• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens de aeronatische conferentie vergaderd met de Federal Aviation Administration (FAA). Tijdens de vergadering zijn onder meer ideëen uitgewisseld over het Space Expedition Curaçao en de wetgeving die nodig is voor het project.

Hakim gaf uitleg over het project Space Expedition Curaçao, Masterplan Curaçao Airport City en de ontwikkelingen omtrent luchthaven Hato. Tijdens de vergadering werd de minister vergezeld door Edward Nelson, Chief Operating Officer bij XCOR Aerospace (het bedrijf dat het ruimteschip heeft gemaakt). De vertegenwoordiger van de FAA gaf een toelichting op de rol (specifiek op het Amerikaanse continent) die de FAA heeft in de wereld van ruimtereizen.

Buitengewone ervaring
Maar het bleef niet alleen bij deze conferentie. Hakim was ook aanwezig bij de wereldconferentie ‘Global Aerospace Summit 2012’ in Abu Dhabi om de ontwikkeling van Curaçao Space Expedition en Airport City onder de aandacht te brengen van de grote in de ruimte- en luchtvaartindustrie om zo het land Curaçao strategisch op de kaart te zetten. “De eerste basis die commerciële ruimtevluchten zal accomoderen zal gevestigd zijn in Curaçao. In 2014 zullen wij beginnen met de uitvoering van de vluchten”, zei de minister tijdens zijn speech. “De regering van Curaçao heeft zich vastgelegd om de nodige wetten te creëren en ruimteregelingen om de buitengewone ervaring mogelijk te maken.”


Vergadering met de Federal Aviation Administration


Global Aerospace Summit 2012 in Abu Dhabi

9 reacties op “Ruimte-ideëen uitwisselen”

 1. Heb nog een idee voor Hakim (hoeft hij niet te denken dat ik hem altijd maar zit af te zeiken).
  Waarom neemt hij zo’n ruimte reisje niet op in zijn planning voor die “8 bestemmingen 1 ticket” en maakt er “9 bestemmingen 1 ticket” van ?
  Hakim, dit is helemaal gratis moet jou toch wel aanspreken, dacht ik zo.

 2. De expertise voor ruimtereizen is op Curacao goed beschikbaar. Met de 80/20 regeling zullen de meeste experts dus YDK zijn? Verder zullen deze experts en hun klanten zich op het eiland veilig kunnen voelen, want de overvallers richten zich vooral op bejaarden en die gaan vermoedelijk niet de ruimte in. Onze off shore constructies zullen er wel voor zorgen dat ze weinig belasting betalen..wat is per saldo het nut voor de gewone YDK?

 3. De FAA zal nooit goedkeuring verlenen aan het exporteren van ruimtevaart-technologie aan een land met een tweederangs airport en een regering die meer neigt naar samenwerking met Venezuela, Colombia en het Midden-Oosten dan naar met NAVO-partner Nederland. De FAA (en de FBI, NSA, CIA, MinDef etc) zullen wel gek zijn om het risico te nemen dat een terrorist het ruimtetoestel kaapt en de piloot dwingt naar Venezuela (lees Iran/Rusland/Cuba/Noord-Korea) te vliegen.

 4. De regering van Curaçao heeft zich vastgelegd??? Bij wie???
  Kijk om het hoekje, daar staan een paar businessbobo’s al handenwrijvend te wachten met exorbitante claims & een legertje top-advocaten in de aanslag om hun investeringen verzoveelvoudigd van ‘de regering’ terug te eisen…

 5. Hakim in gesprek met de FAA en hij heeft niet eens een papiertje bij zich om dingen op te schrijven en de FAA wel..

 6. Teveel “space-cake” gegeten meneer Hakim ???

 7. En, heeft de FAA al toestemming gegeven? Nee. En de NSA? Nee. Is er al koninkrijkswetgeving? Nee. Hoe is de aanpsrkaelijkheid geregeld? Niet.

 8. @zorro
  de regering van Curaçao heeft zich vastgelegd om de nodige wetten te creëren. hier heeft de regering inmiddels al heel veel ervaring in 😉

 9. En wat heeft dat tripje van NAF 100.000,– (naar Brazilie was het maar NAF 37.000,– en was te goedkoop) nu echt concreet opgeleverd?