CURAÇAO – Politieke onrust in het Koninkrijk. Burgers op Curaçao demonstreerden op het Waaigat tegen de regering en premier Mark Rutte in Nederland diende het ontslag in van zijn minderheidskabinet. Versgeperst.com vroeg mensen wat zij hopen wat de nieuwe verkiezingen in Nederland voor Curaçao gaan betekenen.

Elroy (37) maakt zich zorgen over de huidige politieke toestand op Curaçao en vindt dat er snel wat moet gebeuren. Over de nieuwe minister van Koninkrijksrelaties stelt hij geen specifieke eisen, wel van de politiek in het algemeen. “Politici moeten weer met elkaar om tafel gaan zitten, hun best gaan doen en proberen om de problemen op Curaçao op te lossen.”

Rommelig
Volgens Jeroen (38) gaat het er momenteel ‘rommelig’ aan toe op ons eiland. “Er is hier, net als in Nederland met hun gevallen kabinet, sprake van tumult de laatste paar maanden en ik hoop dat er meer duidelijkheid komt. Van minister Spies van Koninkrijksrelaties heb ik weinig gezien. Van de nieuwe minister verwacht ik dan ook dat die zich meer bezig gaat houden met wat hier daadwerkelijk gebeurt, of dat nou van het CDA is of van een andere partij, dat maakt mij niet uit.”

Niet de kans gekregen
“Het was te verwachten dat het kabinet ging vallen, dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Ja, wat gaat er veranderen? We krijgen weer een andere minister en hopelijk voert die wel wat uit voor Curaçao”, aldus een 49-jarige vrouw die anoniem wil blijven. “Minister Spies heeft de kans niet gekregen om wat voor Curaçao te betekenen. Ze was er wel klaar voor, maar ze heeft gewoonweg de kans niet gekregen.”

Samenwerken
Volgens Annie (50) blijkt nu wel dat de politici in Nederland elkaar ook niet kunnen vinden. “Het is voor ons allemaal goed dat er nieuwe verkiezingen komen, maar de vraag is natuurlijk wie er voor in de plaats komen. Het belangrijkste vind ik in ieder geval dat het kabinet gaat samenwerken.”

Anarchist
Jay (21) vertelt dat hij eigenlijk niet in het concept ‘regering’ gelooft. “Ik ben anarchist. Toch vind ik het bestuur in Nederland goed geregeld, maar hier op Curaçao zeker niet. De politici voeren hun werk niet op een capabele manier uit. De regering van Curaçao wil alleen maar geld van Nederland, zodat ze lekker kunnen doen wat ze zelf willen. Ik hoop dat de verkiezingen in Nederland ministers opleveren die de misstanden op Curaçao aanpakken.”

7 reacties op “‘Beter samenwerken na de verkiezingen’”

  1. @manfedo, juist dus snel onafhankelijk worden!!

  2. Niet @ kesi maar @maffedo.

  3. @ kesi. Niets moet, hoewel het verstandig zou zijn en Nederland daar echt niet op zit te wachten. Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Die gek van een Wiels wil nu de consensusrijkswetten afschaffen, maar wil niet de schuldsanering terugbetalen. Wie is er niet te vertrouwen? Wiels moet gewoon het volk vragen/smeken om de onafhankelijkheid te mogen uitroepen. De lafaard durft noch referendum noch nieuwe verkiezingen te houden.

  4. Waarom moet met Nederland samen gewerkt worden ,Nederland is niet te vertrouwen,kijk wat er gebeurd is met Belgie.

  5. Jammer hoor want met Wiels en Wilders zal Curacao snel onafhankelijk worden en hoeft Nederland er niet meer voor te betalen

  6. Samenwerken is voor Curacao een vloek. We moeten niet vergeten in welke positie Nederland c.q. de minister van koninkrijkszaken verkeert nl. niet kunnen en niet mogen. Een andere minister zal dus geen enkel verschil maken wel een andere Curacaose regering.

  7. Het goede nieuws voor Curacao is, dat Wilders uit beeld is en niet meer zoveeel invloed krijgt in de volgende regering. Als Wiels hier nu opzij gaat kan het nog wat worden in de relatie tussen NL en Curacao…er is dus hoop.