• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten vergaderd met de directeur van de Kamer van Koophandel en Industrie, Hamad Buamim. Het doel van de vergadering is om investeerders en bedrijven te trekken naar Curaçao.

Buami gaf te kennen dat Dubai in de top drie staat van winkelsteden.Minister Hakim wil gebruik maken van de contacten en kennis van de Kamer van Koophandel en Industrie van Dubai om grote investeerders aan te trekken voor de bouw van winkelcentra en hotels, om zo de toerismesector gericht op de Latijnsamerikaanse toerist die wil winkelen, verder te ontwikkelen.

Grote behoefte
Volgens Hakim heeft Curaçao een grote behoefte aan hotels. “De ontwikkeling van de sector zal de branche verbreden en zal nieuwe arbeidsplaatsen voor de lokale bevolking met zich meebrengen.” Tijdens de vergadering wisselden beide delegaties ideeën uit en toonde directeur Buamim grote belangstelling voor de Free Zone van Curaçao, die is gevestigd bij de luchthaven Hato en de haven van Curaçao.

Belangrijke stap
De CEO van de Kamer van Koophandel en Industrie gaf aan dat zijn organisatie beschikbaar is voor aanvragen voor informatie vanuit Curaçao. “We hebben een belangrijke stap gedaan vandaag. Uitwisseling van belangrijke informatie is een goede stimulering voor de belanghebbenden in de sector van Winkeltoerisme”, aldus Hakim.

Drukke agenda
Hakim werd na het bezoek aan Buamim uitgenodigd door Sjeik Saud bin Saqr al Qasimi voor een bezoek aan het Emiraat ‘Ras al-Khaimah’ (privéomgeving van de sjeik). De minister gaf daar een uitgebreide uitleg over projecten die momenteel lopen op ons eiland zoals Space Expedition Curaçao en Curaçao Airport City.

23 reacties op “‘Curaçao heeft grote behoefte aan hotels’”

 1. Wanneer en voor hoelang zijn de bestaande hotels vol geboekt ? Laatste cijfers die ik dacht gehoord te hebben was een bezetting van 65% op jaarbasis. Kan niets eerst gezorgd worden voor een gedegen infrastructuur, nieuw ziekenhuis en dergelijken.

 2. @henkie, je slaat de spijker op z’n kop.
  Een kennis van mij had een paar maanden geleden gelogeerd bij hotel Academy en kreeg van een schoonmaakster te horen dat ze geen schoonmaakster is maar voor MANAGER studeert en alleen schoonmaakt om ervaring op te doen…
  Waar laten we straks al die ”managers?”
  Pas na zoveel dienstjaren kan men hogerop klimmen. Probeer dat maar hun bij te brengen.

 3. @Philippe Maaskant, daarom moeten we deze arabieren duidelijk maken dat ze zich met al hun geld toch moeten aanpassen aan onze regels en wetten. Wat ze in het zwembad doen en hoe is hun zaak.
  Waar we absoluut niet aan moeten beginnen is onze stranden voor arabieren gaan reserveren etc. Dan mogen ze meteen wegblijven. We willen rust op ons eiland. .

  @Silvia, zo is dat !
  ”Het zal de overheid sieren als zij kiezen voor een duurzaam gebruik van ons eiland.” Chapeau voor deze zin !

 4. Goede zaak dat die arabieren hier komen, gelijk hun wetten ook invoeren.
  dus geen sterke drank, verdovende middelen ( staat de doodstraf op) stelen daarvoor worden de handen afgehakt.
  maar nu even eerlijk zijn we hebben uiteraard genoeg hotels, ook al zal er meer gebouwd worden dan is het alleen maar voor het korte termijn denken. Nu kunnen we al geen personeel vinden voor in de horeca.
  Vraag aan onze landgenoten wat ze willen worden als ze van school afkomen en dat is ik wil chefkok zijn, manager van een restaurant, enz. De kinderen begrijpen niet dat je dat niet gelijk kan worden maar dat je net als iedereen in de wereld ervaring en dienstjaren moet hebben, zolang ze dat niet door hebben , zal het nooit wat worden.

 5. @Peter post, wat voor pastechi heb jij gekregen van de regering? en we steunen geen corrupte mensen!

 6. Even Hezbolla binnenhalen!!
  Hotelletje naast de FOL-basis??

  Hotels zijn echt niet nodig met deze criminaliteit.

 7. Dan nu toch een minister die actief werkt voor zijn post en land. Petje af Hakim. Iedereen die hier nog iets negatiefs te zeggen heeft kan beter een ander land zoeken, want dit soort mannen hoort iedereen te steunen. Succes Hakim!

 8. @all, Helemaal eens. Laat Hakim eerst eens zorgen voor een goed investeringsklimaat voor de bestaande voorzieningen. Bovendien..strand hotels voor arabieren? Naast het homo resort bij Jorisbaai bijv? Wel eens in een islamitisch land naar een hotelzwembad geweest? Ik wel. Rond het zwembad vrouwen met hoofddoeken en een enkele boerka, in het zwembad kinderen….Daar stond ik dus in mijn tygerstring…Op Curacao zijn we ons bewust van cultuurverschillen. Denk dat onze islamitische broeders wel zullen eisen dat de omgeving aan hun eisen voldoet. Als dat je levensvisie is, prima. Bovendien zijn arabieren niet gevoelig voor neo koloniale verwijten. Zij halen hun personeel ook uit de Filipijnen en Indonesie, zo in de verhouding 80/20. Na de tax holiday..wegwezen… Kortom: Hakim, blijf op het eiland en regel de zaken daar. (te beginnen met je belastingzaken)

 9. Renoveert de hotels die hier al staan,geef daar het geld aan uit! Straks zijn er meer(of enkel) Arabieren dan Makamba;s op dit eiland,,dan nemen zij het over en word Curacao een 2e Dubai,,,een (prive)eiland alleen geschikt voor de””rijken””.

 10. Zo lang we praten over democratie zullen de politieke partijen die in het pluche geraken bezig zijn met hun eigen belangen en geen landsbelangen. WIJ HEBBEN GEEN nieuwe hotels nodig. Het is maar een klein eiland en zolang de nutsvoorziening niet toereikend zijn en het ecologisch systeem van het eiland belast wordt voorzie ik in de nabije toekomst een neerwaartse spiraal.
  Genereer geld door belasting aan iedereen op te leggen. Kijk maar naar Breezes die zich heeft teruggetrokken na 10 jaar. Pay Time is Rush Time. Dit zal ook met Hyatt gaan gebeuren. Waar is Wiels met zijn 20/80 regeling. Het zal de overheid sieren als zij kiezen voor een duurzaam gebruik van ons eiland. An island with a GREEN Touch. Ik hoop dit ooit eens mee te maken.

 11. @Henk, Ministers betalen ook geen belasting
  @Mark S, Bij het Hyatt werken voornamelijk mensen uit Thailand.. Daarnaast zijn we een klein eiland.. Moet het worden zoals de costa bravas.. hele kusten vol met lege hotels?
  @Waar, Hij toont initatief om de hele wereld rond te reizen maar wat levert het op? We zijn KTK Panama kwijtgeraakt, GOL gaat via Dominicaanse Republiek vliegen…

 12. @Hakim
  Er zijn al genoeg eilanden in onze regio “kapotgebouwd” met eenheidsworst aan hotels van de bekende hotelketens. Eenheidsworst en kwetsbare positie want hiermee onderscheiden we ons never nooit niet!
  We hebben nu nog een mooie mix “color locale” en laten we niet in de valkuil van het “snelle geld” vallen.
  Ontwikkel Curacao met een “unique selling point concept” probeer eens creatief te denken in het VOORDEEL van HUIDIGE BEWONERS en de toekomst van de jeugd !!!

 13. Helaas betalen niet alle hotel ondernemers belasting.

  Probeer dat maar eerst te regelen, want hoe is het mogelijk dat de een wel moet dokken en de ander niet?
  Gewoon gelijke monniken gelijke kappen, nu!

 14. Curaçao heeft meer grote behoefte aan rijke toeristen.
  In de jaren 60 was Curacao het best bezochte toeristisch eiland in de regio. Veel rijke Amerikanen en Duitsers bezochten het eiland, en alleen lokalen werkten toen in deze branche. Curaçaoënaars deden echt alles, van bediening tot management.
  En er waren nooit klachten, de toeristen waren dik tevreden en bleven maar toestromen.
  Iedereen verdiende eraan, vooral de taxi chauffeurs leefden een goed leven.
  Maar nu?

 15. vind ook dat Curacao ‘geen’ behoefte heeft aan een hele rits grote luxe hotels! misschien, als het echt nodig is 1 hotel er bij.Hakim loopt naar mijn mening een beetje te hard van stapel. dus loopt ook grote kans zich te vergalloperen.
  rustig aan Nasr. en denk. maar liever niet aan je persoonlijke dromen,(wensen? wapenfeiten? voordeeltjes?) maar aan de onzekere wereld van het toerisme. cijfers zeggen niet altijd alles.
  wanta brik un ratu gaio..

 16. Probeer eerst maar eens de bestaande hotels op Curacao binnenshuis te houden!!
  Als ik me niet vergis , verkeren er een aantal in zeer grote problemen en staan op het punt van instorten??

 17. Heb toch wel mijn twijfels over al die reisjes,maar oké laat het zo zijn dat Hakim het beste voor heeft met het Curaçaose volk,dan zou ik als ik hem was toch zo snel mogelijk met zijn vriend Schotte gaan praten om het gezwel wat nu in de regering aan het woekeren is zo snel mogelijk operatief te laten verwijderen,hoe wil je inversteeerders naar het eiland krijgen als je naar een bananenrepubliek afstevent, met figuren als Wiels die weer onrust probeerd te zaaien,met zijn getoeter PS wil opzegging consensus rijkswetten,hij kan net zo goed schreeuwen wij willen de onafhankelijkheid uitroepen.Aangezien Nederland een tijdje geleden al heeft laten merken dat er niks maar dan ook niks aan consensus wetten word verandert en als de regering dit wel wil moeten ze onafhankelijk worden,maar dan zal er toch eerst een referendum moeten plaats vinden onder de bevolking,en de uitslag daarvan is al bekend.trouwens meneer Wiels vergeet ff voor het gemak dat er op dit moment helemaal geen wetten verandert kunnen worden met dit cabinet in NL,en dat weet hij zelf ook wel,en daarom denkt hij de roeptoer er maar weer eens bij te halen.
  MET WEERZINWEKKENDE REDEVOERINGEN BELAZERD HIJ ZIJN EIGEN VOLK

 18. Een nieuw hotel is altijd een goed idee. Iedere baan is er één. En in het hotelwezen krijgen in ieder geval een redelijk percentage lokale mensen een baan. Het maakt niet uit wat hier gebouwd wordt, er zal altijd iets naar de graaiers gaan. Dat is nu duidelijk zo, maar dat is absoluut ook voorheen al het geval geweest. Is het dan beter om maar niets te doen of eindelijk die graaiers eens aan te pakken zodat er ook kleinere ontwikkelingen kunnen komen die opgeteld nog veel meer banen opleveren. Hoeveel lokale banen heeft het Hyatt opgeleverd?
  En hoeveel mensen hebben daar jaren werk gehad in de bouw?
  Ons eiland gaat kapot door de hebzucht van de machthebbers. Niet door de investeerders die de situatie accepteren zoals ze helaas is. Wel doordat investeerders niet (kunnen) komen omdat ze niet van plan zijn steekpenningen te betalen.

 19. ‘Curacao heeft grote behoefte aan een goede regering’!

 20. Welk nut heeft het bezoek, behalve familie bezoeken, van Hakim in aan de verenigde Emiraten ?????????

 21. @Marie Ons eiland heeft grote behoefte aan nieuwe initiatieven van buitenlandse investeerders. Dit houdt onze lokale economie draaiende (mn de bouw en toelevernaciers) en alle investeringen in de dienstverlenende sector zullen op termijn deviezen genereren. Een goede mix van massa en luxe toerisme heet natuurlijk de voorkeur.
  Laat Hakim toch lekker zijn gang gaan. Je weet maar nooit wat hij voor elkaar krijgt. Hij toont heel veel initiatief en is geen minister die achter zijn bureaustoel ‘ministertje’ speelt, zoals zijn vele voorgangers.

 22. Hyatt haalt al massaal haar personeel uit Thailand dus die banen gaan niet naar YDK.
  Curacao heeft al genoeg hotels en er worden momenteel al genoeg gebouwd.

 23. Curacao heeft GEEN behoefte aan meer hotels. Zoveel onderzoek heeft al uitgewezen dat we meer baat hebben bij gespecialiseerd, luxe toerisme dn aan massatoerisme. Lees ook. http://www.amiguditera.com/Turismo/turismo.html Dit gaat echt niet om banen voor het volk (wie wil er nu kamermeisje of poolboy worden?), economie, voorspoed of milieu. Dit gaat om de steekpenningen die de heer Hakim &co kunnen innen van deze investeerders.
  Laat ons eiland niet kappot maken door hun hebzucht.