• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stagiair die dinsdag nacht is overvallen zou niet belaagd zijn door drie mannen, zoals de politie eerder meldde, maar door één dader. Dat meldt Rico Allee van beveiligsbedrijf DOGS On Guards. “De dader is ook niet gevlucht met een boot, maar is via een mondi ontkomen.”

 
De stagiair pastte op een huis in de wijk waarvan de bewoners momenteel in het buitenland verblijven. “De stagiaire kwam om 01.20 uur aan bij de poort waarna wij hem hebben doorgelaten.

Pistool
“Toen hij bij het huis aankwam is hij eerst voor de deur gaan zitten om te eten”, vertelt Allee verder. “Vervolgens is hij naar binnengegaan en wilde de deur achter zich sluiten. Op dat moment stond er een man achter hem die een pistool op het slachtoffer richtte.”

Sleutels
De dader heeft het slachtoffer vastgebonden en zijn laptop en telefoon meegenomen. Uit de woning zijn ook nog andere attributen meegenomen. Ook heeft de overvaller de huis- en werksleutels van het slachtoffer en sleutels van de woning meegenomen.

Gewacht
“Toen de dader eenmaal weg was heeft het slachtoffer zeker nog vijftien minuten gewacht voordat hij durfde op te staan en is via de achterdeur naar buiten gelopen en over een muur geklommen. Hij had nog wel zijn autosleutels en is toen naar ons gereden”, laat Allee weten.

Veiligheidsprocedure
De beveiliging heeft toen hun veiligheidsprocedure uitgevoerd en heeft het huis doorzocht en de omgeving. “We hebben ook gekeken of de dader misschien nog aanwezig kon zijn.” Nadat de procedure was uitgevoerd heeft de beveiliging de politie ingeschakeld. “Omdat er aan de gestolen sleutels labels hingen met adressen heeft de politie ook patrouille’s naar die adressen gestuurd”, aldus Allee.

40 reacties op “‘Stagiair overvallen door één dader’”

 1. Tokki van Assendelft van Wijck heeft een eigen dossier op de Knipselkrant http://www.knipselkrantcuracao.com/dossiers/van-assendelft-van-wijck/ Blijf uit de buurt van Heertje Holleeder 2

 2. Beste mensen ,ik ken deze Chris al van jongs af aan ,altijd een boefje geweest en thans dus uitgegroeid tot grote boef,bij mij heeft hij mijn pakhuis half leeg gestolen en niet te vergeten mijn kistje met kasgeld op kantoor.Daarnaast ben ik getuige geweest hoe hij talloze mensen bedrogen heeft,het ging van kwaad tot erger.Deze man moet gestopt worden.Ik woon in Zaanstad in Nederland en zag toevallig dit artikel toen in zijn naan aan het googlen was.

 3. Ik denk dat hier een duidelijk beeld wordt gegeven van wie mijnheer van Assendelft is. Des te (tragi)komischer wordt het dat deze man vorig jaar uitgebreid op de foto ging met onze louche Schotte en Asjes bij de aankonidiging van een hotrlproject van meer dan een miljard te Pietermaai.
  Daarbij verweet Schotte de vorige regering dit project te hebben laten liggen. Natuurlijk wilde de vorige regering geen zaken doen met iemand als van Assendelft met een strafblad lang genoeg om op de weg naar Westpunt uit le leggen.
  Maar voor Schotte, zelf ook met een reeks veroordelingen op zijn naam, is dat alleen maar een pluspunt.
  Van dat project op Pietermaai met hersenspinsels als kunstmatige eilanden in zee is natuurlijk, zoals iedereen met een IQ hoger dsn dat van onze MAVO3 premier je had kunnen zeggen, nooit iets terecht gekomen.
  De zoveelste publieke afgang van nos prome minister.

 4. Die van Assendelft heeft werkelijk alle kenmerken van een psychopaat. Oppakken en in een dwangbuisje hangen. Bij voorkeur voor de rest van zijn leven.
  Wellicht moeten we hier op ‘t eiland maar eens het recht in eigen hand gaan nemen en burggerrecht gaan toepassen op dit tuig en zijn politieke vriendjes.

 5. @ Co Appelman: heel nieuwsgierig naar uw verhaal. Ook ik ben een voormalig zakenpartner van deze Christiaan van Assendelft van Wijck (uit Amsterdam) en erg zwaar gedupeerd. Ook de doodsbedreigingen en dreigen kraker in mijn panden te laten zetten, was voor mij een reden deze relatie te beëindigen. Dat neemt niet weg dat mijn schade groot was, en deze man met flinke winst voor hemzelf kon weglopen. Ik heb het voor mij en mijn gezin deze nare periode moeten afsluiten, maar een kater blijf ik houden. Graag verneem ik wat meer over uw verhaal.

 6. Vreselijk hoe zo’n vrouw zich moet voelen met zo’n eikel van een man. In een scheiding en doorlopend inbraak. Kan ze geen contactverbod aanvragen? Sterkte mevrouw.

 7. Deze las ik van iemand hier op Versgeperst:

  Profile of the Sociopath:
  Grandiose Sense of Self
  Feels entitled to certain things as “their right.”

  Pathological Lying
  Has no problem lying coolly and easily and it is almost impossible for them to be truthful on a consistent basis. Can create, and get caught up in, a complex belief about their own powers and abilities. Extremely convincing and even able to pass lie detector tests.

  Lack of Remorse, Shame or Guilt
  Instead of friends, they have victims and accomplices who end up as victims. The end always justifies the means and they let nothing stand in their way.

  Toepasselijk.

 8. Ali Baba & z’n 40 stichtingen!

  Zulk soort rovers kunnen we dus missen als kiespijn op dit eiland. Ze zorgen voor obstipatie bij politie, OM, belastingdienst en Justitie. En dragen dus helemaal niets bij aan het eiland.

 9. Deze zich zakenman noemende crimineel is een grote vriend van Charles COOPER.
  Zo zie je maar….als je het virus nog niet had….waar je mee omgaat wordt je mee besmet.

 10. Met zoveel vijanden mag hij nog blij zijn nog niet door de Amsterdamse onderwereld omgelegd te zijn, maar dat kan altijd nog.

 11. @ Nardy: dapper deze reactie. Ook erg gelachen. Maar inhoudelijk klopt het ongeveer wel wat je schrijft. Veel komt me bekend voor. Je bent alleen mij vergeten te noemen. Ik heb begrepen dat je een investigator bent en meer gedupeerden vertegenwoordigd, dus ik zal me binnenkort tot je wenden. Hoe kan ik je bereiken?

 12. @nardy. Bedankt voor de informatie!

 13. 16 Mei 1959 wordt de gewurgde prostituee Judith Buddingh “zwarte Judith” gevonden. De zaak komt in handen van Gerard Toorenaar en zijn partner Henk Bremer (de latere commissaris van Beverwijk). Sommige families hadden veel te zeggen in het hoerenwereldje op de Wallen zoals de familie Krabshuis en Mientje Vet (zij zou de moeder zijn van Henkie Vet oftewel Henk de Vries van de Bulldog, wiens vader Rinus of Jaap Vet zou zijn, zij zijn broers) en natuurlijk mevrouw Assendelft van Wijk beter bekend als “tante Leen of ma Hoedendoos”, zij had als zoons Chris en Robbert en als dochter Wiessie, Stien en een derde. Chris en Robbert Assendelft van Wijk bezaten vele peeskamers tot op de dag van vandaag, hoewel een van de broers waarschijnlijk al overleden is.

  Er wordt nog steeds gezocht naar iemand die graag vrouwen wurgt.

 14. Prachtig levensverhaal, dat van van Assendelft van Wijck! Lijkt erop dat we met hem de perfecte opvolger van onze frauderende ministerpresident Schotte hebben.

  Kan dit levensverhaal niet in een theaterstuk of film verwerkt worden?

 15. Je hebt altijd baas boven baas dus, maar ik weet niet of hij nu nog voor een plekje in onze regering in aanmerking komt, want hij steekt wel erg met kop en schouders boven de rest uit. Het kan nooit de bedoeling zijn, dat personeel het beter weet en kan dan de baas. Charles Cooper zou er verstandig aan doen om met Christiaan niet in zee te gaan, want dat gaat de belastingbetaler zeer veel geld kosten.

 16. Ik heb nog 125.000 nafls van je tegoed voor het bouwen van je kantoor op Pietermaai 144. Staat nu al meer dan een jaar open Van Assendelft van Wijck met je misleidende naam!! Kun je proberen tegenvorderingen te creëren, dat schijn je wel vaker te doen. Is toch echt niet normaal in mijn wereld hoor, een aannemer die iets moet bouwen en dan de eigenaar betalen!! Ik heb eerlijk dag en nacht met mijn mensen gewerkt om daar een leuk gebouw neer te zetten, en zit nu in de moeilijkheden doordat ik al jouw kosten en lonen heb moeten voorschieten, en jij graag dingen gratis wil.

  Betalen graag, zsm!!

 17. A jega ora pa ruim op Schotte, Hakim, Jamaloodin & y consortionan Dossantos cu Van Assendelft van Wijck !!

 18. @ Nardy, hoe weet jij dit allemaal? Niet dat ik je niet geloof. Ik ben advocaat en zou graag eens met jou in contact willen komen.

 19. Overval update.

  Afgelopen donderdagavond kwam de eigenaresse thuis van de bruiloft van haar dochter in het buitenland. Thuis aangekomen trof zij het huis aan in een ingebroken staat. Alles lag (nog steeds) overhoop. De voordeur bleek niet door haar schoonzoon met schroeven te zijn afgesloten, zoals haar door hem wel op het hart was gedrukt. Immers, de ‘inbreker/overvaller’ had de huissleutels meegenomen. Bij binnenkomst zag de eigenaresse in een oogopslag dat haar TV en haar lievelingsschilderij ook waren verdwenen. Dit itt wat haar schoonzoon had meegedeeld.

  Een praatje met Rico Allee (zie onder) van de Jan Sofat-security leverde al snel meer info op. De JS-security bleek nog veel meer te hebben gedaan dan hieronder weergegeven. Zo vertelde Rico dat de inbreker een Nederlander was… (!). Hij droeg nl weliswaar een masker, maar sprak accentloos Nederlands toen hij de stagiair boeide en vertelde: “Blijf hier zitten, anders schiet ik je dood”. Bovendien had hij de beschaving de boeien van de stagiair na afloop van de inbraak half los te maken. Verder zijn er voetsporen van de dader in de mondi naast haar huis gevonden. Tot slot heeft de Dogs-on-Guard-security vanaf die bewuste dag elke nacht het huis met een hond bewaakt, om er zeker van te zijn dat niemand opnieuw zou inbreken. Topwerk overigens Rico Allee en JS-security, daar heb je wat aan!!

  Nog meer goed werk: er waren camerabeelden gemaakt van de binnenkant van het huis, direct na de overval. De eigenaresse heeft deze gister met Allee dan ook bekeken. Wat bleek?

  De TV (van ca 140 bij 90 cm) en het vermiste schilderij stonden op de beelden!! Hetgeen alleen maar kon betekenen dat ze WEER inbraak had gehad! Deze TV en betreffende schilderij waren juist DE spullen waar ze met haar bijna ex-man flinke discussies over had gehad. Vreemde was dat de andere weliswaar op de grond stonden, maar er nog wel waren. Ook was haar dekbed en beddengoed gestolen. Precies zoals de andere inbraken in België destijds, met dit verschil dat in Belgie destijds ook haar matras was meegenomen.

  Het is onmogelijk geweest om dit ‘s nachts nog een keer te doen: het huis was bewaakt. Bovendien heb je voor dit formaat TV echt een flinke auto nodig. En misschien lakens om deze eromheen te wikkelen? Hoe dan ook, de deuren waren niet geforceerd dit keer. De (nieuwe?) inbreker heeft dus kennelijk een sleutel gebruikt, en het huis weer netjes afgesloten…… . Hoe ongebruikelijk allemaal toch.

  De eigenaresse heeft deze aanwijzingen vandaag dus met zelf maar een eigen onderzoek ingesteld. Immers, ze weet in haar hart dat haar man hier achter zit -net zoals de vorige keren- maar bewijs dit toch maar weer eens. De vorige keren gaf hij het tenminste toe, waarvan gespreksopnames zijn gemaakt. Dit keer zou hij zich dus wel nader bedenken.

  Bovendien zal ze van de politie, als inderdaad blijkt dat haar bijna-ex man hierachter zit, toch wel te horen dat hij recht heeft in haar huis te komen en haar spullen mee te nemen. Maar er is meer gebeurd dan een inbraak, er is een hele lieve en nette stagiaire overvallen. Die nog steeds heel emotioneel is onder alles wat er hem is overkomen.

  De security heeft inmiddels wel vastgesteld dat haar man in het weekend (toen de vrouw net een dag thuis was) ‘s avonds laat de security heeft gepasseerd, en langs haar huis is gereden. Niet om langs te komen of te praten, de eigenaresse heeft hem al lang niet meer gesproken, en wil dat ook niet (meer). Waarom hij dus langs haar huis moest rijden, blijft een ook een raadsel.

  Het ongebruikelijk zoete mailtje dat ze zondag van hem ontving was ook zeer ‘out of character’.

  Vanochtend vertelde de poltie de vrouw dat tenminste de 2e inbraak vermoedelijk door haar man was. En die had recht zich toegang tot het huis te verschaffen zolang nog niet gescheiden…… zucht……Ze wilden dus weer geen aangifte opnemen of onderzoeken. De eigenaresse drong echter aan, wijzend op het feit wel HAAR spulletjes waren meegenomen. Schoorvoetend namen ze dat deel dan maar op.

  Anyway: Ik denk niet dat de inwoners van Jan Sofat zelf dus ongerust hoeven te zijn over hun eigen huis & haard. Alleen de eigenaresse van het betreffende huis op Jan Sofat 158B….

  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 20. De afgelopen dagen ben ik meerdere keren gewezen op een interessante ontwikkeling op deze site. Zoals een reactie van Christiaan van Assendelft van Wijck Zelfe, op een paar ‘beschuldigingen’, die hem blijkbaar met een noodgang in de luchtpijp waren geschoten. Mij is gevraagd of ik niet eindelijk mijn stilzwijgen wilde doorbreken over het niet al te frisse verleden van zijn ondernemingen en zijn persoon. Het is inderdaad de hoogste tijd. Wat er met de stagiair en (weer) met het huis van de ex-vrouw van Christiaan van Assendelft van Wijck is gebeurd is inderdaad onacceptabel en uiterst dubieus. First things first.

  @ Christiaan Eduard van Assendelft van Wijck: U stelt dat er “een onjuist crimineel beeld” van U wordt neergezet. Dat klopt inderdaad. Hierbij het -naar mijn bescheiden mening- het juiste criminele beeld:

  1) U bent oa veroordeeld voor het opzettelijk aanrijden van een fietsend stel in een boze bui in Amsterdam in 1979.

  2) Daarnaast bent u voor een poging tot wurging, mishandeling en doodsbedreigingen mbt een groepje bouwinspecteurs die op 26 november 2003 een bouwstop op de Keizersgracht 221 legden. De bouwstop kwam na diverse waarschuwingen, toen het groepje op de bewuste dag opnieuw voor de zoveelste keer diverse illegale zaken hadden geconstateerd. Voor deze mishandeling bent u veroordeeld tot een boete en 240 uur taakstraf.

  Veroordelen is één, uitvoering is een ander verhaal. Tekenend hoe vernuftig u bent: Toen u zich niet lang na het vonnis voor het taakstraf gedeelte moest melden, vluchtte u. Maar werd in maart 2010 op Schiphol, onderweg naar Curacao toch in uw kraag gegrepen. U werd overgebracht naar de zware gevangenis Lelystad (NL). Mocht U dit nog ontkennen (zoals altijd alles): uw registratienummer was 3015553 en u verbleef in paviljoen J05-C.
  Schrander als u bent, mocht u, -geholpen door een justitieman en uw slimme Curacaosch-Surinaamse advocaat (of “vriend” zoals u wilt), na een week of 3 brommen toch nog uw taakstraf uitvoeren. Het ging tenslotte om een vergissing: u wist niet dat u zich had moeten melden… U meldde zich (per Rolls Royce) bij de reclassering in Amsterdam. Maar daar waren de huisregeltjes u net iets te streng. Toen ook nog eens bleek dat niemand om te kopen was, bent u, nog voordat u de tuinhandschoenen moest aantrekken, terug naar België gevlucht. Aldaar aangekomen hebt u de huisarts gebeld, die u doorverwees naar het ziekenhuis. En daar kwam de zoveelste niet-verifieerbare schedelfoto met TIA tevoorschijn. Die schedelfoto’s en vele andere gefaket TIA’s worden, naast uw excuus van 1 been, worden nog steeds te pas en te onpas gebruikt. Tijd voor een andere “ziekte”?

  Maar dat even daargelaten, de truuk werkte wel. De NL-Justitieman en Cur advocaat hebben ervoor gezorgd dat de taakstraf mocht worden uitgevoerd op het eiland waar u woont (alhier) en ingeschreven staat. Vervolgens hebt u een werkplek gevonden op de sociale werkplaats Groot St Martha. Daar aangekomen, wees u nog eens naar uw been en de TIA. U kon niet werken. Hierop kreeg u echter de opdracht om een extra gebouwtje aan St Martha te tekenen. Die opdracht hebt u toen door architect Tom Bruinen laten uitvoeren (overigens zonder dat deze wist waarvoor hij gebruikt werd). Tekening onder eigen naam ingeleverd op St Martha, de 240 uur werd afgetekend. Klaar! En u hebt nooit meer iets van het OM vernomen.

  3) Verder staan nog ettelijke zaken open voor onderzoek: er zijn verschillende aangiftes hier en daar van diverse doodsbedreigingen en mishandelingen (meestal vrouwen, regelmatig advocaten, enkele aannemers en zakenpartners). Ook zijn er 2 verzekeringsfraude zaken rondom uw voormalige Mercedes, alsmede een Jaguar XK8 in 1999. Uw beste vriend (Pablo) heeft in deze laatstgenoemde zaak voor heling en verzekeringsfraude uw straf uitgezeten voor heling, uit loyaliteit voor U. Hierna richtte u broederlijk saampjes de Amsterdamse Bouwmaatschappij op. Nadat Pablo echter ontdekte dat U een fiks bedrag uit de kas had gestolen, en U spontaan een klap verkocht (U: “hij sloeg me!”), pleegde hij niet lang daarna zelfmoord.

  4) Hierna kreeg u een andere loopjongen, genaamd Peter Passenier. Als gezellig gelegenheidsduo bezocht en mishandelde U oa dhr Cees Baas in Delifrance Bloempot. Peter nam, zoals loyaal kompaan betaamd, alle schuld op zich en deed, en deed, in navolging van Pablo, wederom uw tijd. Uw dank was groot, u leende hem wat geld, en adviseerde Peter, die hiervoor 7 jaar lang, 6 dagen per week van 4 uur ‘s ochtend tot 17 ‘s middags werkte om verse broodjes te bakken, zich vooral in te laten in zaken met een wijkend luchtje. Waarna niet veel later ook deze vriend jammerlijk aan de nodige stress overleed.

  5) Tevens heeft het wereldje van Bef & Toga al kennis gemaakt met uw knuisten. Incluis bedreigingen met klachten bij Deken(s) als rekening dienen te worden voldaan. Ook komt het regelmatig voor dat als de advocaat van de tegenpartij u wat teveel doorziet deze, al dan niet in aanwezigheid van een rechter, te niet vriendelijk verzoekt om zich vooral terug te trekken, teneinde een klacht bij, -jawel- alweer die Deken, te voorkomen.

  6) Vwb dat prachtige verhaal dat U in Nederland 2 beursgenoteerde bedrijven had, waarmee U uw geld hebt verdiend: U hebt slechts een spoor van oplichting en fraude achter gelaten in Amsterdam. Zakelijk leek U eigenlijk meer op een kameel op Friese doorlopers. Dat wil echter niet zeggen dat U na uw eerste faillissement meteen veroordeeld was tot het hoeden van kleinvee of het klieven van gevogelte.

  Uw vermogen vloog in juli 1993 van 0 naar tig miljoen in 4 maanden tijd, nadat u uw voormalig zakenpartner, na een jaar intimidatie, hem door kompaan Johan de Vries een pistool op zijn hoofd te laten zetten en hem te dreigen hem te laten sterven aan een acute loodvergiftiging. Dit teneinde de man een contractje te laten tekenen waarin hij in 1 pennestreek afstand te moest doen van aandelenpakket, een paar ondernemingen en een portfolio (grachten) panden. Tot op vandaag de dag bedreigt en chanteert u deze ex-partner nog steeds om hem onder controle te houden, opdat er geen aangifte wordt gedaan. Zie oa onder Co Appelman.

  7) Verder hebt u nog nooit ergens belasting betaald. Geen inkomsten belasting. En ook geen winstbelasting. U mijdt dit door ondernemingen te drijven vanuit Stichtingen en SPF-fen op Curaçao en diverse andere constructies in Uithetzicht(ei)landen. Hieronder bevindt zich o.a. ook de Curaçaose SPF Vita & Pax. Ook al geen Stichting die je een Middellandse Zee-gevoel geeft. SPF Vita et Pax kreeg in 2002 een ruling omdat U uw vrouw (die nooit ergens iets van af heeft geweten) de achterligger maakte. Het avontuurlijk verdiende geld uit 1993 bracht u vervolgens via St Vincent en andere exotische routes naar Aruba en vervolgens Curaçao, eea met een beetje hulp van een nietsvermoedende bekend accountantsbureau, die gelijk even op vage gronden in 1995 uw Pensionado status regelde. Hierna neemt u uitsluitend uw jolige tegoeden, die u uit de Beachclub St Tropez en de huren van uw Villa Toscane alsmede uw optrekje in Belgie Cash & Netto onder de noemer ‘eeuwigdurende leningen’ op. Je kunt de geur van de witte was van de Gerrit van der Veenstraat bijna in Curaçao ruiken!

  Overigens, wel verstandig dat u in ’94-’95 zo snel mogelijk naar 9000 km verderop verhuisde met uw familie. Uw laatste actie viel inderdaad zelfs niet goed bij de toffe jongens-cliëntèle van café Lexington en barretje Hilton. De actie was strikt genomen namelijk niet helemaal comme-il-faut, zelfs niet bij hun. Maar hé wie bananen eet moet ook de schillen kwijt.

  8) Dan de diverse doodsbedreigingen van uw ex-en, zelfs een poging tot wurging. Net zoals bij die vrouwelijke bouwinspecteur in 2003. U tilt doorgaans op een gegeven moment graag al uw (ex) vriendinnen/vrouw bij de keel op, om deze vervolgens langdurig dicht te knijpen. Zoals onlangs ook weer te lezen was in de Vigilante van 9 januari 2012 bij uw vrouw.

  9) Tot slot beschik ik verder over keiharde bewijzen van de hieronder verder genoemde inbraken in België en Curaçao. U ligt in een scheiding met uw vrouw, en u weet: zo’n oorlog kost dukaten. Uw vrouw heeft de afgelopen 30 jaar zich op uw hardhandige verzoeken nimmer ergens ingeschreven, en nooit ergens om gevraagd. Maar toen ze dan toch recht bleek te hebben op de helft, bleek U in privé niets op uw naam te hebben. U dreigde dan ook dat als zij niet deed wat u wilde, zij niets kreeg. Ze zit wel tegen haar pensioen aan. Ondanks de diverse convenanten die haar, die al dan niet onder misleiding/danwel dwang, om de oren vlogen en binnen 10 minuten moesten zijn getekend. Daar heb ik een paar gezellige tapes van. Je zou zeggen: convenant is binnen. Maar toen zij dapper nakoming verzocht tijdens uw beide echtscheidingsaanvragen, brak u gewoonweg in haar woningen om achter haar juridische bewijzen en strategie te komen, teneinde haar de mond te snoeren. Uw vrouw is wel een fatsoenlijke vrouw, doet dus netjes aangifte. Maar ja, doe maar eens aangifte als je in een scheiding ligt. Geen politie die je beschermt. Maar uw vrouw wil nog steeds wel graag haar alimentatie en nakoming. En dan mag u tegen iedereen die het maar wil horen dat u uw vrouw een huis hebt gegeven van 1,8 miljoen euro en 14.000 per maand. Dat klinkt zeker loyaal en gul. Maar het is gewoonweg kul. U misleidt, bedreigt en besteelt haar steeds weer.

  Al het bovenstaande ‘beschuldigingen’ (en nog zo’n 30 andere) liggen inmiddels bij de diverse OM’s. Dus vermoorden hoeft u mij niet meer, en in mijn brievenbus is nog steeds geen chantagemateriaal te vinden. Ook hoeft u geen pogingen meer te doen me uit publieke gelegenheden te laten zetten. Dat vertrouwen en respect hebt u nl ook op dit eiland meer. Maar daagt u vooral me eens uit dit bovenstaande, inclusief uw jarenlange witwaspraktijken te bewijzen. Natuurlijk graag uitsluitend en plein public, zodat ik het fysiek overleef. Hoewel ik niet uit hetzelfde milieu kom als u, en zoveel scheldwoorden ken, kan ik u inhoudelijk wel wat realiteit bieden.

  Pfff even de vingers strekken…. we gaan nog even verder voor de geïnteresseerden onder u ☺

  @ vele reacties over de wederopbouw van het monument Stellamaris op Pietermaai 152:
Toen “per ongeluk” op 23 januari 2004 en in uw aanwezigheid het monument Stellamaris op Pietermaai 152 (waar voormalig Beachclub Moon, tegenwoordig St. Tropez op is gebouwd), naar eigen zeggen “instortte” (maar feitelijk gewoonweg is gesloopt) heeft u verschillende “getuigen” gekocht of onder dwang gezet om verklaringen af te leggen. Gelukkig kreeg 1 van de echte getuigen spijt van de door jouw persoonlijk geschreven getuigschriften en onder dwang getekend, en meldde dit bij het OM. Het OM maakte er gelukkig werk van.

  Christiaan van Assendelft van Wijck werd veroordeeld tot het betalen van geldsom en het wederopbouw van het monument. Tot op vandaag de dag is die wederopbouw niet gerealiseerd. Het laten opbouwen met kapitaal van een drietal jonge enthousiaste investeerders van Beachclub Moon (om het vervolgens onder behoorlijke dwang voor een appel & ei verkopen) leverde aan huur immers ca 22.000 gulden per maand op. Dat is veel meer dan een gerestaureerd monumentje voor zijn dochter ooit zal opleveren. Het OM heeft het er kennelijk bij laten zitten. Dat neemt niet het strafbare (slopen van een monument) weg. het OM kan nog altijd beslissen hier een zaak van te maken. Wordt vervolgt.

  Voor wat betreft de uitspraak van Van Assendelft van Wijck (hieronder): “3 exen trachtten mij al 1 jaar gezamenlijk het leven onmogelijk te maken door mij van uiterst belastende feiten te beschuldigen” het volgende kort: Ik ben die ene van niet 10, maar 12 jaar geleden. We hadden slechts enkele maanden ‘iets’. U kunt altijd alles zo goed 180 graden omdraaien en chaos creëren dat mensen er uiteindelijk duizelig van worden en afhaken.

  Zwartmaken, nog zo’n talent van u. Ik denk dat u mensen, die u door hebben, doorlopen zo zwart maakt, om te voorkomen dat ze uit de school klappen. Of stel je voor: nog worden geloofd ook! Van zwartmakerijen van mijn eigen naam heb ik overigens 38 schriftelijke bewijzen. Waaronder eentje naar een rechter tijdens een zwart gemaakte beslagzaak tegen u, om de zaak te beïnvloeden. Verder pakken met emails, gespreksopnames, smsjes, en verklaringen hiervan.

  @ lezers: Hoe Christiaan van Assendelft van Wijck nog steeds met die vele aangiftes voor onderzoek wegkomt? Door doorlopend overal iedereen de schuld te geven, keihard te liegen, zich te verschuilen achter zijn rechtspersonen, chaos te creëren, en daarbij te blijven zwerven tussen Curacao, NL en België. Dat werkt -voorlopig- kennelijk goed genoeg om aangiftes, taakstraffen en belastingen te omzeilen. En mocht hij ergens wel voor worden verhoord, de man heeft hopi ervaring. In zijn eigen Amsterdamse taal gezegd vertelt dit straatschoffie aan alle goudhaantjes die nou eenmaal aan miljonairs kleven, dat hij vele mensen het leven zuur heeft weten te maken en dus vele 10.000 Watt lampen op zich gericht heeft gehad. Dit belandt mogelijk ook weer in de doofpot “echtscheiding” of “ex” of “ik krijg nog geld van hem” of “ze willen me zwartmaken”. Dat wil niet zeggen dat ook al komt hij te vaak met dingen weg, de man geen strafbare feiten pleegt.

  Misschien helpt het overigens ook als je partners hebt als Luigi en Robbie Dossantos, danwel partners met veel geld van dubieuze komaf [““En … (naam bekend bij mij) , justitie en belastingen dat kwam door een projekt (Kiki beach, een mislukt project van 1,3 miljard nafls “uit eigen middelen”, red.) waarbij ik een paar zware jongens als partners had . Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar”.]?

  Of dat je dikke vriendjes bent met Schotte, Hakim, ” zie de prachtige regeringsfoto’s op http://www.amigoe.com/english/89347-schotte-cabinet-announces-giant-project-of-13-billion-guilders- ?

  Hoe dan ook: De vele aangiftes, vonnissen, persberichten, ziekenhuisrekeningen, onbetaalde facturen en de door u in zwaar weer gekomen aannemers liegen er niet om.

  @ Juny: Dossantos lijkt dan bekend en crimineel, Chris van Assendelft van Wijck (geen adel, gewoon geboren & getogen in een piepklein huisje in barre omstandigheden in de Jordaan) is een veroordeeld crimineel waar je U tegen mag zeggen.

  Vwb de waarschuwing dat hij straks de USA niet meer binnen komt: No worries. Christiaan vindt zichzelf dan “een goed mens”, in elk geval komt dit prachtexemplaar met bovenstaand strafblad, antecedentenrecord en bijpassende code red op anti-gastenlijsten, de USA niet meer in. Ondanks bijbehorende ontkenningen.

  @ NaHoedendoos, ik heb nog een paar interessante details, maar u bent ‘right-on’.

  @ Co Appelman: ik weet dat U het zwaar te stellen hebt gehad nadat u vele aandelen en panden aan hem bent kwijtgeraakt. Hopelijk komt met de wetswijziging van 1 juli 2012 mbt verlening verjaring van zware misdrijven, en met een beetje hulp van het OM de uw zo zuurverdiende en geroofde centjes weer toe.

  @ Stagiair: je overval/inbraak is uiterst verdacht. Vier dezelfde soortige inbraken (evenwel zonder overval) zijn zijn bijna-ex vrouw al eerder overkomen. Nou is niet elke schot een woerd, maar ik kan van 3 bewijzen dat ze in opdracht van Christiaan van Assendelft van Wijck waren. Deze laatste wordt verder onderzocht, ik blijf snorren. Wellicht stilt het niet de pijn en emoties, maar ik hoop dat als er opheldering komt, je beter in staat bent hiermee om te gaan. We houden je op de hoogte!

  @ Versgeperst: Sorry redactie, voor al het leeswerk. Ik heb uw gedragsregels goed gelezen, en meen me eraan te hebben gehouden. Ondanks best zware kost. De druppel was wat de stagiair is overkomen. De reactie van Christiaan zelf, de Versgeperst redactie met een ondertoon te dreigen met een rechtszaak, en de zoveelste beschuldiging aan mijn (en anderen hun) adres, deed de rest.

  “een onjuist crimineel beeld”? Dan weet u nu hoe de driekleur er wèl bij hangt. Met deze boodschap erbij: ik, en met mij vele anderen -uit fatsoen noem ik maar even geen namen- zijn de criminele activiteiten, leugens, (doods)bedreigingen en zwartmakerijen van Van Assendelft van Wijck meer dan zat. De meesten zijn inmiddels ook de angst voorbij. Dit is de time-to-talk.

  Voor de (nog) verder geïnteresseerden onder ons: Stay tuned…

 21. ‘Tevens heeft u in dat artikel de naam van een bekende curacaoenaar genoemd als mijn zakenpartner’

  Maak daar maar van bekende en criminele Curacacaoenaar.

 22. @Chris van Assendelft van Wijck, Een intergere zakenman doet geen zaken met een crimineel zoals Robby Dos Santos waar zelfs de USA bij betrokken is. (als ik u was zou ik maar oppassen de volgende keer dat u in de USA bent).
  @wanneer gaat u het monument opbouwen dat u heeft illegaal laten slopen?

 23. Natuurlijk is een ieder bekend met de ontkenningen van Christiaan van Assendelft van Wijck, zijn “goede bedoelingen”, zijn goede vriend / advocaat, en zijn dreigementen (oa hiermee).

  In dit geval geef ik ook graag mijn reactie op Van Assendelft van Wijck (vergist u zich niet in de prachtige dubbele achternaam: de man is niet van adel, doch geboren en getogen in een nogal familie uit de Jordaan -“zelfs mijn vader kende het verschil tussen slecht en heel erg verrot”-, en komt zelf verder compleet met bijbehorende strafbladen in NL, Belgie, en Curacao). Een mij bekende bron beschikt nl. over een aantal interessante gespreksopnames, waarin de heer in kwestie zichzelf nogal tegenspreekt, alsmede uiteindelijk schoorvoetend toegeeft, iemand opdracht te hebben gegeven enkele inbraken bij zijn vrouw te plegen in haar nagenoeg lege huis in België, teneinde te kunnen beschikken over haar juridisch strategische paperassen en bewijzen.

  Ook heb ik hier voor me een email van 30 april 2012 aan mij (zijn voormalige zakenpartner), waarin Christiaan (naast alle nieuwe bedreigingen o.a) schrijft:

  “En … (naam bekend bij mij) , justitie en belastingen dat kwam door een projekt (Kiki beach, een mislukt project van 1,3 miljard nafls “uit eigen middelen”, red.) waarbij ik een paar zware jongens als partners had . Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar. Tja en dan krijg ik natuurlijk ook een onderzoek en vragen .”

  Wellicht heeft Chris van Assendelft van Wijck het hier niet over die, verder voor mij niet bekende Robbie en Luigi Dossantos. Toch ben ik best benieuwd wie die “paar zware jongens” dan wel zijn, die kennelijk zelfs naar zijn maatstaven nogal frauduleus zijn, maar waarmee hij toch willens en wetens zaken mee wilde doen ….

  Voorts ben ik als investeerder best benieuwd, wetend dat betreffend heerschap zelf ‘slechts’ beschikt over een kleine 25 miljoen nafls (gebouwd op het vermogen dat hij van mijn ondernemingen heeft afgeperst), hoeveel geld die “paar zware jongens” dan wel niet bezitten, nu zij in ieder geval dan kunnen beschikken over de resterende 1,275 miljard nafls. Welke 2 belastingplichtigen op Curacao verdienen zoveel geld, en vooral: hoe? Graag reacties hierop cc aan het Curacaosche en Amerikaanse OM.

  Tot slot als iemand die ook in het verleden in opdracht van bovenstaand heerschap een pistool op zijn slaap heeft gehad en in gijzeling is gehouden, weet ik precies wat de stagiair doormaakt. Ik de stagiair oprecht heel veel sterkte om er bovenop te komen!
  Naast de ontkenningen van Christiaan van Assendelft van Wijck, zijn “goede bedoelingen”, zijn goede vriend / advocaat, en zijn dreigementen (oa hiermee).

  In dit geval geef ik ook graag mijn reactie op Van Assendelft van Wijck (vergist u zich niet in de prachtige dubbele achternaam: de man is niet van adel, doch geboren en getogen in een nogal familie uit de Jordaan -“zelfs mijn vader kende het verschil tussen slecht en heel erg verrot”-, en komt zelf verder compleet met bijbehorende strafbladen in NL, Belgie, en Curacao). Een mij bekende bron beschikt nl. over een aantal interessante gespreksopnames, waarin de heer in kwestie zichzelf nogal tegenspreekt, alsmede uiteindelijk schoorvoetend toegeeft, iemand opdracht te hebben gegeven enkele inbraken bij zijn vrouw te plegen in haar nagenoeg lege huis in België, teneinde te kunnen beschikken over haar juridisch strategische paperassen en bewijzen.

  Ook heb ik hier voor me een email van 30 april 2012 aan mij (zijn voormalige zakenpartner), waarin Christiaan (naast alle nieuwe bedreigingen o.a) schrijft:

  “En … (naam bekend bij mij) , justitie en belastingen dat kwam door een projekt (Kiki beach, een mislukt project van 1,3 miljard nafls “uit eigen middelen”, red.) waarbij ik een paar zware jongens als partners had . Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar. Tja en dan krijg ik natuurlijk ook een onderzoek en vragen .”

  Wellicht heeft Chris van Assendelft van Wijck het hier niet over die, verder voor mij niet bekende Robbie en Luigi Dossantos. Toch ben ik best benieuwd wie die “paar zware jongens” dan wel zijn, die kennelijk zelfs naar zijn maatstaven nogal frauduleus zijn, maar waarmee hij toch willens en wetens zaken mee wilde doen ….

  Voorts ben ik als investeerder best benieuwd, wetend dat betreffend heerschap zelf ‘slechts’ beschikt over een kleine 25 miljoen nafls (gebouwd op het vermogen dat hij van mijn ondernemingen heeft afgeperst), hoeveel geld die “paar zware jongens” dan wel niet bezitten, nu zij in ieder geval dan kunnen beschikken over de resterende 1,275 miljard nafls. Welke 2 belastingplichtigen op Curacao verdienen zoveel geld, en vooral: hoe? Graag reacties hierop cc aan het Curacaosche en Amerikaanse OM.

  Tot slot als iemand die ook in het verleden in opdracht van bovenstaand heerschap een pistool op zijn slaap heeft gehad en in gijzeling is gehouden, weet ik precies wat de stagiair doormaakt. Ik de stagiair oprecht heel veel sterkte om er bovenop te komen!

 24. Natuurlijk is een ieder bekend met de ontkenningen van Christiaan van Assendelft van Wijck, zijn “goede bedoelingen”, zijn goede vriend / advocaat, en zijn dreigementen (oa hiermee). 

  In dit geval geef ik ook graag mijn reactie op Van Assendelft van Wijck (vergist u zich niet in de prachtige dubbele achternaam: de man is niet van adel, doch geboren en getogen in een nogal familie uit de Jordaan -“zelfs mijn vader kende het verschil tussen slecht en heel erg verrot”-, en komt zelf verder compleet met bijbehorende strafbladen in NL, Belgie, en Curacao). Een mij bekende bron beschikt nl. over een aantal interessante gespreksopnames, waarin de heer in kwestie zichzelf nogal tegenspreekt, alsmede uiteindelijk schoorvoetend toegeeft, iemand opdracht te hebben gegeven enkele inbraken bij zijn vrouw te plegen in haar nagenoeg lege huis in België, teneinde te kunnen beschikken over haar juridisch strategische paperassen en bewijzen. 

  Ook heb ik hier voor me een email van 30 april 2012 aan mij (zijn voormalige zakenpartner), waarin Christiaan (naast alle nieuwe bedreigingen o.a) schrijft: 

  “En … (naam bekend bij mij) , justitie en belastingen dat kwam door een projekt (Kiki beach, een mislukt project van 1,3 miljard nafls “uit eigen middelen”, red.) waarbij ik een paar zware jongens als partners had . Bij een heeft justitie 50 miljoen gevonden met een opgegeven gemiddelde inkomen van 60.000 per jaar. Tja en dan krijg ik natuurlijk ook een onderzoek en vragen .”

  Wellicht heeft Chris van Assendelft van Wijck het hier niet over die, verder voor mij niet bekende Robbie en Luigi Dossantos. Toch ben ik best benieuwd wie die “paar zware jongens” dan wel zijn, die kennelijk zelfs naar zijn maatstaven nogal frauduleus zijn, maar waarmee hij toch willens en wetens zaken mee wilde doen ….

  Voorts ben ik als investeerder best benieuwd, wetend dat betreffend heerschap zelf ‘slechts’ beschikt over een kleine 25 miljoen nafls (gebouwd op het vermogen dat hij van mijn ondernemingen heeft afgeperst), hoeveel geld die “paar zware jongens” dan wel niet bezitten, nu zij in ieder geval dan kunnen beschikken over de resterende 1,275 miljard nafls. Welke 2 belastingplichtigen op Curacao verdienen zoveel geld, en vooral: hoe? Graag reacties hierop cc aan het Curacaosche en Amerikaanse OM. 

  Tot slot als iemand die ook in het verleden in opdracht van bovenstaand heerschap een pistool op zijn slaap heeft gehad en in gijzeling is gehouden, weet ik precies wat de stagiair doormaakt. Ik de stagiair oprecht heel veel sterkte om er bovenop te komen!

 25. Van Assendelft, als je iets te zeveren hebt, kom dan met schone handen, maar dat zal je met zo’n bagage nooit lukken.

 26. Onder NaHoedendoos 01-05-2012 heeft u zonder wederhoor mijn volledige naam in een strafrechtelijk onderzoek naar een ernstig misdrijf geplaatst. Tevens heeft u in dat artikel de naam van een bekende curacaoenaar genoemd als mijn zakenpartner. De reactie door uw redactie het plaatsen waard gevonden beschouw ik als opzettelijke laster.

  Nimmer heb ik mij schuldig gemaakt aan inbraken en/of overvallen. De genoemde vermeende en door mij betwistte zakenpartner in de reactie zal ook niet blij zijn met deze lasterpraat.

  Het feit:
  – 3 dames waarvan 1 mijn verbitterde en totaal verbouwde bijna ex-echtgenote alsmede 2 ex-vriendinnen van 10 en respectievelijk 2 jaar geleden, trachtten mij al 1 jaar gezamenlijk het leven onmogelijk te maken door mij van uiterst belastende feiten te beschuldigen.

  Ik vind het zeer kwalijk dat u redactie zich hiervoor leent en u begrijpt dat u op deze wijze meewerkt aan het verspreiden van een onjuist crimineel beeld dat mij zeer schaadt.
  Uit fatsoen noem ik de drie dames niet bij naam, maar desgewenst kunt u zich in verbinding stellen van mijn advocaat Mr. Mirto Murray

 27. Goed uitgelegd, helder en begrijpelijk verhaal van de Jan Sofat security, dank hiervoor. Jammer dat sommige mensen de stagiair / slachtoffer verdacht vonden. De stagiaire heeft een angstaanjagende overval meegemaakt.

  Er is wel iets vreemds aan de hand. De eigenaresse van het Jan Sofat-huis heeft begin 2011 namelijk ook 2x een zelfde soort inbraak meegemaakt in de 2e woning in Belgie. De vrouw woonde toen in de woning, de man woonde bij zijn toenmalige vriendin in Belgie. Vrijwel alleen de vrouw’s administratie was gestolen. De Belgische politie sprak over een opmerkelijke inbraak, zeer waarschijnlijk in opdracht van haar man, met wie zij in een echtscheiding lag. Want welke inbreker steelt nu administratie? De enige die baat had bij haar juridische paperassen was haar man. Maar ja, doe als vrouw aangifte, terwijl je in een scheiding ligt. De Belgische politie deed dus niets. Inmiddels is gebleken dat de inbraken inderdaad in opdracht van haar man zijn uitgevoerd.

  Terug op Curacao: Zelfde vrouw, zelfde bijna ex, nieuw huis. En ook op Jan Sofat vonden half 2011 twee inbraken plaats. Eén echte inbraak, en eentje, waarbij weer alleen administratie werd gestolen. De vrouw woonde inmiddels alleen op Jan Sofat, de man woonde elders bij zijn nieuwe by-side in Curacao. Maar ook de Curaçaose politie wilde deze 2e inbraak niet in een aangifte opnemen, omdat het vermoedelijk in opdracht van/of door haar eigen man was geweest, met wie zij (nog steeds) in een echtscheiding lag. En die kon juridisch gezien niet inbreken in zijn eigen huis. Volgens de Curacaosche politie.

  Terug naar deze “inbraak”. De vrouw des huizes moest naar het buitenland voor de bruiloft van haar dochter. Haar (inmiddels bijna ex)man wilde opeens net iets te graag op haar huis passen. De eigenaresse vertrouwde het niet, en wilde een oppas in haar huis. Ze had echter nooit kunnen bedenken dat zoiets zou gebeuren. De inbreker heeft lopen zoeken naar dingen, die achter schilderijen hadden moeten zitten… (!!) Uiteindelijk zijn alleen de spullen van de stageloper meegenomen. Daarna heeft de inbreker de stageloper weer losgemaakt.

  “Rare lucht aan deze zaak?” … dunkt mij ook.

  Hoe dan ook, de stageloper is voor de rest van zijn leven getraumatiseerd. Hij hielp de eigenaresse op een huis te passen, waar feitelijk niets te halen viel. Wat maakt het uit dat de stagiair voor de deur nog even zijn snack wilde opeten? Sinds wanneer maakt dat iemand verdacht? Laat de politie liever eens haar man ondervragen. Het is de zakenpartner van Robby Dos Santos, de projectontwikkelaar van Kiki Beach van 1,3 miljard, Chris van Assendelft van Wijck…… zelf ook al geen onbekende in justitiële kringen.

 28. First of all, ik ben GEEN woordvoerder van het beveiligings bedrijf. Ik werk er gewoon en na het lezen van die onzin die de politiewoordvoerder uit zijn duim heeft gezogen was ik gewoon pisnijdig vandaar dat ik conctact nam met deze site. Was m’n baas niet blij mee want ik had hem niks gezegd. Om deze reactie nu zal ie ook niet blij zijn, maar here we go:

  De stagiaire is het slachtoffer. Alles reacties die anders beweren slaan gewoon nergens op.

  @ Wancho:
  – Als we eerst de politie bellen gaan die 100 vragen stellen over een feit dat al gebeurd is. De reden waarom wij ook eerst onze eigen procedures uitvoeren is oim vast te stellen dat de dader ook daadwerkelijk gevlucht is en zich niet ergens in de buurt verscholen houden en wanneer de kust veilig is nog een misdrijf pleegt bij een ander huis op het terrein. Ook zijn er maar enkele manieren om Jan Sofat op illegale manier te betreden en te verlaten en kennen wij alle “vluchtroutes” uit ons hoofd. Tegen de tijd dat wij de politie hebben verteld hoe en waar ze moeten zijn en dat ze er eindelijk daadwerkelijk ter plaatse zijn, zijn we alweer 30 minuten verder. Wij kunnen in 2-3 minuten alle routes afgezetten en blokkeren in de hoop de dader tegen te komen en aan te houden.

  – Er was nooit sprake van 3 daders. Waar de politie woordvoerder dat larie verhaal van hem vandaan heeft is voor mij ook een raadsel. Der was maar 1 dader.

  – Zelfde geld voor de boot. Het huis ligt pal aan een stuk onbebouwd grond van zeker 5000m2 dat helemaal volgegroeid is. Meer kan ik er niet over zeggen zonder “tips” weg te geven, maar bij ons aan de ingang is ie zeker niet weggevlucht.

  – Het slachtoffer heeft verklaard dat hij voelde hoe de dader hem op een gegeven moment de boeien half doorsneed, de deur hoorde dicht en op slot gaan en toen was het stil. Na 15 minuten durft hij zich helemaal los te maken, vlucht via de achterdeur, klimt over de muur en rijd in zijn auto naar ons toe.

  – Het was een man die het slachtoffer van de overval is geworden.

  @Johnnie:
  – Klet niet uit je nek jongen, je was er niet bij en weet dus van niks. Je reactie is desondanks wel begrijpelijk, maar ondanks sommige security bedrijven en beveiligers die je her en der ziet die inderdaad niks voor stellen zijn wij van een ander soort hout gesneden.

  – Zie mijn uitleg aan Wancho over het hoe en waarom van eerst onze eigen procedures. En verder, we know what we are doing. We zijn geen amateurs. Over de huiszoeking -> sommige van ons waaronder ikzelf hebben een opleiding gevolgd en hebben het diploma van Buitengewoon Opsporingsambtenaar/Agent v. Politie. Nogmaals, we know what we are doing.

  @Marie
  – Zoals ik al zei, ben geen woordvoerder van het bedrijf. Ik ben naar voren gekomen met mij verhaal omdat ik het heel vervelend vind dat ondanks het harde werk van ons (sinds wij er daar zijn is het aantal inbraken/overvallen met 90% afgenomen) en dagelijks het risico nemen dat er wat met ons gebeurd tijdens werk, dat als er dan uberhaupt wat gebeurd dat notabene de woordvoerder van de polietie met zo’n idioot verhaal komt aanzetten. Als of er hier helemaal geen beveiliging staat en het een soort van “free for all” is hierin.

  – Ik wil de stagiaire helemaal geen oor aan naaien! Ik vertelde gewoon hoe het volgens zij eiegen verklaring is gebeurd. Want volgens het verhaal van de politie is het zo dat de dader de stagiaire doodleuk naar huis is gevold en hem toen daar overvallen heeft. Wat dus zou betekenen dat wij de beveiliging een vreemd persoon in een vreemde auto lekker bij de beveilgde controle ingang hebben doorgelaten en de stagiaire naar huis hebben laten volgen. Das tog je reinste onzin!

  – Zie mijn uitleg over de procedures aan Wancho en het stukje over het vastbinden en hoe hij gevlucht is.

  @Paulina
  – Wat moest de dader dan met die autosleutels doen dan? Meenemen, de auto instappen en naar de gesloten poort bij ons aan komen rijden en zichzelf aangeven? Denk eens even logisch na.

 29. Ik ga ook niet binnen eten als de hele dag de woning dicht heeft gezeten! Of houden sommige hier van in een sauna te eten. Misschien was hij lekker wezen stappen en dan heb je echt veel trek en zie je ook een beetje driedubbel.

  Het is gewoon een triestige overval en het maakt eigenlijk niet uit hoe en wat er is gebeurd. Wens de stagiare veel sterkte en hopelijk dat hij zijn angst snel te boven is!

 30. @paulina, ik g aook vaak voor mijn deur eten. lekker van de tuin genieten. Moet kunnen toch? Weer een voorbeeld van blaming the victim

 31. @ RP ik bel wel de politie gelijk als er iemand vastgebonden en weggevlucht is ja.

 32. Werksleutels en sleutels van de woning wel meegenomen, maar autosleutels niet??? hmmmm……..!!

  Wacht totdat je voor deur bent om dan te gaan zitten eten?? Kon je dan ook in de auto zitten eten of naar binnen gaan, toch?? Misschien smaakt het toch iets lekkerder buiten voor de deur?! Hahahahah

  Er hangt een rare lucht aan deze zaak!

 33. Als je wat hoort ga je eerst kijken toch?? Of bel jij de politie voor elk geluidtje?? Now ddan zal ik ze elke avond moeten bellen.

 34. jip johnnie, denk ook dat daardoor de woordvoerder dat bericht uitstuurt.
  En tevens wil hij denk ik die stagair een oor aannaaien met dat eten-op-de-stoep gedeelte. wat een blaming the victim actie. net alsof je als je ergens woont/verblijd niet op de stoep mag eten, want dan vraag je erom om beroofd te worden. Nee!!! Niemand vraagt erom om beroofd te worden en de enige schuldige is de overvaller!
  Grappig dat hij zegt: Nadat de procedure was uitgevoerd heeft de beveiliging de politie ingeschakeld.
  Dat had hij eerst moeten doen!
  en dat van dat vastgebonden overe en muurtje klimmen is ook dubieus.

 35. Deze reactie lijkt wel op een reactie om min of meer te vrij waarden dat de bewaking niet gewerkt heeft.

  Ook raar inderdaad dat de bewaking eerst haar eigen procedures uitvoert en dan pas de politie informeert, en waarom doorzoekt de bewaking het huis dat als er een gewapende overval is geweest, lijkt me vervuiling van plaats delict maar goed just a thought.

  Sterkte stagiair.

 36. Nee je ziet het verkeerd,volgens Wielie is de dader een Makamba?

 37. Een slechte PR voor het eiland, en voor de stagiaires die in Curacao stage willen lopen.
  Het moet toch niet gekker worden, ik hoop dat ze de dader snel pakken

 38. Opmerkelijk
  -beveiliging gaat eerst procedures uitvoeren, dan pas politie inschakelen?
  -eerst waren het 3 daders. Nu opeens 1dader?
  -eerst met boot gevlucht. Nu de mondi in?
  -“vastgebonden slachtoffer klimt over muur en rijdt auto.” Klinkt plausibel.
  -is het nou een mannelijke of vrouwelijke stagiair(e)?

  Vragen…..vragen….

 39. Ik zou die stagiare ook niet vertrouwen, klopt niet allemaal

 40. lekker slim die labels ??