• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe (Justitie) moet maandelijks schriftelijk aan de Staten rapporteren hoe het ervoor staat met de bestrijding van criminaliteit. Dat heeft de Staten gisteren unaniem besloten na het debat over criminaliteit. De motie voor de rapportage is ingediend door de PAR en Humprey Davelaar (PNP).

De motie werd gisteren met negentien stemmen voor en nul stemmen tegen aangenomen. Alle Statenleden waren het erover eens dat ‘de criminaliteit zorgwekkende vormen aanneemt en een groot deel van de samenleving zich onveilig voelt’.

Controle
“De regering van Curaçao heeft de plicht om de grote bezorgdheid die leeft onder de bevolking te adresseren”, aldus de motie. “De minister heeft aangegeven aan het parlement dat hij zijn beleid om criminaliteit te bestrijden uitvoert en het parlement de verantwoordelijkheid heeft om het beleid van de regering te controleren rond de bestrijding van criminaliteit.”

Aanpak
Wilsoe maakte vorige week donderdag tijdens de persconferentie van de ministerraad zijn plan van aanpak tegen de criminaliteit bekend. Tijdens de persconferentie gaf de minister aan dat er meer preventief gefouilleerd gaat worden en dat de SKS en VKS nauwer gaat samenwerken met de politie. De PAR fractie had al een motie ingediend met de vraag of Wilsoe maandelijks schriftelijk verslag kan doen over de ontwikkelingen van de criminaliteit op Curaçao. Deze motie werd door het parlement verworpen.

[scribd id=91020294 key=key-j3vqjzgclxxvka9spt5 mode=list]

1 reactie op “Staten wil maandelijkse rapportage criminaliteit”

  1. Nee geen rapportjes meer voor Kade maar ACTIE!!!