• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — De Raad van Commissarissen (RvC) heeft zaterdag tijdens een vergadering besloten onderzoek te laten doen naar de activiteiten van president-directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat meldt Amigoe. Alle zeven leden van de Raad waren zaterdag aanwezig.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door internationale onderzoekers, zo meldt de krant. Tromp kwam eerder al in opspraak, nadat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels hem beschuldigde van betrokkenheid bij een illegale lening. De onderzoekers moeten nog beslissen of Tromp tijdens het onderzoek met verlof moet.

John Deuss
Ook minister George Jamaloodin (Financiën) vindt dat de integriteit van Tromp in het geding is, omdat hij banden zou hebben met John Deuss, de eigenaar van de First Curaçao International Bank (FCIB). Deuss staat nu terecht wegens bankieren zonder vergunning, het verhullen van ongebruikelijke transacties en het vormen van een criminele organisatie die grootschalige carrousselfraude mogelijk maakte in Engeland.

Obligatielening
De vergadering werd zaterdag vergezeld door een demonstratie, georganiseerd door Pueblo Soberano.  De demonstranten wilden dat de beslissing om een obligatielening van 150 miljoen dollar uit te geven voor de uitbreiding van de haven van Sint Maarten, werd terug gedraaid. Maar de RvC heeft zaterdag uiteindelijk geen beslissing genomen over de obligatielening.

13 reacties op “Onderzoek naar Emsley Tromp”

 1. @Abraham Mossel, ben jij in het echte leven ook zo’n agressieve schreeuwlelijkerd?
  Die hoofdletters van jou verraden jou persoonlijkheid.

 2. Jama-ladin heeft het over integriteit? Het niet betalen van miljoentjes aan belasting en SVB is al een teken van een totaal gebrek aan integriteit. Maar zo te zien is integriteit in zijn kringetje juist een struikelblok, een negatief woord. Té integer zijn betekent het niet kunnen meedoen aan duistere zaken, hé Jama-ladin

 3. Ik denk dat de boeven oog op de goudvoorraad hebben. Dus opgepast met deze regering.
  ST MAARTEN LET OP UW ZAAK!

 4. @Zorro, Tja Thierry Henriquez maakt wel rapportjes op verzoek alhoewel zijn argumenten zijn zeer zwak vandaar dat de regering ALLE rechtzaken verloor.. en ze willen Tromp per se weg hebben dus dan moet je groter materiaal inzetten.

 5. http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

  Teken mee, uiteindelijk hoort Jamoloodin tot deze pret regering.

 6. MET LEUGENACHTIGE REDESZWAMPZALVEN VERHALEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 7. Is Thierry Hernandes uit de gratie? Kan TI dat onderzoek niet en passant doen voor 200.000 euro extra?

 8. Jamaaloodin en minister van financien.. is dat niet hetzelfde als de voorzitter van Martijn als minister van kinderen en onderwijs?

 9. Pot, ketel….hoe luidt dat gezegde ook alweer ? En er was ook iets met een kruik toch? Het lek (de lekken) komt langzaam omhoog .nog even en ze komen boven water. ALLEMAAL !

 10. “Ook minister George Jamaloodin (Financiën) vindt dat de integriteit van Tromp in het geding is, omdat hij banden zou hebben met John Deuss, de eigenaar van de First Curaçao International Bank (FCIB).”

  Ha! Hoe dom kan iemand zijn om dit te zeggen die zelf banden heeft met Robbie dos Santos, notabene zijn partij MFK daardoor laat financieren!

  Jamaloodin is op Curacao minister va financien, maar met zijn integrieit zou ik hem nog niet bij La Curacao laten werken.

 11. “Ook minister George Jamaloodin (Financiën) vindt dat de integriteit van Tromp in het geding is, omdat hij banden zou hebben met John Deuss, de eigenaar van de First Curaçao International Bank (FCIB).”

  Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden meneer Jamalooding…. integriteit bij de meeste van de regering inclusief die van u zelf is al vanaf het begin in het geding…. wat moeten we daar dan meedoen?

 12. Onderzoek is altijd goed. Na Tromp moeten we de ministers maar onderzoeken…

 13. Op zich goed want ook de bankdirecteur moet integer zijn alleen is Jamaloodin niet de persoon om dit te gaan vragen. Tegelijk dient het onderzoek naar integere ministers doorgaan en mensen met strafbladen en belastingschulden dienen op te stappen