• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woede en onbegrip voerden gisteren de boventoon in Waaigat. Rond de duizend mensen verzamelden zich bij de demonstratie van Frente Sivil tegen de zittende regering. Er werd gejuicht, steun gezocht, maar vooral woede geuit. Versgeperst.com maakte een foto- en videoverslag.

Sprekers waaronder oud-premier Maria Liberia Peters, Nelson Pierre en Shurendly Maduro (16) kwamen aan het woord. De jonge Maduro deed het goed bij het actievoerende publiek. Zijn woorden werden met luidkeels geklap ontvangen terwijl hij met veel handgebaren en duidelijk taal zijn standpunt verwoordde. Liberia-Peters liet zich zonde gêne uit over de ongeschiktheid van de regering waarop ook zij een applaus ontving. Ook Pierre wist de menigte goed met zich mee te krijgen: behalve instemmend ja-knikken werd er gelachen en veel gejuicht.

Scherp
Verschillende namen vielen tijdens de speeches. Zo werd Schotte meerdere malen genoemd, kwam Wiels aan bod en ook Asjes moest het ontgelden. Volgens mede-organisator en voorzitter van Frente Sivil Derek Durguram zijn beledigingen van mensen soms onontkoombaar. “We willen bepaalde issues duidelijk maken en de bevolking en het parlement en soms kunnen de woorden  scherp overkomen.”

Na de bijeenkomst van twee uur, vertrok bijna de gehele stoet naar Forti op daar een brief te overhandigen aan de gouverneur.

Video door: Froukje Sijtsma

26 reacties op “Emoties tijdens demonstratie Frente Sivil”

 1. @Ger, De premier is veroordeeld voor oplichting en fraude. Lijkt me iets serieus toch? Indien mensen grote schulden hebben zijn ze beinvloedbaar. Zie zo bij de MFK waar de criminele geldschieter bepaald wat Schotte moet doen. Over de opleiding hebben we het niet eens want is in principe geen issue (kijk naar Asjes en Cooper die wel een hoge opleiding hebben en ook corrupt zijn). Het hebben van zeer hoge belastingschulden lijkt me wel zeer kwalijk helemaal voor een minister van Financien! Hoe kan hij een beleid mbt belastingen uitstippelen als meneer zelf niet eens zijn belastingen betaald. We hebben het over schulden bij de belastingen. Mbt de benoeming daar is een ander probleem. De VDC doet onderzoek of de ministers wel ministeriabel zijn. Dit is gebleken van niet mbt Hakin, Schotte en Jamaloodin. Maar wat doet Schotte? Die ontslaat ten onrechte het hoofd van de VDC en laat zijn marrionet iets anders doordrukken. Het benoemen van vriendjes gaat helaas ook niet zo goed. Gekwalificeerde mensen worden ten onrechte ontslagen met als gevolg dat het volk daar voor opdraait naast het feit dat er mensen op die posities nu zitten zonder kwaliteiten.

 2. @Juny, ik vind het jammer dat de mensen die hier hebben gereageerd geen sterke strafrechtelijke feiten kunnen noemen tegen de leden van de regering. Deze mensen zijn niet zomaar benoemd. De Nederlandse AIVD heeft ook gekeken en kijkt nog steeds mee.

  Wat betreft opleiding van de Premier! Kijk, jullie weten het perfekt dat je niet een hogere opleiding moet hebben om minister president van een land te worden, het gaat om talent. Daarom heb ik gezegd, er zijn tot nu toe geen sterke punten naar voren gekomen.

  Een andere punt is; sommige familie leden die benoemd zijn in hogere functies bij bepaalde bedrijven. Over dit punt, er is niks mis mee, dat gebeurt overal. Het gebeurt in Nederland, America, etc… etc..

  Zo zijn er, veel van die punten die niet sterk zijn; net als die van ministers met schulden. Gaat iemand mij vertellen omdat Schotte of een andere ‘Yu di Korsou’ schulden heeft, hij of zij geen minister kan worden? Dan ben je niet integer? Minister worden is alleen voor mensen zonder schulden?

 3. Lucho, bo Holandes ta hopi malu.

  FYI: HET volk bestaat uit meer dan 150.000 personen. PAR heeft de laatste verkiezingen gewonnen. Zo te zien ben je niet goed op de hoogte van het e.e.a.

 4. @lucho
  je stemt meestal op de persoon waarmee je je identificeert. dat 38000 mensen op boeven stemmen zegt wel wat over de bevolking. diosspaar nos.

 5. @ Lucho. Die 150.000 zijn niet allemaal stemgerechtigd en zijn ook niet alle stemgrechtigden gaan stemmen. Democratisch valt er niets tegen in te brengen, maar democratisch is ook wat Wilders heeft gedaan en is ook van toepassing, als je ziet dat je aanhang geminimaliseerd is en je eigenlijk geen waardig vertegenwoordiger van het volk meer kan zijn afgezien van de screeningsmanipulatie. God heeft inderdaad het Curacaose volk verlaten en laat het nog een poosje kwellen en op de proef stellen, omdat het zo dom is geweest om te stemmen met de gedachte eens wat anders te willen zonder over de dramatische gevolgen na te denken en je wil niet weten hoeveel burgers daar spijt van hebben. De regering is zo wankel als wat en er is maar 1 persoon nodig om een einde aan deze zwarte periode een einde te maken. De vraag is of die ene persoon nog wil redden wat er te redden valt of over 2 1/2 jaar reddeloos verloren te zijn.

 6. @lucho, los van dat er ook veel mensen waren die wel op deze regering hebben gestemd en dat die 1000 nog lang niet iedereen is die deze regering weg wil, is dit geen kwestie van oneens zij of oppositie voeren. Mensen denken anders en willen andere dingen en dat is prima. Ik ben nog nooit eerder de straat op gegaan omdat degenen op wie ik gestemd heb niet in de regering zaten. Het gaat erom dat de mensen die regeren niet integer, capabel en ministerabel zijn. Corruptie als in de huidige situatie is onaanvaardbaar

 7. @Derek Durgaram,

  Ga zo door de steun van velen hebben jullie binnen.

  Actie, actie, actie!!!

 8. @ Lucho

  Dus jij vindt het meer dan normaal dat we worden geleid door een stel fuguren die nauwelijks enige opleiding hebben gehad maar wel mensen hebben belazeren.
  En je vindt het ook normaal dat jij wel je belastingen betaald (daar ga ik van uit) en netjes je Aqualectrarekeningen betaald, geen water van je buurman pikt (daar ga ik van uit) en 1 of andere second rate minister dit wel deed.
  Vreemde bijdrage heb je.

  Actie, actie, actie, actie!!!

 9. @Lucho:
  NIET waar ik heb op MFK gestemd (SPIJT – SPIJT – SPIJT want na de verkiezingen is het niets dan leugens = KIEZERSBEDROG !!!). Was OOK op WAAIGAT en ik denk dat bij een enquete zal blijken dat er VELEN dezelfde fout als ik hebben gemaakt.
  Laat de verkiezingen NU maar komen !!!

 10. Deze volk bestaat uit 150.000 mensen en 38.000 hebben gekozen voor deze regering op een democratisch wijzen. Hier hebben we 1000 mensen die op de andere helf gestemd die nu de oppositie voer en vinden ze niet goed. Jullie moeten tog nog 2 jaartjes wachten en jullie best doen.Ps de smartmatic doet niet meer mee!!!

 11. @ger, de regering heeft zelf al deze punten uitgebracht.. mbt belastingen hebben ze zelf toegegeven dat er nu wat geregeld is. Mbt rechtzaken die verloren worden is bewijs genoeg. Wiels heeft ook al vaak gezegt dat Schotte en MFK corrupt is en mbt Schotte is er genoeg bewijs gekomen. Punt is dat Schotte en MFK nooit hadden mogen worden benoemd. en laten we eerlijk wezen is raar dat de VDC haar eigen baas moet controleren of hij wel integer is..

 12. dit maakt duidelijk dat het volk deze bende rovers ,die alleen maar hun eigen belangen ,en die van hun vriendjes behartigen ,zat is .Oprotten jullie stelletje boeven .Wiels die met zijn racistische uitlatingen mensen tegen elkaar ophitst .

 13. @Sentinel, een grotere demonstratie door PS zaterdag dan die gister op het waaigat. Whahahahahahaha! ROFLOL. Je zag dubel zeker door al dat gratis bier?

 14. We hebben meer dan 1000 handtekeningen die onze brief aan de gouverneur steunen opgehaald. 1004 om precies te zijn. Ik ga er dus zelf vanuit dat er in ieder geval 1200 mensen stonden aangezien niet iedereen kan/wil tekenen. Het precieze aantal is echter niet de issue .. waar het om gaat is dat je ziet dat wat Frente Sivil verkondigd niet zomaar uit de lucht gegrepen is maar dat het leeft onder de bevolking. Sterker nog .. dat er veel mensen het aftreden van dit kabinet eisen.

  Goede reportage van Versgeperst!!

 15. Wel humor dat LIberia Peters daar heeft mogen spreken, had men nooit toe mogen staan. Destijds is zijzelf meerdere malen in opspraak geraakt met extreem dubieuze land deals op St Maarten en haar zus met een plotselinge horeca vergunning nabij playa Kalki, waardoor een heel ontwikkelings project in de prullenbak ging.

  Wil men ageren tegen de corruptie dan is dat prima, ben ik voor, maar zorg er dan wel voor dat de sprekers zelf brand- en brandschoon zijn.

 16. Dit is puur democratie. Iedereen mag demonstreren op Curacao, er heerst geen dictatuur. Goed gedaan door Frente Sivil met uitzondering van twee zaken die hun demonstratie in slechte daglicht brengt; een zestienjarige jonge en Maria Liberia Peters.

  Helaas voor Frente Sivil hebben ze geen sterke punten of strafrechtelijke feiten tegen de leden van de regering. Anders had Nederland allang ingegrepen.

 17. @sentinel Soberano

  Veel gratis bonne uitgedeeld, benzine, drank en happen eten.
  Dat moet jij toch wel weten, wel.

 18. Aktie, aktie, aktie, aktie!!!

 19. Ik was aanwezig, er waren tussen de 800 en 1000 mensen. Ik merk dat dit zal gaan groeien… Nog ff dan zal de regering moeten oprotten!!! Weg met al die corrupte politici… Curaçao verdient vele malen beter. Alleen het volk kan iets tegen deze regering doen… Ik zou zeggen geef het niet op en blijf geloven! Curaçao zal betere tijden gaan kennen als we zo door blijven gaan. Weg met de regering Schotte!!!

 20. @Seniele Boberano:
  Goed tellen is ook een competentie, maar ook daar lopen alle PS-schapen achter hun “heilige leiders” aan die maar wat roeptoeteren en geloven blindelings hun “masters” !!!
  Hopi Tristu stelletje LOOSERS.

 21. @sentil
  hahaha, ja en kijk wat voor types er bij PS ‘demonstraties’ komen… ongeschoolde ‘mensen’ die eigenlijk niet eens weten waartegen ze protesteren… ga zo door… allemaal racisten zijn het in de PS

 22. Curacao is echt uniek man. ik hou het iig op 500 demonstranten. vanmorgen hoorde ik 1 van de organisators spreken over 1000 á 1200, versgeperst heeft het over “rond 1000” demonstranten
  maar ik hoor net die Onie Gonet op radio Krioyo ijskoud beweren dat hij bescheiden wil blijven, maar zijn indruk was dat er zeker 2500 a 3000 mensen gisteren op het waaigat aanwezig waren. hihihihihi. hij voegde er ook aan toe dat het ‘volgens anderen’ veel meer waren!? maar dat hij bescheiden wil blijven en het dus het op ongeveer 3000 man houdt! hahaha, echt uniek, leugenaars zat op Curacao, al hebben anderen ook gezien wat zij hebben aanschouwd! 😆

 23. @bonerano, Er waren rond de 1500 mensen.. goed op een zondag!

  Bij de CS waren iets van 100 mensen maar.. en alleen maar PS mensen.. opvallend dat er geen MAN en MFK mensen waren (Jamaloodin vond zijn prive tripje naar Bonaire belangrijker dan dat).

  Het volk wil jullie niet meer dus wegwezen!!

 24. Premier Schotte heeft de video opnames opgevraagd over de manifestatie van Frente Sivil. Hij is op zoek naar ambtenaren die mogelijk mee hebben gedaan aan de manifestatie. Fear not, fear not.

 25. volgens mij waren het niet meer dan 500, wellicht minder. Frente civil heeft bijna een maand nodig gehad om zo’n kleine demonstratie bij elkaar te schrapen.

  tja, je vraagt je idd af hoeveel PS demonstranten er dan bij een Pueblo Soberano-demonstratie zouden zijn komen opdagen als ook zij een maand lang bezig zouden zijn geweest volop reclame te maken en via de radio oproepen naar het volk toe hadden kunnen doen!?

  vooral als je weet en ziet dat pueblo Soberano máár 2 dagen nodig had om een grotere demonstratie dan die van Frente civil gisteren, bij de Centrale bank te organiseren?
  rustig maar, niet allemaal tegelijk schelden dames… ik schrijf alleen maar de waarheid. 😆

 26. Power to the people!!