• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag uiten leden van Federashon Otrobanda Plataforma Otrobanda SKO hun mening over de situatie rondom het St. Elisabeth Hospitaal.

Otrobanda pretendeert geen expert te zijn. Maar Otrobanda kan wel lezen!

En Otrobanda leest alle rapporten die de experts van de overheid hebben geschreven over de locatie van het ziekenhuis. Om deze daarna te vergelijken met wat de buitenlandse consultants de overheid adviseren en daarbij miljoenen opstrijken op kosten van het volk.

We hebben het over Fundashon Hospital Nobo, die meer dan twee jaar geleden heeft geadviseerd om een ‘Deventer’ stijl ziekenhuis te bouwen bij Jan Noorduyn. Otrobanda heeft deze keuze bekritiseerd op grond van de studies uitgevoerd door de overheid zelf. Otrobanda heeft gewaarschuwd voor het overstromingsgevaar, over het verlies van landbouwgrond, over het probleem van bereikbaarheid, over de moeilijkheid de bestemming te wijzigen van landbouw naar een ziekenhuis. En ja hoor, na bijna twee jaar de buitenlandse consultants braaf te volgen, ziet de overheid af van Noorduyn omdat het teveel tijd ging kosten om de bestemming te wijzigen.

En ‘Fundashon Hospital Nobo’ zelf, die Noorduynweg met alle macht had verdedigd, is inmiddels verleden tijd geworden, maar niet zonder een berg geld te hebben geïnd!

Ook vermeldenswaard is Berenschot, de volgende consultant die op het toneeel verschijnt en uit alle macht Noorduyn aanprijst, om daarna, zonder blikken of blozen, over te zwaaien naar het Amstel terrein. En weer verwijst Otrobanda naar de overheidsrapporten, opgesteld door de eigen overheidsexperts, en vergelijkt een en ander met elkaar. Zonder politieke beïnvloeding en zonder persoonlijke belangen, komen de Otrobanda groepen tot een conclusie in het algemeen belang.

Laten we het voorbeeld van het Amstel terrein nemen. Toen er een bericht verscheen dat het Amstel terrein tijdens Thomas niet was overstroomd, heeft Otrobanda met dezelfde eenvoudige logica dit probleem bestudeerd. Het bleek dat verschillende mensen die op weg waren naar hun werk die nacht van Thomas, vast waren komen te zitten omdat het gebied van Nieuwe Haven was overstroomd. Er was geen foto om aan te tonen dat Amstel overstroomd was. Foto’s en video’s van YouTube werden bestudeerd, en daar was duidelijk te zien hoe voertuigen vast zaten, onder andere op de Nieuwe Havenweg, ter hoogte van Koningsplein. Op die video’s was te zien aan de banden van die voertuigen hoe hoog het water was. Met behulp van een eenvoudige kaart van de overheid zelf kon Otrobanda het hoogteverschil berekenen tussen Koningsplein en het Amstel terrein. Een simpel rekensommetje toont aan dat, indien wat op de video’s te zien was klopte, Amstel ook onder water moet zijn geweest die nacht!

Zo werkt Otrobanda. En nog steeds hebben de adviseurs die de overheid voor miljoenen inhuurt niet kunnen aantonen dat Amstel niet onder water was!

Let wel, beste mensen, het is niet Otrobanda die iets beweert! Het is wat Otrobanda leest uit de rapporten die door de eigen experts van de overheid zijn geschreven.

1 reactie op “Ingezonden: Otrobanda kan wel lezen!”

  1. Of het Amstelterrein zelf nou wel of niet onderwater stond, als alle toevoerswegen wel onder water staan dan staat het ziekenhuis misschien droog maar dan is die niet te bereiken.