• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het consumentenprijsindexcijfer is in maart met 0,4 procent gestegen ten opzichte van februari. In een jaar zijn de prijzen met 2,6 procent gestegen. Vooral in de categoriën ‘Voeding’, ‘Woninginrichting en huisraad’ en ‘Vervoer en communicatie’ waren de prijswijzigingen groot. 

Deze cijfers komen van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Februari en maart 2012
Het consumentenprijsindexcijfer (CPI) van Curaçao is in de maand maart stegen van 119,4 naar 119,9 ten opzichte van februari. De bestedingscategorie ‘Vervoer en communicatie’ werd duurder door de prijsstijging van benzine en diesel. De kosten van het autorijden namen met 2,7 procent toe. In de categorie ‘Voeding’ werden vooral de groepen ‘vlees en vis’ en ‘zuivelproducten’ opvallend duurder. De voedingsgroep ‘aardappelen, groenten en fruit’ werd in de maand maart 0,6 procent duurder. De prijsontwikkeling in de categorie ‘Woninginrichting en huisraad’ werd vooral beïnvloed door de prijsstijging van de productgroep ‘overige woninginrichting’, maar er was ook een prijsdaling van de productgroep ‘huishoudelijke apparaten en gereedschappen’, doordat ‘koelkasten en huishoudvriezers’ en ‘wasmachines en afwasmachines’ respectievelijk 5 en 3 procent goedkoper werden.

Prijsontwikkeling in een jaar
Het consumentenprijsindexcijfer nam tussen maart 2011 en maart 2012 toe met 3,5 procent. In maart 2012 lag het twaalfmaandgemiddelde van de prijzen 2,6 procent hoger dan in maart 2011. Deze 2,6 procent geeft volgens het CBS een goed beeld van de lange termijn inflatie.

3 reacties op “CBS publiceert inflatiecijfers”

  1. Hmm Benzine zou toch goedkoper worden onder deze regering??

  2. Fruit en groente duurder???? El Hakim moet nu imploderen.

  3. Voor alle mensen met spaargeld op de Bank. “Je bent geld aan het verliezen”.