• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) heeft gisteren samen met Jairo  Martis, directeur van Domeinbeheer,  en vier investeerders de ‘letters of intent’ getekend. Het betreft het project Seru Spaño (omgeving Jan Thiel) en de verdere ontwikkelingen.
 
Green Initiative Private Foundation, MAR Holding, Vinai Holding en Drawer Holding zijn de investeerders die gisteren tekenden voor het project. Het project Seru Spaño is al in 2003 bedacht en nu zijn er vier investeerders over voor de uitvoering.

Relax to the Max
De lagune, bergen, rotsen, vegetatie en alle andere natuur moeten behouden blijven volgens het plan. Verder wordt het historisch cultureel erfgoed in het gebied onderhouden en moet het vrij en gratis toegankelijk zijn voor publiek. Het motto voor het gebied is ‘Relax to the Max’. Aan de kust is een terrein gereserveerd voor de constructie van een promenade. Het gebied moet een multifunctioneel karakter krijgen met restaurants, cafe’s en snackbars. Daarnaast wordt er bij de bouw rekening gehouden met methoden om alternatieve energie op te wekken zoals wind-, zonne- en thermische energie.

Letter of intent
Martis lichtte diverse punten toe uit de letter of intent. Het idee is om in totaal 140 hotelkamers, 160 appartementen/bungalow en villa’s te bouwen. Verder moeten in de complexen een Spa en Fitness Center, verschillende zwembaden en winkels komen. Minister Cooper was van mening dat zijn voorganger teveel heeft getreuzeld. “Maar beter te laat dan nooit voor de uitvoering van het plan.”

7 reacties op “Een stap verder in Seru Spaño”

 1. Wie heeft er getreuzeld Minister Cooper??

  Zie:http://www.liveincuracao.com/index.php?p=180

 2. Nog meer verkeer over de caracasbaaiweg………

 3. Wat flauw om zo te praten over voorgangers..De plannen dateren van 2007 en er is dus door vorige bestuurders en ambtenaren veel voorbereidend werk verricht. Dat er nu investeerders zijn is mooi. Hun bedje is gespreid door de klaarliggende plannen. Als het allemaal zo simpel was..waarom heb je dan nog anderhalf jaar gewacht? PS nu graag nog openheid over de voorwaarden waarop men de grond van het eiland koopt/huurt/in erfpacht krijgt. Met een beetje openheid voorkom je dat er een rare lucht omheen komt te hangen. Ik ben benieuwd.

 4. Wie er verder achter zitten?

  Achter Green Initiative Private Foundation, zit IBMC Group. Een trustkantoor van van Gerardus Maria Bakker en Dennis Paulus van der Laan

  Er bestaan twee MAR Holding op Curacao. De ene is van Enrique Ribeiro, de andere staat op naam van het trustkantoor Orangefield Trust (Caribbean) N.V. van o.a. Constance Marie Padilla Jonkhout en Joep Bruins.
  Ik weet niet welke MAR Holding het betreft.

  Vinai Holding is van de Nederlander Michael Leo Van Romondt

  Drawer Holding is van de Italiaan Enzo La Rosa

  Vooral de eerste twee zijn dus nogal vaag. niet voor niets dat ze zich door een Trust laten beheren.

 5. Altijd die steken naar de vorige regering. de vorige regering stond ook al positief ertegenover,maar de ontwerper had de gelden nog niet rond. Nu wel kennelijk, maar wat heeft dat met de minister te maken?

  Maar goed

  “De natuur moet behouden worden” en toch bouwen??? gel*l

 6. inderdaad je kan beter nu tekenen voordat de regering is afgetreden.
  dan kan je helemaal niks meer, weer een stukje grond weg van het volk.
  we moeten voor kwaliteit gaan en niet voor kwantiteit, we worden nu een ordinair stukje toerisme wat alle andere eilanden ook te bieden hebben.

 7. Ben benieuwd wie achter die holdings zitten.. trouwens snackbars, restaurants en natuur gaat nooit echt goed samen..

  maar geen betaalbare huizen voor de YDK. Die moeten maar in seru fortuna blijven wonen.