• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘Coöperaties in de wijken’ gaat volgende week maandag van start in Scharloo en Fleur de Marie. Om het ondernemerschap binnen de wijken te stimuleren heeft Unidat di Bario dit project gelanceerd. Ook moet het project bijdragen aan het verlagen van de werkloosheid op Curaçao.

Door onder meer het verhogen van de economische bedrijvigheid in de specifieke Curaçaose buurten, moet dit project ook een bijdrage leveren aan het definiëren van het toeristische product Curaçao en aan de verbetering van het sociale leefklimaat in de wijken.

Presentatie
Unidat di Bario presenteert op maandag 30 april om 10.00 uur in de Van Raderstraat haar startende coöperaties in de wijken Scharloo en Fleur de Marie. Het doel van dit evenement is om de deelnemers van de op te richten coöperaties in de wijken kennis te laten maken met het Curaçaose publiek en om een deel van hun productenaanbod aan het publiek te introduceren.

Micro-ondernemingen
De op te zetten micro- en of mini ondernemingen op buurtniveau zullen gaan opereren volgens het coöperatieve principe in vier specifieke regio’s op Curaçao. Deze micro-ondernemingen moeten volgens een marktconform businessplan opereren die de haalbaarheid van de onderneming garandeert. Mogelijke activiteiten voor micro-ondernemingen van Unidat di Bario Korsou zijn onder meer natuurlijke attracties, culturele activiteiten, wandelroutes in de buurt en aanbod van eigen handgemaakte souveniers.

www.versgeperst.com