• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Van Lanschot heeft zijn bancaire activiteiten op Curaçao en zijn trustactiviteiten in Nederland, Curaçao en het Britse Jersey verkocht aan United Bank & Trust. Eén van de voorwaarden die de bankier stelde was dat ook de 21 werknemers zouden worden overgenomen. Dat meldt de website Beurs.nl.

De overdracht moet op 31 mei 2012 plaats gaan vinden, maar daarvoor moeten toezichthouders van de bank wel eerst goedkeuring geven. Eén daarvan is de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). De website meldt verder dat een overnamebedrag niet is genoemd, maar dat de United Bank & Trust het bedrag met eigen middelen gaat voldoen

Overname
De bank heeft besloten om van zijn private banking-activiteiten op Curaçao en de andere genoemde landen af te zien en verder te gaan in Zwitserland vanwege efficiëntie- en kwaliteitsoverwegingen. Door de werkzaamheden te concentreren vanuit één locatie zou de bank klanten beter van dienst kunnen zijn. Beurskenners verwachten dat de overname voor United Bank & Trust leidt tot een versterking van haar positie op het gebied van internationaal vermogensbeheer en een uitbreiding van de portfolio op het gebied van trustactiviteiten.

4 reacties op “Verkoop bankactiviteiten Van Lanschot”

 1. United Bank & Trust leek me al een solide Curacaose bank? ?
  Het is inderdaad beter zo. Nederlandse bedrijven krijgen relatief meer kritiek.
  Zo stel ik me voor dat er een revolutie was uitgebroken als Shell zoveel gif over het eiland had uitgestort als Isla nu doet. Kritiek op Venzuela, USA, of straks Arabieren is lastiger. Die trekken zich er niets van aan. Curacao leert op die manier ook beter omgaan met de mondiale verhoudingen.

 2. Rita gaat het zelf doen..

 3. goed zo laat ze maar weggaan. wij doen hetzelf wel en het geld blijft hier

 4. Nederlandse bedrijven verlaten Curacao…