• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de aanloop van Koninginnedag zijn in totaal 3429 Koninklijke onderscheidingen verleend. Naar inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten gaan 46 lintjes. Op Curaçao zijn elf mensen gedecoreerd in de Orde van Oranje-Nassau en vier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ivan ‘Vanky’ Moreno, Wilhelm Jacob Johannes Keman, Michel Cornelis Gerardus Sanders, Alexander ‘Hans’ Schelling, Edwig Lucil Marie Fontilus, Hubert Pablo ‘Boeis’ Isenia , Ismael Elgin ‘Ike’ Jesurun, Eustace Ricardo Vassellen, Helga Mensingh, Rina Maria Elisabeth Penso, Laura Lucille Quast zijn gedecoreerd in de Orde van Oranje Nassau en zullen hun lintje opgespeld krijgen op het Paleis van de Gouverneur door gouverneur Frits Goedgedrag.

Samenleving
Juan Vicente ‘Vikto’ Bartholomeus en Sandra Agripina Leal en Margarita Salas-Valencia zijn benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. De personen die worden onderscheiden hebben voor zich de samenleving ‘bijzonder verdienstelijk’ gemaakt, bijvoorbeeld op het gebied van sociale vernieuwing, vrijwilligerswerk, multiculturele samenleving of mantelzorg.

Boy Namias de Crasto
Ook de Curaçaose kunstenaar Boy Namias de Crasto kreeg in Nederland een onderscheiding. In 1956 verruilde Namias de Crasto Curaçao voor Eindhoven, waar hij een opleiding ging volgen aan de Academie voor Industriële Vormgeving. Vervolgens volgde hij de studie Beeldende Vorming in Amersfoort. Namias de Crasto staat bekend als een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt schilderijen in olieverf, acryl en gemengde techniek, beeldhouwwerken in klei en brons, werkt als etser en kalligraaf en vervaardigt keramiek.

5 reacties op “Lintjesregen ook op Curaçao”

 1. @Totekki, laat dat in Wikipedia opnemen, kan het Curaçaose nageslacht t.z.t. nog eens na genieten van dit wapenfeit.

 2. Kan me voorstellen dat die lintjes-commissie wat kritischer kijkt naar wie ze voordragen voor een lintje, wat toch een Koninklijke onderscheiding blijft. Dat Martinez en nog een paar van die nimkinpoops de Koningin schoffeerden door hun onderscheiding in haar gezicht terug te gooien zal niet vlug vergeten worden en daar zullen deze heren dan trots op mogen zijn, iets om over op te scheppen onder de tamarinde boom.

 3. Niemand van de regering????

  Zal wel aan het vorige kabinet liggen.

 4. Waarom geen lintje voor Leider Wiels en Schotte?

 5. Schotte gepasseerd? Hakim gepasseerd? Jamaloodin gepasseerd? schande! Nu maar wachten tot Wiels e/o Asjes deze mensen gaat uitmaken voor landverraders wegens het accepteren van koloniale onderscheidingen… Intussen…@deze mensen, Pabien!