• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Landen en Gebieden Overzee van de Europese Unie (LGO’s) heeft gisteren besloten om een LGO-bestuur te installeren, met als bestuursvoorzitter Curaçao. De vertegenwoordigers van tien Caribische Landen die horen bij de LGO, hebben ook een MoU getekend voor een nauwere samenwerking.

Het LGO-bestuur heeft als doel om een gemeenschappelijke agenda voor duurzame ontwikkeling op te stellen. De Kaaimaneilanden is vice-voorzitter en Britse Maagden eilanden wordt het secretariaat van het bestuur. De Caribische landen waren in het Mariott Hotel bijeengekomen voor de vergadering.

Werkgroep
In de ondertekende Memorandum of Understanding (MoU) staat dat de tien landen gaan samenwerken op gebieden als klimaatveranderingen, duurzame energie, relatie met de Europese Unie, rampenbestrijding, afvalverwerking, logistiek, strategische ontwikkeling voor kleine landen, duurzaam leiderschap in het Caribisch Gebied en ontwikkeling van publieke en private partnerschap. Op elk gebied is er een werkgroep ingesteld die op 1 september een plan van aanpak zullen presenteren. De volgende bijeenkomst van het LGO-bestuur is op 23 september, vlak voor het volgende LGO-EU-forum.

2 reacties op “Curaçao voorzitter LGO-bestuur”

  1. Europese orientatie. Wat zal de coalitie daarvan vinden? Maar goed, het netwerk van Schotte groeit. Hij redt zich wel straks. Nu Curacao nog.

  2. Leuke bijbaan voor schotte.. zo wordt zijn persoonelijke netwerk steeds groter