• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na de Statenvergadering van gisteren over het agendapunt ‘Beraadslagingen over aanvullende informatie van pressiegroep Frente Sivil’, heeft PAR en Humprey Davelaar (PNP) een motie van wantrouwen ingediend. De motie is met elf stemmen tegen en negen stemmen voor verworpen.

 
De pressiegroep Frente Sivil had op 2 april een rapport, dat deels is gebaseerd op vonnissen en bankafschriften en deels op ‘roddels’, aangeboden aan Statenvoorzitter Ivar Asjes. Het rapport moest aanzetten tot een nieuwe screening.

Verleden
Maar tijdens de vergadering over het rapport lieten de coalitiepartijen (MFK, PS en MAN) weten ‘moe’ te zijn van het constant naar het verleden kijken. “Wij zijn bijna de tel kwijtgeraakt van hoeveel keren het onderwerp ‘screening’ is aangedragen in het parlement”, aldus Dean Rozier, fractieleider van regeringspartij MFK. “Alle argumenten waren reeds bekend en beginnen te klinken als een gekraste plaat. Zelfs de nieuwe minister van Koninkrijksrelaties, Liesbeth Spies, heeft gezegd dat de screening voor haar een gepasseerd station is.”

[scribd id=91198159 key=key-whxps8dln51mdihg0np mode=list]

15 reacties op “Motie van wantrouwen PAR verworpen”

 1. Advocaat van de verdachte die een drievoudige moord heeft gepleegd, tegen de rechter: “meneer de rechter, ik word een beetje moe dat u iedere keer weer begint over deze strafbare feiten, laten we nu aub een keer het verleden rusten, en vooruit kijken. Ik verzoek u om de aanklacht te verwerpen”.

 2. Moe van het verleden???
  Ze willen hun schandalige beleid en praktijken in de doofpot stoppen, dat is het probleem.
  Schandalig vind ik deze regering.
  FRENTE SIVIL Hou vooral niet op, stop niet. Don’t be discouraged. Het zijn simpelweg Maffiosos zonder opleiding, een enkeling kan niet eens papiamentu spreken na al die jaren op het eiland.
  Belasting niet betalen, stelen noem maar op.
  Weg met die lui.

  Een Faatsoenlijke regering zou allang de koffers hebben gepakt. Maar daar is hier geen sprake van het zijn:
  Dieven
  Maffiosos
  Terrorist aanhangers
  Ongeschoolden
  Wanbetalers
  Oplichters

  noem maar op………….

  Schandalig
  ZE LUISTEREN NIET NAAR HET VOLK.

  MFK LEUUUUUUUUU FOR DI PUEBLO

 3. @pedro
  Men moet blijven herhalen omdat domme mensen zoals jou 10 herhalingen nodig hebben voordat ze het begrijpen. Je snapt het niet in 1 keer.je weet toch we’ll jij was het kindtje in de klas die apart bijles nodig had.

 4. Maar tijdens de vergadering over het rapport lieten de coalitiepartijen (MFK, PS en MAN) weten ‘moe’ te zijn van het constant naar het verleden kijken.

  Dat verklaart dat ze voor alles wat er fout is dat ze het steeds over de PAR hebben, de PAR overal de schuld voor geven en de vorige regering en 16 jaar PAR aan de macht. Misschien kunnen ze daar ook eens mee stoppen en gewoon hard werken!

 5. Zoals ik al zei . Deze regering is heel arrogant. Ze weigeren naar anderen te luisteren en / of hebben lak aan meningen van anderen . Natuurlijk zijn ze bang voor de screening ,want wie Weet wat voor dubieuze praktijken er nog meer boven water komen.

 6. Dus als ik nu mijn belasting niet meer betaal zeg ik ook na 10 waarschuwingen: “ophouden met die herhalingen”.

 7. Misschien kan Obama met een interventie macht komen..

 8. @Abraham Mossel, werk aan de winkel. Kom met nieuwe projecten in plaats van maandenlang te blijven zeuren over hetzelfde. Ik ben jou Disko a pega gezeik nu wel zat.
  Kom met nieuwe projecten !

 9. “Uitstel” impliceert niet automatisch “Afstel” !!!
  Dit stelletje MAFFIOSO denkt zeker dat we gekke Henkie zijn als ze maar vaak genoeg de “moeilijke issues” wegstemmen of negeren dat het “vanzelf” wel verdwijnt ???
  FEIT van niet ministeriabel zijn dat nog slechts geratificeerd moet worden is dat er VELE ministers ILLEGAAL hun positie bemannen(bevrouwen ook trouwens, toch Jacintha??)
  $$$$$$$$$$$$$$$$……..SHAME on YU politicians …………. $$$$$$$$$$$$$$$$$

 10. Bij elke beslissing van deze regering kan een motie van wantrouwen worden ingediend helaas zal hij ook elke keer in de prullebak terecht komen,niet zeuren en geen oude koeien cq lijken uit de kast graag??.

 11. @Philippe Maaskant: wilde dat ik wat had toe te voegen, maar gewoonweg 100% eens. Een GEMIST station en dat het merendeel van Curacao anders denkt dan de regering.

  Normaal stapt dan en regering op… normaal…

 12. Hoever kan je zakken als regering en Land.

  Vanochtend op de radio gehoord , dat er twee mensen zijn opgepakt wegens oplichting van diverse personen.
  Het oplichters duo ging handig en gedegen te werk.
  Ze zeiden dat ze goede ingangen en kenissen bij de huidige regering hebben en konden bemiddelen voor een baan. Dit uiteraard tegen een vergoeding.
  Nu zal je dus denken welk zinnig persoon zal daar intrappen. Echter door een regering te hebben die niet zijn gescreend bekend staan voor oplichting, fraude e.d., kan ik me indenken dat mensen op ons eiland denken hmmm het kan wel waar zijn.

  Erger nog ik begin te denken dat er een kern van waarheid inzit, zo van zeg wil jij een baantje zei de Minister tegen een kennis. Jawel zei de aangesproken persoon, regel ik voor jouw zei de Minister weet je wat ik geef je gelijk schaal 10, niet te hoog ook niet te laag. Hartelijk dank zei de aangesproken persoon, euhh zei de Minister voor wat , hoort wat. Ik wil wel maandelijks 30% van je salaris hebben gewoon in de hand zodat er geen paper trail is.

  als je dat met 10 personen doet dan heb je al gauw een paar duizend gulden in de maand waar niemand over praat en er is ook geen spoor aanwezig.
  dit heet patechi pay back

 13. Ik ben MOE van deze regering.. Wie niet luisteren wil die zal voelen!

 14. Wij het VOLK worden ook moe dat deze criminele bende die zich regering noemt niets aantrekt van wat het VOLK wil. Als de screening goed was gegaan dan zouden de MFK ministers nooit minister of president geworden. Rozier is zelf ook een grote boef. Het VOLK wil een integere regering en alle integere personen dienen op te stappen!

 15. De screening is geen gepasseerd station, het is een GEMIST station, en dat blijft terugkomen omdat we nu zitten met een minister president die voor creditcard malversaties is veroordeeld, veel MOT meldingen op zijn naam heeft, ministers die gigantische belasting en premieschulden hebben (waarvoor onduidelijke regelingen…) Ministers met Farc en Hezbollah sympatieen, een minister die haar diploma vervalst etc etc. Dat alles had met een screening voorkomen kunnen worden, DAAROM blijft het terugkomen. En omdat de motie is weggestemd vinden jullie het allemaal prima zo…Dat impliceert dat het normaal gevonden wordt. Daar denkt een groot deel van Curacao dus anders over…