• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering houdt de politieke crisis in Nederland in de gaten. Dat meldt de overheid in een persbericht. De Nederlandse premier Mark Rutte heeft gisteren het ontslag van zijn kabinet aan de koningin aangeboden, nadat de PVV zaterdag de gedoogsteun voor het minderheidskabinet introk.

“De samenwerking met Nederland zal voorlopig onveranderd blijven”, staat in het persbericht. “Maar we houden de politieke ontwikkelingen in Nederland in de gaten en zullen inventariseren wat voor consequenties dit heeft voor de samenwerking met Nederland.”

Ellende
“Ik kon niet anders”, zei PVV-leider Geert Wilders vandaag in het Kamerdebat over de val van het minderheidskabinet van VVD en CDA. Hij vindt het onterecht dat de PVV de afgelopen dagen de schuld heeft gekregen, alsof de PVV geen verantwoordelijkheid zou nemen en niet in het belang van Nederland zou handelen. Wilders is ervan overtuigd dat hij Nederland heeft behoed voor veel ellende.

Schaden
Wilders was het niet eens met de hervormingen in de zorg en de sociale zekerheid en kon deze niet accepteren. De voorstellen zouden volgens hem de economische groei schaden, de werkloosheid laten stijgen en de koopkracht flink raken.

1 reactie op “Regering volgt politieke crisis Nederland”

  1. De moeilijkheid met Wilders is, dat hij met vreemdelingen extreem rechts is, maar extreem links voor zijn eigen achterban. Daarom heeft hij het als leider van een partij waarvan je geen lid kunt worden, ook moeilijk. Als persoon kun je gespleten zijn, als groep met leden maak je keuzes. Maar als je geen inspraak en dus geen leden wilt…