• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie voor de Volksgezondheid waarschuwt voor schoonheidsbehandelingen waarbij injecties worden toegediend door niet bekwame personen. Volgens een medewerker van de inspectie zijn er de laatste tijd een aantal gevallen gemeld. “Dit kan ernstige complicaties veroorzaken.”

Volgens de medewerker worden rimpelbehandelingen, opvullen van lippen en het ‘opspuiten’ van de billen steeds populairder. Maar daardoor stijgt ook het aantal illegale schoonheidsbehandelingen. Onlangs zijn een aantal gevallen gemeld bij de inspectie.

Strafbaar
“Helaas melden alleen patiënten zich waarbij het mis is gegaan. Mensen praten alleen als het fout is gegaan. Daar bovenop zijn er nog een hoop ‘artsen’ die illegale schoonheidsbehandelingen goedkoop aanbieden”, aldus de medewerkster. “Injecties mogen alleen door een arts of door een arts aangewezen persoon worden uitgevoerd. Iemand die dit onbevoegd doet is strafbaar.” Normaliter worden de attributen om deze injecties te geven gecontroleerd door de inspectie, maar de inspectie denkt dat dit illegaal wordt ingevoerd op het eiland.

Infecties
De injecties kunnen infecties en abcessen veroorzaken. Doordat de ontstekingen in de bloedbaan terechtkomen, kan dit organen aantasten, longembolie veroorzaken of zelfs een herseninfarct. “Dit kan zelfs de dood tot gevolg hebben.” De inspectie vraagt daarom iedereen die informatie heeft over deze praktijken dit te melden aan de Inspectie van Volksgezondheid via 466-9366 of per e-mail via ivg@gobiernu.cw.

www.versgeperst.com