het plan had eigenlijk oktober vorig jaar klaar moeten zijn.

Ondersteuning
Op de vraag of Curaçao net zoals op Aruba met hun raffinaderij ondersteuning kan verwachten, zegt Spies: “Curaçao heeft geen beroep op Nederland gedaan voor ondersteuning voor de Isla raffinaderij, zoals Aruba dat wel heeft gedaan voor zijn raffinaderij. Als Curaçao daar wel om vraagt, ben ik bereid steun te geven. Maar die ondersteuning zit niet primair in extra mensen of extra middelen.

2 reacties op “Plan van aanpak Isla 31 mei”

 1. Plan van AANPAK, een pak billenkoek kan van Gent krijgen meer niet,blijf maar lekker door dromen Ineke.Wiels gaat de stekker er uit trekken als de consensus rijkswetten niet van tafel gaan,dus Shotte & co gaan er voor,die stoel zit nu nog even te lekker en er zit nog wat geld in de schatkist die moet eerst leeg zodat NL hem straks kan gaan bijvullen .

 2. Schotte is de politiek in gegaan met zijn MFK als een “groene” partij. Een import heffing afschaffen op “duurzame energie producten” zet geen zoden aan de dijk. Wel een plan als GreenTown. Ik ben benieuwd of hij de GreenTown organisatie daadwerkelijk ondersteund. Want DAT zou een verandering betekenen en Schotte zal hiermee geschiedenis schrijven. Dit omdat GreenTown voor een een eco-vriendelijke ontwikkeling staat in het Schottegat gebied met (zoals ik het begreep) 16.000 banen als resultaat en 300 miljoen dollar aan overheidsinkomsten.

  Wat mij betreft zullen wij ENKEL op Schotte stemmen als hij GreenTown concept en organisatie omarmt. Want DAN weten wij dat hij daadwerkelijk een eco-toekomst voor Curacao voor over heeft.

  PLB