• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joran van der Sloot blijft gewoon zijn celstraf van 28 jaar uitzitten in Peru. Dit heeft de Peruaanse minister van Justitie, César San Martín, vandaag tegenover plaatselijke media beklemtoond. Van der Sloot werd in januari veroordeeld wegens de moord op 30 mei 2010 op de tiener Stephany Flores Ramírez.

Hij reageerde op berichten dat Van der Sloot mogelijk aan de Amerikaanse justitie wordt overgedragen. Die heeft om uitlevering gevraagd wegens fraude en afpersing van de moeder van een mogelijk ander slachtoffer van Van der Sloot, Natalee Holloway, wier lichaam nooit is gevonden. Holloway kwam uit Mountain Brook, Alabama en verdween 30 mei 2005 op vakantie op Aruba. Ze was negentien jaar oud.

Proces
San Martín zei dat Van der Sloot alleen naar de uitspraak in zijn proces in de VS zou kunnen gaan, wanneer positief op het Amerikaanse verzoek wordt gereageerd. Daarna moet hij dan weer dan terug naar zijn cel in Peru. Indien hij in de VS een celstraf krijgt, moet hij die na zijn gevangenisstraf in Peru uitzitten, volgen de bewindsman.

Afpersing
Van der Sloot wordt er in de VS van verdacht de moeder van Natalee te hebben afgeperst. Hij zou haar 190.000 euro hebben gevraagd om te vertellen wat er met het lichaam van haar dochter is gebeurd. De moeder zou al 19.000 euro aan Van der Sloot hebben betaald.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Van der Sloot zit straf gewoon uit in Peru”

  1. Dat hij daar net zolang mag blijven zitten, tot de tropische schimmel tussen zijn benen een eigen leven begint te krijgen!!

  2. 100% gerechtigheid!