• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Meer dan 200 jongeren hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de open dag die werd georganiseerd door de Curaçaose Dòk Maatschappij (CDM). De open dag was georganiseerd zodat leerlingen en ex-leerlingen de mogelijkheden voor studie en werk die Dòk biedt, te ontdekken.

Na een algemene introductie konden de jongeren de verschillende disciplines ervaren waarvoor opleidingsmogelijkheden zijn zoals pijpfitter, metaalbewerker, monteur en kraanbestuurder.

Lokale professionals
In het kader van het Turnaround Plan van Dòk, voert het bedrijf een beleid om haar basis van lokale professionals uit te breiden om op langer termijn minder afhankelijk te zijn van de arbeidskrachten uit omringende landen. Uit alle aanmeldingen zullen middels een selectieproces 55 kandidaten worden geselecteerd om een opleiding in de eerder genoemde vakgebieden te volgen.

Contract
Voor de functies van pijpfitter, metaalbewerker en monteur zullen de leerlingen een intensieve cursus van zes maanden moeten volgen. Nadat dit eerste deel van de cursus succesvol is afgerond, volgen zes maanden om het geleerde in de praktijk toe te passen. Wanneer ook die periode succesvol is afgerond, krijgt de betrokkene een arbeidscontract voor één jaar die bij goed functioneren over kan gaan in een vast contract. De cursisten zullen tijdens de gehele training een financiële vergoeding ontvangen. Voor de functie van kraanbestuurder duurt zowel het theorie- als praktijkgedeelte drie maanden.

Criteria
Elke jongere met niveau 3 of 4 van het voortgezet onderwijs tussen de zeventien en 25 jaar kan deelnemen aan de open dag en zich inschrijven om in aanmerking te komen voor de genoemde opleidingen. Ook jongeren die geen middelbare school diploma hebben maar het derde of vierde jaar hebben afgerond, kunnen zich opgeven. De geïnteresseerden moeten in goede fysieke en mentale conditie zijn. Jongeren die nog geïnteresseerd zijn kunnen tot en met 27 april contact opnemen met Ludwig Ignecia op telefoonnummer 7330289.

4 reacties op “Open dag Dòk groot succes”

 1. @Carlos, effe dimmen. Zeurkous.

 2. Met deze opleidingseis zou Schotte worden geweigerd en Constancia geen kans hebben. En als je geen vak kunt leren, is de poltiek natuurlijk een goed alternatief. Prima betaald, prima pensioen, auto van de zaak, leuke reizen naar buitenland. Blij dat het Dok dit oppakt.

 3. Goed zo !
  Dit is pas jongeren perspectief op werk en inkomen aanbieden en een beter leven.

  De PAR heeft in het verleden verschillende bedrijven laten sluiten. Mensen die nu moord en brand schreeuwen zijn zelf schuldig aan de werkloosheid.

  De enige Hotelondernemer die altijd Curaçaoënaars in dienst heeft genomen is dhr. Geltdekker.

 4. gaan ze echt deze jongens wat leren?