• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten vergaderd met Sjeika Lubna Bint Khalid Al Qasimi, minister van Internationale Handel. Dit resulteerde in een voorstel om te starten met handel drijven tussen de hubs van VAE en Curaçao.

Volgens de minister kan zowel VAE als Curaçao een geografische positie aanbieden om gezamelijke markten uit te wisselen. De sjeika nodigde de handelsgemeenschap van Curaçao via Hakim uit om te beginnen met een intensieve samenwerking met de vorming van een netwerk in de economische- en handel sectoren.

Voorkeursbestemming
Sjeika Lubna is van mening dat de VAE een voorkeursbestemming is voor internationale bedrijven omdat de regio economisch sterk is. Daarnaast vindt zij dat de VAE een prominente positie inneemt in de wereldeconomie een een groot aantal gerenomeerde internationale bedrijven aantrekt.

Interessant
“Het is enorm interessant voor Curaçao, dat nu groeiende is als logistieke hub tussen Nederland, Duitsland, Brazilië, Colombia, Panama, Canada en de VS aangevuld met de verbinding met de UAE, die logistiek een strategische positie inneemt in het Midden Oosten”, is Hakim van mening. Daarnaast heeft Hakim aangeboden om een commerciële missie te vormen met Nederland, zodat de twee landen van het Koninkrijk der Nederlanden elkaar kunnen aanvullen in de handelsbetrekkingen.

Belangstelling
Hakim heeft ook vergaderd met een lid van de Koninklijke familie van de VAE, Sjeik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum. De sjeik is tevens ook de CEO van Emirates Airlines. Tijdens de vergadering sprak de minister over de ontwikkelingen van Curaçao Airport City en het ruimteproject Curaçao Space Expedition. De sjeik, die ook de functie van voorzitter van de Dubai Autoriteit voor burgerluchtvaart bekleed, toonde belangstelling in de functie van Curaçao als hub in het Caribische Gebied tussen Europa en Latijns Amerika.

Betere indruk
In het masterplan voor Curaçao Airport City dat Hakim naar voren bracht tijdens de vergadering, zitten projecten die de sectoren Kenniseconomie en Toerisme stimuleren. Deze projecten bieden mogelijkheden voor ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie die op een dusdanige manier kunnen worden gebouwd om volledig op groene energie kan functioneren. Sjeik Ahmed gaf aan onder de indruk te zijn en wil ons eiland een keer bezoeken om een betere indruk te krijgen van de locatie en van Curaçao als toeristische bestemming. Hij zal dit doen samen met de CEO van het Handelcentrum van Dubai, die ook aanwezig was tijdens de vergadering.


Minister Hakim op bezoek bij Sjeika Lubna Bint Khalid Al Qasimi


Minister Hakim op bezoek bij Sjeik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum

24 reacties op “‘Curaçao is groeiende logistieke hub’”

 1. @ Ernesto. Wat een hub is, is wel duidelijk, maar wat is cruciaal voor een hub? Juist, passagiers die willen huppelen en airlines, die dat willen faciliteren. Het huppelen bestaat niet sinds vandaag en is dus de vraag of Curacao als hub niet verzadigd is gezien de huidige vraag en aanbod. Je kan niet aan het doorhuppelen blijven en het moet voor de airlines rendabel zijn en voor de passagier betaalbaar. Dat laatste kan een belang zijn, dat elkaar niet verdraagt. In de hele discussie past de constatering, dat El Hakim heel veel geld heeft verspeculeerd en er tot nu toe geen ROC is waargenomen.

 2. Waarom denken mensen dat Curacao een gigagroot land is.. een rots in de zee met 150.000 mensen.. gemiddeld dorp in Nederland heeft meer mensen..

 3. Luchtvaartkennis, Copa gaat naar Curaçao vliegen vanwege de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië, zou een direkte vlucht niet veel goedkoper zijn en hoeveel Curaçaoenaars gaan naar dat wereldkampioenschap ? De VAE gaan ook een verbinding vliegen van Abu Dhabi via Curaçao naar Brazilië vliegen. Hoeveel Arabieren uit de VAE gaan naar dat kampioenschap en vliegen dan via Curaçao ? Als er al Arabieren gaan, gebruiken die toch echt wel hun privé jets.
  En dan alles bij elkaar genomen, hoelang duurt dat kampioenschap daar in Brazilië Ik dacht één maand en ja hoor wij zijn dan één maand de hub voor vliegverbindingen naar Brazilië.

 4. Deze reis van Hakim heeft niks maar ook niks te maken met Curacao,maar wel met Hakim persoonlijke ego.Onder geen enige omstandigheid,zou Hakim op persoonlijke basis kennis kunnen maken weder uitgenodigd worden of ontvangen worden door enige Sheik uit Arabische Emiraten,.Dubai,Oman of,Uw noem it.Als minister is het hem gelukt!!
  Hij zou ook persoonlijk nooit de kosten van zo een reis /tour zelf kunnen betalen,en nu is het door de Curacaosche overheid,dus door zijn eigen Ministerium betaald met goedkeuring van een laxe Parliament die Curacao’s vooruitgang niet in zicht heeft.
  Hakim probeerd hiermee persoonlijke contacten op te bouwen voor zijn eigen bedrijf in Freezone van Hato (La Linea N.V. of ook de Arab Latinamerikan Chamber of Commerce!!!),
  niks anders. Deze mensen zijn zo groot en zo rijk en belangrijk, die zullen nooit iemand als Hakim ontvangen als het niet was dat hij op dit moment de positie bekleed als Minister van Economische Ontwikkeling van 1 andere Land.Het gaat hier ook niet om het Space Project.
  Als het zo veer is of ergens anders in de wereld,zulke reizen te koop zullen aangeboden worden,en als die arabische tycoons interesse daarvoor zullen hebben,dan zullen ze gewoon die tickets voor zo 1 vlucht kopen.Hiervoor hebben ze ons niet nodig.
  Als burgers moeten wij resultatenen serieuze uitleg van deze en alle andere al gedane reizen van Hakim en collega ministers eisen.

 5. @Totekki, sorry je speelt niet in mijn Liga. Luister mensen, het gaat hier om hub. An airline hub is an airport that an airline uses as a transfer point to get passengers to their intended destination. Die Frage ist nur was genau wollt ihr? Es gibt verschiedene Arten von hubs (drehkreuze). Wie gesagt ich finde die bemühungen von Herr Minister sehr ordentlich. Für diejenige die keine Ahnung haben von Luftfahrt, es tut mir leid. Kritiek ist immer gut, aber bitte never persönlich werden. Danke and please think big!

 6. Zegt het voort
  http://www.petitions24.com/signatures/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao/start/100

 7. @ Joane. Ik dacht toch echt, dat El Hakim zo groot denkt dat het aan hoogmoedswaanzin doet denken. Wat is er mis om eerlijk over de werkelijkheid te zijn. We zijn nu eenmaal een klein eiland geregeerd door 5 niet ministeriabele ministers, die geld uitgeven aan zichzelf en allerlei nutteloze dingen. Ik neem aan, dat je je kinderen nog te eten kan geven en niet te maken hebt met de teloorgang van dit eiland op het gebied van onderwijs, justitie, armoede etc. Word wakker.

 8. Good work Hakim! Wat een hoop mensen met ‘low-selfesteem’ weer hieronder trouwens. Ik denk dat we toch groter moeten denken dan het eeuwige ‘we zijn te klein en te zielig, dus niemand zal ons ooit zien staan’….

 9. @ Tico uit Brievengat, heb jij ooit met een sjeik gesproken of heb je alleen zijn opdrachten uitgevoerd ? En “dat hij in der eerste rij zit, ist al een kleine point” ja, es ist aber een duidelijke grosse point, hij als sheik zit op de eerste rij en het gepeupel (jij dus, zit ergens daarachter).

 10. Ik denk dat er weinig Arabieren met hun privé-jet op een tweederangs vliegveld willen landen.

 11. @ Ernesto. Zoals je zegt is het WK in Brazilie. Waarom zou je dan naar Curacao vliegen waar het voetbal nog minder is dan in de VAE?

 12. @Ernesto, Vrijwel iedereen is een sjeik in dat land.. elke stam heeft een eigen sjeik dus zo moeilijk is dat niet. En arabieren vliegen gewoon rechtstreeks op Brazilie.. gewoon weer een snoepreisje

 13. Ik ken de Arabieren heel goed, omdat ik sedert 10 Jaren voor die Arabieren uit Abu Dhabi werk. Ik heb een goeie positie wat airliners betreft. Heb dagelijks te doen met Abu Dhabi en ook met Air Berlin. Mensen ik ben op Curacao geboren en leef al heel lang in Duitsland. Ik ken de huidige strategie van de arabieren en ik denk en ik weet het dat ze echt naar Curacao komen, wegen de aanstaande wereldkampioenschap in Brazilie. Dus alstublief laat de heer minister zijn werk doen en mischien hebben we allemal profiet. Hebben julie ooit met een sjeik gesproken? Dat hij in der eerste rij zit, ist al een kleine point.

 14. @Waar, Hakim is al langer bezig om arabieren hierheen te krijgen zonder succes. in 2006 was hij ook al in Dubai met de toenmalige gedeputeerde van economie (3 maal raden wie dat was.. begint met een S en eindigt op chotte). en zo had Hakim ook het geweldige idee om het plein bij Palu Blancu Haririr plein te noemen want dan zouden die rijke libanezen komen naar Curacao.. we wachten nog steeds op ze..

 15. Als de VAE iets in Curacao zou zien kopen ze het eiland toch gewoon en krijgt Schotte commissie voor zijn consultancy.

 16. Hakim kan dan een beetje vreemde eend in de bijt zijn in de huidige regering toch heb je dit soort romantische dromers nodig om nieuwe zaken in ontwikkeling te brengen. Het is nu wachten op de prive-jet van VAE op Hato om te zien of deze dienstreis zinvol was.

 17. Hoeveel brillen heeft hij dit keer verkocht ?

 18. tuurlijk zijn we een hub, kijk maar hoeveel Ministers er op uit vliegen

 19. Wat voor ‘n gebaar maken de Arabieren achter iemands rug of is het daar ook de middelvinger? Welk land onze ministers ook bezoeken ze moeten daar het bevlekte blazoen kennen dus beginnen ze met een 5-0 achterstand, die nooit meer ingehaald kan worden. Ook weten ze hoe minuskuul en economisch slecht ons landje is (geworden na 1 1/2 jaar).

 20. @Juny en deze zelfde sheiks hebben huishoudpersoneel die als slaven worden behandeld. Op zich zo gek niet, tenslotte is slavernij in deze contreien ontstaan. Kijk naar Egypte, dat met duizenden en duizenden slaven, haar pyramides gebouwd hebben.

 21. LOL.

 22. @Hakim, voor een goede hub heb je ook ruimte nodig en een goede geografische ligging. Je zou het boek van Robert Kaplan `Moesson` moeten lezen om te begrijpen waarom het arabisch schiereiland zo`n positie heeft gekregen. Daarnaast is uiteraard politieke stabiliteit een voorwaarde. Met ministers die zelf hun belastingen niet betalen (en dat weten ze daar ook wel) of hun diplomas moeten vervalsen, of veroordeeld zijn wegens creditcard malversaties.. Ik denk dat je gewone diplomatieke beleefdheid verwart met echte belangstelling. Op zich verklaarbaar omdat politieke beleefdheid geen kenmerk is van deze coalitie. Om hun eigen reputatie niet te grabbel te gooien zullen ze met een boog om deze regering heen lopen.

 23. Dit is geen dienstreis maar een vakantiereis van El Hakim, die de overheid zo’n 100,000 gulden kost waarvan vele armlastige gezinnen op Curacao jaren hadden kunnen eten.

  En dan kirijg je verhalen dat sheiks, multi multi multi miljonairs, geinteresseerd zouden zijn in Airport City, terwijl ze bouwwerken die 10 keer zo groot zijn thuis in de tuin hebben staan. En verhalen dat deze sheiks graag eens op Curacao komen kijken. Onzin! Dit zeggen ze uit pure beleefheid, zoals ik tegen mijn oma zeg dat ik graag eens de door gebreide sokken wil zien waar ze zo trots op is.

  Het is een grote schande dat El Hakim feestend en fuivend de werel overtrekt terwijl hij zelf zijn belasting niet afdraagt en een nog grotere schande dat de Staten het allemaal maar goed vinden.

 24. Ik denk zeker dat emirates met duizenden zullen gaan naar Curacao om daar vakantie te vieren..

  en ontwikkeling van de airport.. de downgrading zal je bedoelen..