• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn organiseert deze week het congres ‘Fatsoenlijk werk, onze verantwoordelijkheid’. De sector arbeid richt zich tijdens het congres op welke stappen moeten worden genomen om een goede arbeidsrelatie te bevorderen tussen sociale partners.

Het doel van het congres is om samen met anderen na te denken, discussiëren en afspraken te maken die de vooruitgang op arbeidsterrein bevorderen van het programma van International Labour Organization ILO, genaamd Decent Work. Dat betekent op de eerste plaats meer werkgelegenheid creëeren voor mannen en vrouwen.

Zekerheid
Ten tweede houdt dit in dat er meer voor zekerheid van werk moet worden gezorgd, zowel voor de werkgever als de werknemer. Dit kan via regelingen/wetten, vorming, informatie maar ook door controle en inspectie tot stand komen. Tot slot wordt gediscussieërd over diegene die nu niet op de arbeidsmarkt staan, te laten terugkeren in het arbeidsproces.

Kennis bevorderen
Met dit congres wil minister Hensley Koeiman de kennis bevorden over het Decent Work programma van ILO. Daarnaast wil de minister meer verantwoordelijkheid bevorderen voor een gezonde ontwikkeling van werknemers en komen tot een nauwe samenwerking met het ILO om hun programma na leven.

Congres
Het congres Fatsoenlijk werk, onze verantwoordelijkheid, vindt morgen en overmorgen plaats in het auditorium van het World Trade Center. Morgen start het twee en een halfuur durende congres om 20.00 uur en is senior specialist Skills and Employability Hassan Ndahi, van het ILO kantoor in Trinidad, de hoofdspreker.  Overmorgen begint het congres om 08.30 uur en eindigt 16.45. Naast plenaire sessies worden ook drie werksessies gehouden. Klik hier voor het programma (Papiamentstalig).

www.versgeperst.com