• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra heeft de hele dag de handen vol aan het stroomtekort op het eiland door een defecte pomp. Verder is het nutsbedrijf de hele week bezig met de waterleidingen. Hierdoor kan het voorkomen dat er bruin water uit de kraan komt of dat er weinig druk op de kraan staat.

“Momenteel is Aqualectra bezig met revisiewerkzaamheden. Gisteren hebben wij moeten constateren dat de pomp van onze machine op Mundo Nobo, die zowel water als stroom produceert, niet goed functioneert. Vanwege veiligheidsregels hebben wij daarom de pomp van het net afgehaald”, legt woordvoerder Sharo Bikker van Aqualectra uit.

Reparatie
Monteurs zullen zich de hele dag bezig houden met de reparatie, maar Bikker durft niet te zeggen wanneer het defect is opgelost. “We hebben vandaag voor 15 Megawatt aan stroom beschikbaar. Eerst zouden we vanochtend al tussen 08.00 en 09.00 uur beginnen met schakelen, maar we hebben besloten dat te verschuiven naar 10.00 uur, omdat mensen vooral in de ochtenduren stroom nodig hebben.”

Schakelen
Aqualectra begint vanochtend om 10.00 uur in de volgende wijken om de drie uur te schakelen: Seru Fortuna, Muizenberg, Suffisant, Dein, Kanga, área di Kwartier i Gosieweg, Sun Valley i Sunset Heights, Schelpwijk, Cas Cora, Semikok direkshon Sta. Rosa i Abrahams, Seru Lora, Zapateer, Bonam, Oost Jongbloed, Langleven, Beurs, St Joris, Koraal Partier, Sta. Catharina, Kas Grandi Spaanse Water, Brakkeput Ariba, Janthiel, Rooi Santu, Weto, Kwartje, Janboos, Kent U Zelf,  Oude Water.

Middag
Later in de ochtend zijn de wijken Noord Roozendaal , Heintje Kool, Buena Vista, Goede Hoop, Cabo Verde, Kura Piedra, Mahuma  i parti di Sta. Maria aan de beurt. En later op de middag wordt er geschakeld op de Marine Basis, Salina Ariba i Abou, Zeelandia, Vredenberg, Dominguitu, Koraal Specht, Janwe direkshon di Jantiel.


De boosdoener

Waterleidingen
“Wat de waterleidingen betreft, doen we ons best om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken, maar we vragen mensen wel om zelf voorzorgsmaatregelen te nemen en voldoende water op reserve houden”, aldus Bikker. Vandaag is Aqualectra aan het werk in de straten Dominguitoweg, Mangoweg, Carawaraweg, Kayudaweg, Figoweg, Kalbasweg, Kenepaweg, Sorsakaweg, Indjuweg, Tomatieweg, Appeldamweg, Anasaweg, Schubappelweg, Mamayaweg, Vreugdenhill Supermarket en Steenmijn.

Werkzaamheden
De rest van de week is Aqualectra in de volgende wijken aan het werk:

Woensdag 25 april: Ceresstraat, Mercuriusstraat, Uranusstraat, Lyraweg, Klein Davelaar en Argusweg.

Donderdag 26 april: Aurigaweg, Marsweg, Neptunusweg, Perseusweg, Kaya Panacea, Pallastraat, Jupiterstraat, Plutostraat, Andromedaweg,Cybellestraat, Saturnusstraat, Best Buy Supermarket, Burger King, Centrum Supermarket, Romerschool, Johan van Walbeeck School, Zuikertuintje Mall, Mahaai en Rooi Catochi.

Vrijdag 27 april: Saliña Aboustraat A en Saliña Aboustraat B, Mc Donald’s aan de Dr. Maalweg.

Excuses
“Aqualectra doet een beroep op de gemeenschap om zo min mogelijk stroom te gebruiken overdag en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact te halen. Aqualectra betreurt de situatie en biedt haar verontschuldigingen aan en bedankt de gemeenschap voor het begrip”, besluit Bikker.

11 reacties op “Aqualectra gaat weer schakelen”

 1. Volgens Sharon Bikker tussen de middag bleek er toch voldoende stroom te zijn en zal er vandaag niet geschakeld hoeven te worden.

 2. Ze zijn echt van lotje getikt daar bij Aqualectra.. Het is zo heet nu.. heetste tijd van het jaar en dan gaan ze schakelen!

 3. Alweer problemen. Wanneer houdt het op? Kan niet eens naar voetbal kijken.

 4. NEE AQUALECTRA NIET SCHAKELEN!! ALLEEN SCHAKELEN BIJ SCHOTTE EN WERNER WIELS THUIS EN ANDERE LEDEN VAN DE RVC VAN AQUALECTRA!! ZIJ ZIJN SCHULDIG AAN DIT WANBELEID!! NIET DE BURGER MAAR DIE PARASIETEN!

 5. En zeker wanneer er voetbal word uitgezonden,het is een zonde,wij worden in de maling genomen en niet anders,vul zelf maar in.

 6. En wie gaat mij de schade betalen ?
  Ik heb zeer veel goederen in vriezers staan, ettelijke duizenden guldens ! Kan ik dat weer afschrijven ?
  En bedankt maar weer Schotte. Duidelijk een beslissing van iemand die zijn school nooit heeft afgemaakt.
  Eén is geen
  Twee is een half
  Drie biedt zekerheid.
  Misschien deze wetmatigheid toch maar eens onthouden ?

 7. Bedankt Versgeperst voor de info en het schema

 8. Pfffff ALWEEERRRR??????? En wie zeg dat ik alleen smorgens voor 10 uur stroom nodig heb?? Zonder stroom betekend ook zonder airco of een fan …… zonder stroom en waarschijnlijk nog zonder water ook voor paar een uurtjes,,,,,Welkom op Curacao!!!

 9. wtf, dat wordt de 4e keer in 2 weken, stelletje prutsers

 10. Trek de stekker maar uit deze regering !!!!
  PLANNING en prioriteiten stellen – regeren is vooruitzien !!!!!
  GAME OVER – schakel nu de regering maar uit !!!!!
  $$$$$$$$$$$……….SHAME on YU politicians……..$$$$$$$$$$

 11. Goed gedaan Schotte! Geen stroom geen water… Alles wat fout gaat is zeker de `verdienste` van anderen…