• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte en de commandant van het Vrijwillig Korps Curaçao (VKC) Midddelhof hebben besloten dat VKC honderd leden beschikbaar stelt aan het politiekorps om hen te ondersteunen in de bestrijding van de criminaliteit. Dit besloten zij tijdens een vergadering in Fort Amsterdam.

Een team bestaande uit medewerkers van het Politiekorps en VKC gaat gezamenlijk opereren in voertuigen die voortdurend zullen patrouilleren in de verschillende wijken van Curaçao. Hiermee zal de zichtbaarheid van VKC en politie op straat vergroot en dat zal preventieve werking hebben. De politie- en VKC agenten kunnen op deze manier sneller handelen bij gevallen van criminaliteit.

6 reacties op “Honderd VKC-leden bij politie”

 1. @M Montreux, waar kan ik deze bepalingen van/over ons VKC nalezen ?

 2. VKCers zijn BAVPOL (buitengewoon agent) en mogen dus ook ingezet worden bij wetshandhaving en opsporing. ze hebben ook een wapenvergunning

 3. Zijn deze VKC’ers wel beëdigd om dit soort werkzaamheden te doen ? Ben benieuwd naar de reactie van ons OM.

 4. Eigenlijk hebben we aan EEN minister dus genoeg. Of het nu gaat over Justitie of over Aqualectra of de centrale bank, alles is Schotte. Heeft een minister van justitie geen eigen bevoegdheden, of zijn ze allemaal assistenten van Gerrit?

 5. Wat zijn hun bevoegdheden?

 6. NOU wat goed zeg.!
  Maar is niet beter het als volgt te doen:

  Voer het USA systeem in: iedere Agent een eigen vervoer middel. tenslotte hebben prima communicatie middelen en zitten op een klein Eiland.
  Het beste is Motoren, ze zijn sneller kunnen achter criminelen aan op scooters ect. deze zijn ook goedkoper in onderhoud en verbruik.

  zo zien we meer politie op straat ! en zal criminaliteit dalen.

  Dus 60 VKSer’s en 20 motoren maak 20 politie meer op straat

  anders wordt het 100 vkser’s die allemaal gaan mee rijden bij de bestanden auto’s.