• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politieke vertegenwoordigers van tien eilanden in het Caribisch gebied zitten morgen met elkaar om de tafel in het Marriot Hotel om tot een akkoord te komen voor een nauwere samenwerking. De eilanden maken deel uit van het Nederlandse en Britse Koninkrijk.

De vergadering is een initiatief van premier Gerrit Schotte. De staatshoofden of vertegenwoordigers van de eilanden zijn: Aruba, Bonaire, Anguilla, Cayman islands, Montserrat, British Virgin Island, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. Deze maken deel uit van de Caribbean OCT om een alliantie te sluiten.

Memorandum of Understanding
De vertegenwoordigers van de eilanden ondertekenen een Memorandum of Understanding (MoU) waarbij een platform wordt gecreëerd om te discussiëren over onder andere regionale coördinatie, meer internationale samenwerking en uitwisselen van gezamenlijke uitdagingen tussen de eilanden. De eilanden worden vertegenwoordigd door:
– Premier van Kaaiman eilanden, McKeeva Bush
– Premier van Montserrat, Rueben Meade
– Gezaghebber van Bonaire, Lydia Emerencia
– Chief Minister van Anguilla, Hubert Hughes
– Premier van Sint Maarten, Sarah Wescot-Williams
– Vice Premier van British Virgin Islands, Kedrick Pickering
– Gedeputeerde van Sint Eustatius, Niocolaas Sneek
– Directeur Economische Zaken en Industrie van Aruba, Maria Dijkhof-Pita
– Eiland secretaris van de regering van Saba, Menno van der Velde

3 reacties op “Om tafel voor nauwere samenwerking”

 1. Ja hoor, daar gaan we weer…
  Schotte gebruikt zijn (hopelijk beperkte) tijd als minister president prima. Het gaat niet om Curacao, het gaat om het opbouwen van een persoonlijk netwerk van relaties. Dat is nuttig voor zijn ondernemingen als hij is afgetreden. Het lijkt wel of hij met een loopbaan coach heeft gesproken. Een (in het bedrijfsleven internationaal) bekende manier om mensen van hun plek te krijgen is hen te nomineren voor een functie elders. Dus Schotte als secretaris generaal van de OAS, of iets binnen de VN. Met zo`n netwerk van kennissen op top posities moet dat lukken. Schotte blij, Curacao blij. Even lobbyen met zijn allen. Anders moeten de Staten maar eens vragen hoe dit allemaal past in de lijst van zaken die NODIG zijn voor Curacao.

 2. Samenwerken.. daar is curacao een kei in!

 3. hebben wij niks meer te zoeken want we behoren straks niet meer tot het koninkrijk der Nederlanden.
  aangezien we onafhankelijk worden.