• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie Kustwachtmedewerkers hebben vandaag op Steunpunt Hato hun ‘wings’ gekregen en hierbij gebrevetteerd tot bemanningslid van het maritiem patrouillevliegtuig, de Dash-8. Minister Elmer Wilsoe (Justitie) en de directeur Kustwacht, Dick Swijgman, reikten vandaag de ‘wings’ uit.

Pascal van Poecke, tactical coördinator (TACCO), Mike den Haan en Rahim Frans als sensoroperators hebben in het bijzijn van familieleden en collega’s hun wings gekregen. Deze functies zijn van essentieel belang om een succesvol operationeel product te kunnen leveren aan boord van het vliegtuig.

Opleidingstraject
Voor Curaçao waren enkele jaren geleden de Observers binnen de Kustwacht de eerste lokale luchtvarenden. Nu is dan met Rahim Frans de eerste lokale sensoroperator erbij gekomen, een resultaat van het interne loopbaanbeleid van de Kustwacht. Het opleidingstraject van de kandidaten was zeer uiteenlopend, zowel voor wat betreft inhoud als duur. Maar het bindende, gemeenschappelijke element wordt gevormd door de luchtvaart en de organisatie-eenheid daarbinnen, waarvan deze mensen deel uitmaken: de bemanning van de Dash-8.

Observers
Ook de vier Observers werden in het zonnetje gezet en kregen een wing uitgereikt door de minister. “Every pilot is as good as his last landing en dat geldt voor alle bemanningsleden. Het kan altijd nog beter maar waak voor over confidentie” aldus Swijgman.

www.versgeperst.com