• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De windmolenparken bij Tera Kòrá en Playa Kanoa zijn bijna klaar. Bij Playa Kanoa zijn de molens geïnstalleerd en wordt sinds dinsdag proefgedraaid. In Tera Kòrá moet de elektriciteitskabel nog worden geïnstalleerd en wordt er later proefgedraaid.

 
Het proefdraaien met het produceren van elektriciteit bij Playa Kanoa is dinsdag begonnen. Toen werd er een megawatt geproduceerd. Woensdag is de tweede molen aangesloten en die produceerde vijf megawatt. Vandaag zullen er nog twee molens aangesloten worden. De windmolens zullen in mei gebruiksklaar zijn.

Tera Kòrá
In Tera Kòrá staat het proefdraaien van de molens gepland voor de laatste week van mei. Eerst moet de elektriciteitskabel worden geïnstalleerd om de molens aan te sluiten op het netwerk van Aqualectra. Hier zullen de windmolens in juni operationeel zijn.

Productiecapaciteit
De molenparken hebben in totaal 74 miljoen Amerikaanse dollars gekost. De totale productiecapaciteit zal maximaal 30 Megawatt zijn. Dit is ongeveer 20 procent van de totale productie van Aqualectra. NuCapital heeft de molenparken gebouwd en zal deze ook besturen en onderhouden.

Windmolenpark Tera Kòrá

5 reacties op “Proefdraaien bij Playa Kanoa”

 1. @RUDSEL MADURO

  A.u.b. ?

 2. meer info hier omtrend

 3. NuCapital is de tweede producent van electra, zij verkoopt haar productie aan Aqualectra en het volk schiet er geen yota mee op (behalve dan dat NuCapital haar energie op milieu vriendelijke manier produceert).
  Maar wij laten ons toch echt niet blij maken met een dode totalica. Het milieu wordt door die “gedoog vuilstort plaatsen” weer extra zwaar belast.

 4. Eén ding: de tarieven voor electricteit zullen hier door NIET dalen.

 5. Duurzaamheid houdt ook in, het eiland niet volbouwen met hotels. maar zuinig omgaan met de natuur.
  Duurzaamheid houdt ook in, huisvuil recyclen, dus sorteren op materialen die hergebruikt kunnen worden.
  Duurzaamheid houdt ook in, goede filters op de schoorstenen van de Isla plaatsen.

  Duurzaamheid houdt ook in, zorgen voor minder afval, minder schade aan de natuur en het leefomgeving van de mens zodat we allemaal schone lucht kunnen inademen, schone bodem hebben om onze gewassen te verbouwen, schone grondwater en oppervlaktewater hebben om van te kunnen drinken en uit te kunnen eten zonder ziek te worden.

  Duurzaamheid houdt ook in, toekomstige generaties niet opzadelen met onze vervuiling.