• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de voorschriften moeten de Staten voor 1 mei de begroting van 2013 hebben geaccordeerd en ingediend bij de minister van Financiën. De laatste openbare vergadering voor dinsdag 1 mei vond vanmorgen plaats, maar te weinig leden waren komen opdagen.

Tijdens de eerste ingelaste vergadering om 09.00 uur waren volgens Amigoe alleen Statenvoorzitter Ivar Asjes, Jaime Cordoba (PS) en Melvin Cijntje (PS), Eunice Eisden (MAN) en Eugene Cleopa (MAN) en Humphrey Davelaar (PNP) aanwezig. De vergadering werd vervolgens opnieuw ingelast om 10.30, maar ook toen liet een groot deel het afweten. Alleen Helmin Wiels (PS) en Anthony Godett (FOL) waren nu ook komen opdagen. Monique Koeyers-Felida (MFK) was de enige die zich van tevoren had afgemeld voor de vergadering.

Verantwoordelijk
Het niet komen opdagen van twaalf van de twintig Statenleden heeft tot gevolg dat de begroting voor 2013 niet voor 1 mei kan worden geaccordeerd en er dus tegen de comptabiliteitswet is gehandeld. Volgens Asjes zijn de Statenleden persoonlijk verantwoordelijk hiervoor.

13 reacties op “Begroting niet op tijd geaccordeerd”

 1. Met alle advocaatkosten en ontslagvergoedingen zoals gisteren voor Cesar Prince van Wega di Number zitten we al op zo’n 2 miljoen en er komt nog meer. Wisten jullie dat, Rita Liesje en andere boberano’s?

 2. waarschijnlijk is het tekort op de begroting 2011 al opgelopen naar 40 miljoen, ik zou graag willen weten of de verliezen van de overheids n.v. s hier ook al bij in zijn opgenomen of dat er straks nog een lijk uit de kast komt vallen. en vandaag maar op de LGO conferentie overleggen hoe men meer geld uit de EU kan vragen.

 3. Wat staat er op de post dienstreizen eigenlijk?

 4. ligt het aan mij? Wij het volk betalen deze mensen toch? Moeten wij eens proberen zo vaak niet op te komen dagen op werk, dan werden we allang ontslagen. Waarom kunnen we eigenlijk statenleden niet ontslaan als ze niet op hun werk komen opdagen?

 5. Pfffffffffff,zorro weer als erste erbij om commentar te leveren………..vermoeiend,helemaal als je niet gewoon je naam zal vermelden

 6. Waarschijnlijk worden al die regeringsdieven niet erg graag geconfronteerd met de vermoedelijke tekorten die zijn ontstaan in de Curacao,se staatskas !!
  En dan is het erg pijnlijk voor deze hypocrieten, om daar je handtekening onder te moeten zetten !!

 7. @Zorro, heb gehoord dat Monique Koeiers-Felida haar dochter naar de Dominikaanse Republiek is gevlogen om één of ander verkiezing bij te wonen of iets dergelijks.

  Trouwens, wat doet onze WERKELOZE parlementariër dan wel? Het bekijken van foto’s op ipad tijdens de vergaderingen, opnemen van “Glamour”, inspuiten van Botox en het telkens weer uitkramen van onzin laat weinig tijd over om iets nuttigs te doen, zoals werken bijvoorbeeld.

 8. Worden deze mensen doorbetaald als ze niet aanwezig zijn? Kan me niet voorstellen.

 9. Monique Koeiers-Felida is vaker afwezig. Waarschijnlijk zijn de opnames van “Glamour” belangrijker en niemand merkt haar afwezigheid als het om een inhoudelijke inbreng gaat.

 10. absentieboete i.p.v. presentietoelage?

 11. Zegt het voort
  http://www.petitions24.com/signatures/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao/start/100

 12. Het was een puinhoop,het is een puinhoop,en het zal een puinhoop blijven,zolang er geen nieuw politiek bloed op Cur komt,basta

 13. hier staat niet vermeld dat Wiels uit heeft gehaald naar de mensen die er niet waren en gedreigd dat hij ook niet meer naar vergaderpunten komt, die opgevoerd zijn door deze personen. Lekker hypocriet daar hij zelf er ‘s ochtends, toen de begroting op de agenda stond, er niet was