• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Copa Airlines gaan vanaf 10 juni vluchten verzorgen tussen Curaçao en Panama. Het gaat om een rechtstreekse vlucht tussen Aeropuerto Internacional de Tocumen in Panama Stad en Luchthaven Hato in Curaçao. Per week zullen er vier vluchten gaan.
Met de komst van Copa Airlines, zullen er naar hun eigen zeggen meer toeristen komen uit Brazilië, Chili, Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen. Daarnaast komen er volgens Copa Airlines ook handelaren uit deze landen die hun belangstelling voor Curaçao zullen tonen.

Overleg en belangstelling
Onderhandelingen tussen Curaçao en Panama begonnen nadat Premier Schotte voor het eerst de President van Panama Ricardo Martinelli ontmoette. Dit was in juli 2011 en tijdens dit gesprek toonde President Martinelli belangstelling voor een verbinding tussen Panama en Curaçao. Premier Schotte heeft het plan toen besproken met Minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling. Minister Hakim heeft in oktober zelf de President van Panama ontmoet en vanaf toen kwam het plan op gang.

Vier vluchten
De vier vluchten zullen uit Panama vertrekken op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 09.16 uur. De vlucht naar Curaçao duurt één uur en 56 minuten. Vanaf Curaçao vertrekken de vliegtuigen dezelfde dagen om 13.34 uur.

6 reacties op “Met Copa Airlines naar Panama”

 1. Voor die prijs kan ik met het hele gezin naar Miami!

 2. Hahaha de tickets zijn de duurtse van alle airlines, welke idioot gaat dan met Copa vliegen!

 3. Geen enkele airline trekt zich wat aan van de wensen van een Minister-President van een bepaald land, dus ook Copa niet. Als het niet haalbaar is beginnen ze er niet aan. Curacao heeft jaren lang onderhandeld met Copa. Het is echt niet te danken aan onze nieuwe regering dat Copa eindelijk besloten heeft op Curacao te gaan vliegen. Maar ja, zoals altijd heeft succes vele vaders….

 4. @Peter, de MP heeft hiet NIETS aan gedaan.. er zijn andere redenen..

  maarja met dure tickets zal dit geen succes worden..

 5. Dat heeft onze MP toch mooi voor elkaar gekregen, chapeau !
  En nu maar wachten op de invidia reacties die zelf niet hebben bereikt voor het eiland.

 6. Alleen zijn de tickets wel erg duur.. dus ik denk niet dat het een succes zal worden.